Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Nemme bananis med chokolade.

0 kommentarer
Desserter, Ideer til studentermad, Opskrifter, Sund mad
Gå direkte til opskriften

Kan I huske de der bananis, som vi lavede som små, ved at stikke halve bananer på en pind og fryse dem? Sådan nogle lavede jeg forleden dag – godt nok i en lidt mere luksuriøs udgave med chokoladeovertræk og kokosmel, hvilket bestemt ikke gjorde resultatet ringere, men smagen var helt som jeg huskede. Bananer er fantastiske frugter, der har en naturlig sødme og får en skøn og næsten cremet konsistens, der minder ret meget om is, når de fryses. Og har man et par modne bananer liggende i frugtskålen, så kan jeg kun anbefale, at man bruger dem til lækre bananis med chokolade. Måske et lille hyggeprojekt til weekenden?

Jeg bruger ispinde, som kan købes på nettet og i hobbyforretninger, men et grillspyd, et kraftigt sugerør eller bare en teske kan også gøre det. Man kan også helt udelade pinden og i stedet skære bananerne i grove stykker, som fryses ned. Herefter kan bananstykkerne blendes i en foodprocessor eller en god, kraftig blender til en lækker og cremet banansoftice. Så kan is da næsten ikke blive sundere, mere simpelt eller med færre tilsætningsstoffer.

>> Se også min bedste opskrift på en skøn og svampet banankage med chokolade lige her. 

Kombinationen af bananer og chokolade er altid et hit herhjemme, så derfor skulle mine bananispinde selvfølgelig dyppes i god chokolade. Selve chokoladen er der egentlig ikke så meget hokus pokus over, men for at få et helt tyndt lag chokolade, tilsatte jeg en lille smule ren kakaosmør til den smeltede chokolade. Kakaosmør er et vegetabilsk produkt, som er lavet af 100 % ren kakaosmør. Det smelter, når det udrøres i lune/varme ting og kan bruges til at fortynde chokolade og candy melts mm. Helt perfekt, når man gerne vil overtrække forskellige ting med chokolade, men ikke ønsker et alt for tykt lag chokolade, fx hjemmelavede flødeboller og hjemmelavede ispinde.

Man kan sagtens udelade kakaosmør og bare dyppe sine bananinspinde i ren chokolade. Men har man lyst til at prøve med et lidt tyndere lag chokolade, så kan man købe kakaosmør forskellige steder på nettet, ligesom jeg har også set det hos Matas og muligvis også i Bilka (jeg kan dog huske forkert mht Bilka). Jeg køber selv kakaosmør i Citti, når vi er i Flensborg, men det er jo ikke alle, der bor så tæt på grænsen, som vi gør, og har den mulighed.

Bananispindene har jeg pakket i en plastikbøtte med låg i fryseren, men jeg kan lige så godt sige det, som det er. Selvom jeg lavede 10 stk, har de lynhurtigt fået ben at gå på og der er snart ikke flere tilbage. Ikke mindst i løbet af de seneste dage, hvor solen har skinnet, har vi spist en del bananis. Men så kan vi jo glæde os over, at sådan en frossen banan med lidt chokolade og kokos nok ikke ligefrem vælter læsset, sammenlignet med alt det andet, som vi ellers har fået spist her på det sidste, hvor coronavirus har fået os til at holde os hjemme 😀

5 fra 1 stemme

Bananis med chokolade

Frysning4 timer
Samlet tid4 timer 10 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 5 bananer
 • 200 gr chokolade
 • 20 gr kakaosmør (kan udelades)
 • 25 gr kokosmel (kan udelades)
 • 10 stk ispinde af træ (kan erstattes af grillspyd eller sugerør)

Fremgangsmåde

 • Skræl bananerne, skær dem i halve og stik en ispind eller lignende i enden af hver halve banan.
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Rør evt. kakaosmør ud i den smeltede chokolade for at gøre den ekstra flydende. Hæld chokoladen i et smalt glas.
 • Hold fast i ispinden og dyp bananerne én ad gangen i chokoladen. Ryst bananerne godt over glasset, så overskudschokolade drypper af.
 • Drys kokosmel over bananerne og læg dem til at tørre på et stykke bagepapir. Der kan selvfølgelig også bruges hakkede nødder, pistacier, frysetørret hindbær mm.
 • Når chokoladen er tør, lægges bananerne i fryseren i minimum 4 timer, til de er frosne.
 • Opbevar de frosne bananis i en bøtte med låg eller lignende i fryseren. De kan nemt holde sig i et par måneder.
I stedet for kokosmel kan man drysse bananis med hakkede nødder eller mandler, pistacienødder, frysetørret hindbær, lakridspulver eller hvad man nu har lyst til. 

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer