Ingen sommer uden massevis af rabarberkager og rabarberdesserter. Og en af de helt uundværlige er en hjemmelavet rabarbertrifli med makroner og vaniljeflødecreme. En klassiker fra mormorkøkkenet og en nem lille anretning, som kan forberedes i god tid. Faktisk kan man sagtens koge såvel rabarbergrød som vaniljecreme til sin trifli et par dage i forvejen. Så skal man bare vende vaniljecremen sammen med flødeskum og anrette rabarber, vaniljeflødecreme og knuste makroner lagvist i portionsglas inden servering.

>> Se også min opskrift på en gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum lige her. 

Selvfølgelig kan man lave triflier med mange andre former for frugt end rabarber. Jeg er især glad for en trifli med jordbær eller brombær, men det er næsten kun fantasien, der sætter grænser og som udgangspunkt kan man lave trifli med de fleste former for frugtgrød og kompot. Og det er måske også nok en af årsagerne til, at triflier var så populære tidligere, hvor man som bekendt var lidt mere afhængig af at holde sig til årstidernes frugt og grønt, end vi er i dag.

Er man i tidsnød, eller har man bare ikke mod på at koge sin egen vaniljecreme, så kan man sagtens bruge et brev færdigkøbt kagecremepulver fra supermarkedet. Beregn ca. 1/3 – 1/2 brev til denne her opskrift og rør så pulveret ud i kold mælk efter anvisning på pakken og sammen med flødeskum til sidst. Det er dog ikke spor svært at lave sin egen vaniljecreme og jeg synes helt klart, at man skal unde sig selv at prøve den hjemmelavede variant engang imellem. Det gælder både i lagkager, i hjemmelavede fastelavnsboller, i jordbærtærter og i triflier.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Rabarbertrifli

Hviletid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 500 gr rabarber
  • ½ dl vand
  • 150 gr sukker
  • spsk maizena

Creme

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk vaniljepulver (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 1 spsk maizena
  • 2 dl mælk

Desuden

  • 2 dl piskefløde
  • 25 makroner
  • evt. hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde

  • Skær rabarberne i stykker á 2-3 cm og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker.
  • Bring gryden i kog og lad raberberne koge ved svag varme i 20-25 minutter, indtil de er møre og kan røres sammen til en tyk grød.
  • Kom maizena i en lille skål, tilsæt 2 spsk vand og rør rundt til maizenaen opløses.
  • Rør maizena i gryden med rabarber. Lad herefter rabarbergrøden koge i 1-2 minutter, til den tykner let og maizenasmagen forsvinder.
  • Hæld rabarbergrøden i en skål og afkøl den.

Vaniljecreme.

  • Rør æggeblommer, sukker, vanilje og maizena sammen i en gryde og tilsæt mælk.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under jævnlig piskning, indtil cremen tykner.
  • Lad cremen koge igennem i ca 1 minut under piskning, så maizenaensmagen forsvinder.
  • Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.
  • Pisk fløden til skum og vend den sammen med den afkølede vaniljecreme til en vaniljeflødecreme.
  • Læg rabarbergrød, vaniljeflødecreme og knuste makroner lagvist i 4 portionsglas. Slut med vaniljeflødecreme og knuste makroner og pynt evt. med hakkede mandler.
  • Opbevar triflierne på køl indtil servering. De er bedst, samme dag som de er lavet, men de kan godt holde sig til dagen efter. Makronerne bliver dog lidt bløde.

Noter

I stedet for knuste makroner kan man bruge marengs, æblekagerasp, sukkerristede havregryn, sukkerristede nødder/mandler eller en blanding. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)