Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastatærte med kylling og broccoli.

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Som så mange andre, så er Morten og jeg ret glade for lasagner i alle mulige afskygninger. Man går bare sjældent galt i byen med et boblende varmt fad pasta, som tages direkte ud af ovnen og sættes på bordet. Det her indlæg handler godt nok om en pastatærte med kylling og broccoli, men en pastatærte kan vel også godt betegnes som en form for lasagne. Eller i hvert fald en slags hybrid imellem en lasagne eller lasagnette og så en tærte.

En pastatærte er genial hverdags- og restemad, fordi den er så utrolig nem at lave. Præcis som med andre madtærter, så kan man stort set bruge alle de former for grønsager og kød, som køleskabet gemmer på. Og at man så oven i købet slipper for først at skulle samle og udrulle tærtebunden, hvis man i stedet laver en pastatærte, gør jo bare det hele endnu nemmere.

Denne her pastatærte er lavet med en rest stegt kylling og et broccoli. Desuden havde vi en pakke bacontern og et bundt forårsløg liggende i køleskabet, som røg med i puljen, da jeg alligevel var i gang. Ligger man ikke inde med en rest stegt kylling, så kan man evt. købe 1-2 stk kyllingebryst, som steges eller koges og efterfølgende skæres ud i mundrette tern. Færdigstegt kyllingefilet fra supermarkedet kan formentlig også bruges, men man kan jo også droppe kylling og i stedet bruge lidt hamburgerryg eller god skinke, som skæres i tern.

Endelig er der jo ingen, der siger, at der absolut skal være kød i pastatærten. Man kan fyre op for grønsagerne og tilsætte majs, ærter, peberfrugt, porre, ekstra broccoli eller små cherrytomater, for nu blot at nævne nogle eksempler. Og det kan man selvfølgelig også gøre, selvom tærten indeholder kød. Server en god salat og evt. lidt brød ved siden af pastatærten og så lover jeg, at alle omkring bordet nok skal blive mætte.

4,41 fra 5 stemmer

Pastatærte med kylling og broccoli

Bagetid40 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr pastaskruer eller penne
 • 1 broccoli (delt i små buketter)
 • 200 gr bacon i tern (der kan også bruges røget filet bacon)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 200 gr stegt eller kogt kylling (skåret i tern)
 • 6 æg
 • dl mælk
 • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaskruerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. De sidste par minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter, så de får et kort opkog. Hæld pasta og broccoli i en sigte og lad det afdryppe. 
 • Opvarm en stegepande og steg baconternene sprøde. Tilsæt forårsløg til panden og sauter et par minutter til løgene falder sammen og bliver bløde. 
 • Fordel pasta, broccoli, bacon, forårsløg og kylling i et ildfast fad. 
 • Pisk æg, mælk og revet ost sammen med salt og peber og hæld blandingen over pastafyldet i fadet. Bag fadet ved 180 °C varmluft (eller 190 °C alm ovn) i 30-40 minutter, indtil osten er gylden og æggemassen er stivnet. 
 • Bagetiden afhænger selvfølgelig af højden på pastatærten. Har man brugt et stort, fladt fad går det hurtigere end ved et lille, højt fad. Bliver osten for mørk, før tærten er stivnet, så læg et stykke stanniol over tærten og bag videre. 
 • Server evt. pastatærten med et grønt drys friskhakkede krydderurter og en blandet salat ved siden af. 
Præcis som med lasagne kan pastatærten sagtens tåle at blive genopvarmet, så lav bare en god stor portion. Det er lækkert med rester til frokost og madpakker eller måske endda til aftensmad dagen efter. 
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Rikke
4 år siden

Hej

Har du prøvet at fryse pasta-tærten?

Annette
4 år siden

Hej har lige prøvet denne pasta ret ,smagen er dejlig men jeg syntes at den var lidt tør at spise ,kan man komme mere væde ved ,jeg har lavet den lige efter opskrift ,og ellers tak for gode opskrifter vh

Lisbeth rønne
3 år siden

Vi har lige fået denne skønne pastatærte med kylling.
Vi har rest til i morgen.
Den opskrift bruger vi igen en anden dag.⭐️

Helle
3 år siden

Jeg ville lave denne lækre ret for første gang her til aften… var også godt i gang, havde lavet det hele og anbragt det i tærtefadet, da jeg opdager jeg kun har 1 æg… til gengæld havde jeg fløde😇 et æg og fløde pisket sammen, hældt henover retten og osten ovenpå igen… Det endte faktisk med at blive vildt godt… lidt mere macceroni og Cheese agtigt, men virkelig lækker og cremet ret🤣 fif givet videre😉

Mette
2 år siden

Måske et dumt spørgsmål, men de 300 gram pasta er det kogt eller tør vægt?
Er ikke så god til at lave mad så bliver altid forvirret, når det ikke står, men opskriften her lyder super lækker 🙂