Den her æblekage hører til blandt de nemmeste kageopskrifter, som jeg overhovedet kender. Den kan seriøst røres sammen på et par minutter, og skal så bare bages i ovnen. Har man ingen æbler, kan den for øvrigt sagtens laves med pærer eller andre slags frugt, fx er jeg stor fan af at bruge rabarber, når de myldrer frem i haven i maj og juni måned, ligesom jeg også tidligere har lavet en variant med stikkelsbær.
Selve “grund-dejen” består i al sin enkelthed af sukker, æg, mel og bagepulver. Men alt afhængig af hvilken slags frugt jeg bruger, tilsætter jeg også gerne lidt smag. Fx i form af vanilje, som er virkelig lækker til rabarber og pærer. Men kanel eller måske lidt kardemomme er også lækkert, hvis man bager med blommer eller æbler.
Æblekagen, som smager allerbedst, når den serveres lun, spiser vi som regel med en klat kold creme fraiche ved siden af – evt. rørt med lidt vanilje. Men udover creme fraiche kan jeg også anbefale en klat letpisket flødeskum eller måske en kugle vaniljeis.
Kagen er bedst samme dag, som den er bagt. Den kan godt holde sig til dagen efter, men så begynder den også at blive lidt kedelig. Derfor anbefaler jeg, at man bager den samme dag, som den skal serveres. Men det plejer nu heller ikke være et kæmpe problem med så let en opskrift.
En anden super nem opskrift med æbler – eller pærer, for de kan også sagtens bruges – er denne her skønne makron-æblekage med sprød overflade og så går man jo sjældent galt i byen med en portion bagte æbler med marcipan. Faktisk tror jeg, at jeg vi skal have bagte æbler til dessert i aften – det er sådan en hyggelig dessert, der emmer langt væk af efterår.
Æblekage med kanel
Ingredienser
- 150 gr sukker
- 2 æg
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 125 gr hvedemel
- 250 gr æbler (skrællede og skåret i tern)
- evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps.
- Bland kanel, bagepulver og hvedemel og vend det i æggesnapsen sammen med æblestykkerne.
- Fordel dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Drys evt. toppen med perlesukker og mandler.
- Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i 30-35 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
- Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller is.
- Kagen er bedst, samme dag som den er bagt. Evt rester kan dog holde sig i 2-3 dage. Kagen kan desuden fryses.
Hej
Har lige bagt denne super nemme og lækre kage. Hele familien nød den. Vi fik vanilie is til ?
Nu vil jeg kikke lidt på din side og få en masse inspiration.
God weekend.
Mvh. Sanne
Sanne – Velkommen hertil – håber du får masser af inspiration til andre retter, som du og din familie kan nyde 😀
Rigtig dejlig søndag til dig.
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hej.
Jeg har aldrig prøvet at lave nogen form for æblekage før, men jeg synes denne lyder rigtig lækker og vil gerne prøve at lave den 🙂
Men skal den bages med eller uden varmluft? 🙂
Venlig hilsen Linda
Linda – Æblekagen er dejlig nem at lave og jeg håber, at det bliver en kæmpe succes, når det nu er din første 😀 Jeg bager gerne uden varmluft, da jeg synes, at luften har tendens til at tørre bagværket lidt ud i ovnen, men det er jo op til den enkelte og der er jo ingen ovne, som bager helt ens, så lige det med bagetid og temperatur er altid lidt en vurderingssag 🙂
Jeg vil gerne printe din kage ud og der plejer da at være en dims” at trykke på så man bare printer selve opskriften ud, men den kan jeg ikke finde.For at få printet opskriften ud vil min maskine give mig 10 sider og det syntes jeg er en masse ting jeg ikke har brug for. Kan det være rigtigt ??
Knus
En gammel kone fra Juelsminde”)
Jette – Ja, der er desværre sket den “lille detalje”, at efter min blog har fået nyt design, så bliver opskrifterne sat op på en ny måde, som gør dem mere bruger- og printvenlige, hvilket jeg jo godt kan lide 😀
Desværre har jeg næsten 1000 opskrifter på bloggen og alle dem, som ikke er sat ind i det nye system, er blevet lidt håbløse at printe ud.
Jeg har netop “ordnet” opskriften på æblekagen, så nu er den fiks og færdig og klar til at printe ud og så håber jeg selvfølgelig, at jeg når igennem alle opskrifterne, så de bliver printvenlige på et tidspunkt.
Indtil jeg kommer igennem dem alle, kan jeg dog foreslå dig, blot at kopiere teksten til opskriften + evt. billedet over i et word dokument og så printe det ud, når du oplever opskrifter, som mangler “print-ikonet”
Ved godt, at det kan være lidt bøvlet, men så sparer vi da 8-9 siders print 😀
Knus fra Vejle 😀
Hej madenimitliv, tak for en virkelig lækker blog med sindsygt mange skønne opskrifter som jeg bruger flittigt.
Jeg har igår bagt æblekagen med kanel. Og bagt den efter anvisningerne. Jeg synes den er SÅ tør…. og så undrer det mig at der ikke skal en smule smør i? Kan jeg gøre lave en eller anden frosting der passer til så jeg kan skjule at den er blevet tør…
Mina – Æv, det var da ærgerligt, at kagen er blevet tør. Jeg har i tidens løb brugt “grunddejen” til mange forskellige slags frugttærter og jeg synes aldrig, at de er blevet tørre, så det er da uheldigt, at det sker, når du skal prøve kagen 🙁 Selvfølgelig er det ikke sådan en saftspændt og fugtig kage, men decideret tør har jeg aldrig oplevet, at den er blevet.
Mit bedste forslag er nok, at du rører creme fraiche sammen med vaniljesukker og serverer til. Sådan en god klat på toppen kan få selv den tørreste kage til at glide ned. Alternativt kan du også servere vaniljeis eller flødeskum til kagen, men en decideret frosting, fx creamcheese frosting ville jeg nok ikke kaste mig ud i. Jeg tror, at det kunne gå hen og blive en lidt spøjs kombination.