I dag får I opskriften på en skøn og super nem pæretærte. For som nogle af Jer måske kan huske, så var det min fødselsdag i går. Og i den anledning bevilligede jeg mig selv en fridag. Dagen startede på bedste vis. Jeg blev vækket med både morgensang og morgenbord, dejlige gaver og masser af hygge. Og i går aftes var vi ude at spise og en tur i teatret med min familie. Alt i alt en super dejlig fødselsdag.
I dag har jeg til gengæld helt anderledes travlt, for hele familien kommer til fødselsdagsfejring i aften. Og de skal selvfølgelig forkæles med noget lækkert at spise. Derfor har jeg været i køkkenet det meste af formiddagen og har blandt andet bagt et par skønne pæretærter til kaffen. Og nu er jeg så småt ved at være klar til, at de alle sammen kommer myldrende ved 18-tiden.
Se også I Æbletærte med kanel I Pære Belle Helene kage I Blommekage
Opskrift på nem og lækker pæretærte.
Opskriften på pæretærten er ret simpel og den er efterhånden blevet min allround opskrift til diverse frugttærter. Den smager virkelig dejligt og er altid populær. Desuden er det jo en kæmpe fordel, at den er så nem at lave, når man står med så meget mad, som jeg gør i dag.
Kagen kan sagtens lunes inden servering. Og alt efter smag og behag kan den serveres med is eller flødeskum i stedet for creme fraiche. Man kan også vælge at fylde kagen med andre former for frugt. Fx æbler, rabarber, blommer, ferskner, nektariner eller friske bær, fx blåbær eller hindbær.
Pæretærte
Ingredienser
- 2 æg
- 150 gr sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gr hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 modne pærer (der kan også bruges pærer fra dåse)
- evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt
Fremgangsmåde
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
- Fordel dejen i en mellemstor springform foret med bagepapir i bunden.
- Skræl pærerne og skær dem i tynde både. Placer bådene i et fint mønster ovenpå dejen og pres dem let ned i dejen. Drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder.
- Bag tærten ved 175 °C (varmluft) i 30-35 minutter, til kagen er gylden og gennembagt.
- Server gerne lun med is, flødeskum eller vaniljerørt creme fraiche.
En skøn fødselsdag.
Fødselsdagsmenuen står desuden på små frikadeller, broccolisalat, lun leverpostej med bacon og champignons, min mors lækre paté med cornichoner, tærter med porrer, kylling og bacon og små wraps med friskost, lufttørret skinke og krydderurter. Desuden er der friskbagt rugbrød og franskbrød. Bagefter skal vi have et ordentligt ostebord med forskellige slags kiks og brød, chokolade og så et stykke lækker pæretærte med vaniljerørt creme fraiche.
Jeg er sikker på, at de skønne kager med pærer nok skal gøre lykke. Og ser allerede frem til at smække benene op og bare hygge mig med alle mine gæster, drikke et par glas rødvin og så ellers nyde et lækkert stykke kage med en god kop kaffe eller te ved siden af. Og måske også lige et enkelt glas bobler. Man har jo kun fødselsdag en gang om året.
Kan man tigge opskriften på din mor pate tak ?
Jytte – Den kan jeg desværre ikke give dig opskriften på, for jeg har den ikke. Jeg har aldrig prøvet at lave den selv, det er kun min mor der gør det 😀
Det er simpelthen så irriterende hele tiden at fravælge cookies. Jeg sløjfer heller end gerne en måske lækker opskrift. Drop dog al det cookies pjat 🤢
Karlo – Jeg giver dig helt ret, men desværre så er cookies ikke noget, som jeg kan droppe. Det er et lovkrav, at man har en synlig cookie-politik jf. GDPR og loven om privatlivssikkerhed. Alle reglerne er udstukket af Erhvervsstyrelsen, hvor du kan læse meget mere om cookie-politik 🙂
Bagte den i dag.
Den var så nem at lave og den smagte SÅ dejligt -alle kunne lide den, store som små:-)
Det kan anbefales at komme lidt karamelsauce ud over inden servering, mums!
Mari – Åhhhh karamelsauce lyder også godt. Her spiste vi flødeskum og chokoladesauce til – det var næsten som pære belle helene 😀 😀
Det er simpelthen den bedste tærte jeg længe har smagt. Jeg puttede lidt revet marcipan i og flere pærer end angivet, mmmm.
Ginta – Tusind tak for din søde hilsen – hvor er det bare dejligt at høre, at pæretærten blev en succes 😀
Kan man ikke bruge hvilken som helst slags frugt i opskriften?? Den ser lækker ud.. ?
Jeanette – Det kan man sagtens – har jeg ikke skrevet det et eller andet sted i teksten, for det plejer jeg at være meget opmærksom på 😀 Nå, under alle omstændigheder, du kan sagtens bruge anden frugt og jeg lover, den er lækker 😀
Hejsa….Er det rigtig at der ikke skal smør i ( har ikke bagt så mange tærter ) og kan den fryses efter bagning ?
Lotte – Ja, det er helt rigtigt, at der ikke skal smør i dejen. Til gengæld vil jeg ikke anbefale, at den fryses – dejen bliver sådan lidt sprød på toppen og det vil blive ødelagt, hvis den først fryses og efterfølgende optøes 🙂
Form str? kantet —cm gange— cm,hcis springform Dia. ?
hej og god aften! 🙂
Bente – Som jeg har skrevet i opskriften, så skal dejen fordeles i en springform med bagepapir i bunden – jeg bruger bare en helt almindelig størrelse. Er den ikke sådan 20-22 cm i diameter eller deromkring 😀
Kunne man lave den med andet end pære
Susanne – Det kan man i hvert fald. Så sent som i sidste uge havde jeg en opskrift med blommer på bloggen. Jeg har også lavet den med rabarber og stikkelsbær 🙂
Hvis du bruger rabarber skal de så vendes i sukker ol imden pga sure ?
Jeg har nogle frosne brombær fra haven i fryseren.. Bliver den mon for smattet hvis jeg putter dem i, tror du? 🙂
Anita – Det burde kunne lade sig gøre, men du skal måske lade dem afdryppe godt, så tærten ikke bliver helt våd i bunden. Jeg har selv prøvet med friske blommer, der som bekendt afgiver en hel del væde under bagningen, og det gik helt fint 😀
Hvor stor en springform?
Pia – Min springform er sådan helt almindelig mellemstor, omkring 22 cm i diameter 😀
Kan pæretærten laves dagen før og lunes i ovnen før gæsterne kommer?
Den ser dejlig ud, tak for opskriften. Det glæder mig, at der ikke skal bruges smør ; )
Marie – Det er jeg helt sikker på sagtens kan lade sig gøre – jeg har i hvert fald gemt rester fra dag til dag uden problemer 😀
Dejligt at du har markeret print på opskriften. Glæder mig til at bage pæretærten
Jonna – Det lyder godt – håber, at tærten bliver en kæmpe succes 😀
Dejlig lækker kage. Men jeg vurderede at der var for lidt dej, så jeg lagde 1/2 portion oven i. Den skulle have noget længere bagetid.
Spørgsmål- hvordan undgår man at kagen dykker på midten når den kommer ud af ovnen??
Anette – Hvis kagen dykker ned på midten, er der noget, der tyder på, at den ikke har været heeeeelt gennembagt i midten, og derfor er faldet lidt sammen. Jeg har i hvert fald kun oplevet, at den dykkede ned én gang, hvor jeg havde brugt frugt med lidt for meget væde, så kagen skulle bage i længere tid, og derfor ikke var helt gennembagt, da jeg tog den ud.
Har netop afprøvet pæretærten.
Dryssede med kanelsukker og mandler.
Fik at vide, at den må jeg gerne lave igen. Dejligt ☺
Birgit – Så dejligt at høre – det er også en af efterårsfavoritterne herhjemme 🙂
Øv lavede dobbelt portion da min form er større men den faldt sammen. 😔 Øøvøv
Nathja – Øv, det var da træls. Bagetiden forlænges selvfølgelig lidt, når man bager dobbelt portion – ved ikke, om det var det, som gik galt 🙂
Kan pæretærten fryses
Nina – Du kan godt fryse tærten, men det vil gå lidt ud over den sprøde overflade på tærten 😀
Passer det at dejen ikke er fast?
Maria – Hvis du mener, at den skal kunne æltes, så har du ret i, at den ikke er fast. Den skal dog ikke være tynd som en pandekagedej, men blød og cremet, hvis det giver mening 😀
Hej
Lækker opskrift, vil gerne prøve med rabarber.
Skal rabarberne forberedes med sukker, eller hvad har du tænkt?
Mvh Maja
Maja – Ja, jeg ville nok lige skære dem i stykker á 2-3 cm og vende dem med lidt sukker og evt. en smule vaniljesukker. Evt også 1-2 spsk kartoffelmel, hvis du vil være sikker på, at rabarberne ikke afgiver alt for meget væde til kagen, så den bliver våd/klæg 😀
Den skal jeg bage til vores gæster i morgen😊 Jeg vil gerne vide hvorfor der ikke skal smør i tærten – hvad vil smørret gøre hvis jeg putter det i? Tænker om tærten vil blive mere “rund” i smagen. Eller er det unødvendigt 😊 Venlig hilsen
Tanja – Hehe, jamen det er da et godt spørgsmål, hvorfor der ikke skal smør i tærten. På samme måde kan man jo spørge, hvorfor der ikke skal havregryn eller fløde i opskriften, men det skal der heller ikke 😀 Jeg vil umiddelbart ikke anbefale dig at komme smør i dejen. Der er tale om en luftig sukkerbrødsdej og jeg er bange for, at hvis der kommer for meget fedtstof i dejen, så kan man risikere, at den falder sammen og bliver klæg 🙂
Hej Anne-Kathrine
En fantastisk god kage!! Den bliver gemt for hvis jeg får gæster. 😀
Kitty – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Heej
Er det muligt at lave tærten, lægge pæreskiver i og så lade den stå i køleskabet et par timer inden bagning?
Jeg ville gerne hvis den var helt frisk fra ovnen inden servering, i stedet for at jeg skal stå i køkkenet mens mine venner sidder ved bordet, eller at den skal lunes igen inden servering 🙂
Trine – Jeg er lidt bange for, at al den luft, som du har pisket ind i dejen, vil forsvinde efter et par timers forløb. Æg har det jo med at blive flydende igen, når luften “forsvinder”, så det vil jeg nok ikke anbefale. I stedet ville jeg nok bare bage kagen færdig og så lune den i ovnen lige inden servering 🙂
Mit livs første hjemmebagte pæretærte blev en stor succes ved dagens kaffebord med familien. Tusind tak for en supernem opskrift, der får en til at fremstå som mestertærtebager. Great.
Marianne – Tusind tak for din tilbagemelding – hvor er det bare dejligt at høre 😀
Hej. Jeg har bagt din pæretærte i dag.Den smagte rigtig godt. Jeg frys rester ned så nu må jeg se hvordan den er i konsistensen ved optøning. Jeg gav den 35 min,men med min ovn så skal den have 5 min mere næste gang. Tak for dejlig og nem opskrift.
Angelina – Ja, der er jo det med ovne, at de bager ret forskelligt, men dejligt at høre, at pæretærten smagte godt 😀
Jeg havde lige 60 gr. marcipan, jeg rev og kom i dejen og kom så lidt mindre mel i.
Kanon god.
Der var et lille stykke tilbage som lagde film over, men kagen var blød dagen efter, smagte stadig god..
Kunne jeg have sat resten i ovnen, var dens blevet sprød ?
Jeg vil afgjort bage den igen. 👍👍
Jytte – Nøj, det lyder altså også godt. Marcipan er jo altid godt 😀
Hej. Jeg skal først til at lave tærten, og det ville være et u der, hvis du see mit spørgsmål, men er det virkelig rigtigt, at der ikke skal smør i? jeg har læst de fleste kommentarer, og ingen spørger til dette, så jeg går ud fra, at der ikke skal?
På forhånd tak.
Hanne – Ja, det er helt korrekt, at der ikke skal smør i opskriften. Det er en klassisk sukkerbrødsdej – ligesom når man laver lagkagebunde 😀
Hvor stor springform til pæretærten i denne uge?
Maibrit – Jeg bruger som regel en alm. mellemstor springform på ca 20-22 cm 😀
Halløj – jeg har også bagt pæretærten flere gange – i stedet for vaniljesukker har jeg brugt stødt ingefær – det smager altså fantastisk sammen med pærer.
Hvordan skal dejen være ?
Pia – Den skal være lidt som en sandkagedej eller klassisk rørt kagedej, hvis det giver mening. Den skal ikke være flydende som pandekagedej, men den skal heller ikke kunne æltes 😀
Skal den helst bages i en springform? Kan den bages i en tærteform? Eller bliver det for bøvlet, når den skal skæres?
Bente – Du kan sagtens bage den i en tærteform. Jeg synes bare, det er nemmere, når man bruger en springform og lige kan løfte ringen væk, når kagen er bagt 😀
Tak. Jeg prøver mig frem 😊
Tak for dejlig opskrift! Gangede opskriften med 2,5 og lavede den i en mindre bradepande. Perfekt!!
Linda – Uhh det lyder lækkert – tak for tilbagemelding 😀
Ingen smør eller olie i???
Blomst – Nej, ikke i den her opskrift. Det er ikke nødvendigt 😀
Super god pæretærte. Ved du om kagen kan fryses før den bages? Så kan man lave et par stykker nu hvor pærerne er her.
Tak for mange dejlige opskrifter.
Liselotte – Du kan sagtens fryse pæretærten. En rigtig god ide, som du selv siger – det er jo med at udnytte pæresæsonen 😀
Ved ikke hvad jeg har gjort forkert. Dejen var totalt flydende og var nødt til at tilsætte en del mere mel. Nok 50-75 gr ekstra. Har gennemgået opskriften flere gange, for at tjekke om jeg havde glemt noget, men det havde jeg ikke. Laver den nok ikke igen. Smagen fejlede dog ikke noget.
Betina – Uhhh, det er jo altid svært at gætte på, hvor det kan være gået galt, når man ikke selv har været til stede. Men for en god ordens skyld vil jeg lige skynde mig at påpege, at dejen jo skal være flydende – præcis ligesom en sandkagedej eller lign. Den skal ikke trykkes ud i bageformen, men blot hældes.