Flødebollekage med bær.

0 kommentarer
Desserter, Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift flødebollekage med friske bær i et fad

Flødebollekage. Den nemmeste no-bake dessertkage med makroner, flødeboller, flødeskum og friske bær, der kan være færdig på bare 10 minutter. Et kæmpe hit på de dage, hvor man ikke har tid eller lyst til at bruge timer i køkkenet. Og en perfekt kage til alle os slikmunde, der bare ikke kan få nok af alt det gode.

Se også – Banoffee pie I Nem jordbærkage I Nem cheesecake uden husblas

Nem flødebollekage opskrift

Når jeg skriver, at det er nemt at lave en flødebollekage, så mener jeg virkelig nemt. Der skal knuses nogle makroner (eller andre valgfri kiks), som skal fordeles i bunden af et fad. Derefter skal der mases flødeboller oveni makronerne og til sidst skal kagen pyntes med vaniljeflødeskum, friske bær og evt. hakket chokolade.

Så bliver det altså ikke meget nemmere at lave en lækker dessertkage. Det er jo lige før, at man ikke kan tillade sig at kalde det for en opskrift på flødebollekage. Som en bonus skal kagen ikke engang bages. Den er derfor det oplagte valg, hvis man af den ene eller anden grund ikke har strøm eller en ovn til rådighed.

Tip! Se tips til lækre variationer under opskriften.

4.23 fra 9 stemmer

Flødebollekage

Samlet tid10 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 20 makroner
 • 12 flødeboller
 • dl piskefløde
 • 1 spsk flormelis (kan udelades)
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 300 gr blandede bær (jeg brugte hindbær og blåbær)
 • 50 gr chokolade (hakket)

Fremgangsmåde

 • Knus makronerne let og fordel dem i et fad med høj kant (ca 20 x 15 cm)
 • Pres flødebollerne ned i makronerne med bunden opad, så de mases let men ikke splatter helt ud.
 • Pisk fløden til skum og smag til med flormelis og vaniljesukker.
 • Fordel vaniljeflødeskummet ovenpå flødebollerne og top med friske bær.
 • Pynt kagen med et drys hakket lys eller mørk chokolade.
 • Opbevar kagen på køl indtil servering.
 • Kagen skal helst spises samme dag, som den er lavet. Den er ikke fryseegnet.

 

Se også – 

 

Banoffee pie

 

Nem cheesecake uden husblas

 

Tips til opskriften.

Makronerne i bunden af kagen kan erstattes af alle mulige andre former for kiks og småkager. Fx digestive eller havrekiks. Bryder man sig om kombinationen af salt og sødt, så kan der også bruges TUC kiks. Og kan man lide krydrede kager, så prøv med Bastogne. Endelig kan man bruge kiks med chokolade – enten klassiske chokoladekiks eller kiks med chokoladedyp.

I stedet for friske bær kan man bruge alle mulige former for frisk frugt på toppen af kagen. Man behøver således ikke kun lave kagen i bærsæsonen. Kagen kan fx toppes med ferskner, nektariner, abrikoser, vindruer, kiwi, appelsiner, clementiner, osv osv.

I stedet for ren flødeskum kan man toppe kagen med en creme lavet på halvt flødeskum og halvt creme fraiche 18-38 % smagt til med flormelis og vanilje. Cremen bliver en lille smule mere syrlig end med ren flødeskum, hvilket klæder den søde bund af makroner og flødeboller.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)