Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pæretærte – nem og lækker opskrift.

61 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I dag får I opskriften på en skøn og super nem pæretærte. For som nogle af Jer måske kan huske, så var det min fødselsdag i går. Og i den anledning bevilligede jeg mig selv en fridag. Dagen startede på bedste vis. Jeg blev vækket med både morgensang og morgenbord, dejlige gaver og masser af hygge. Og i går aftes var vi ude at spise og en tur i teatret med min familie. Alt i alt en super dejlig fødselsdag.

I dag har jeg til gengæld helt anderledes travlt, for hele familien kommer til fødselsdagsfejring i aften. Og de skal selvfølgelig forkæles med noget lækkert at spise. Derfor har jeg været i køkkenet det meste af formiddagen og har blandt andet bagt et par skønne pæretærter til kaffen. Og nu er jeg så småt ved at være klar til, at de alle sammen kommer myldrende ved 18-tiden.

Se også I Æbletærte med kanel I Pære Belle Helene kage I Blommekage

Opskrift på nem og lækker pæretærte.

Opskriften på pæretærten er ret simpel og den er efterhånden blevet min allround opskrift til diverse frugttærter. Den smager virkelig dejligt og er altid populær. Desuden er det jo en kæmpe fordel, at den er så nem at lave, når man står med så meget mad, som jeg gør i dag.

Kagen kan sagtens lunes inden servering. Og alt efter smag og behag kan den serveres med is eller flødeskum i stedet for creme fraiche. Man kan også vælge at fylde kagen med andre former for frugt. Fx æbler, rabarber, blommer, ferskner, nektariner eller friske bær, fx blåbær eller hindbær.

4,27 fra 114 stemmer

Pæretærte

Bagetid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 gr sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 modne pærer (der kan også bruges pærer fra dåse)
  • evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
  • Fordel dejen i en mellemstor springform foret med bagepapir i bunden. 
  • Skræl pærerne og skær dem i tynde både. Placer bådene i et fint mønster ovenpå dejen og pres dem let ned i dejen. Drys med perlesukker og hakkede mandler/nødder.
  • Bag tærten ved 175 °C (varmluft) i 30-35 minutter, til kagen er gylden og gennembagt.
  • Server gerne lun med is, flødeskum eller vaniljerørt creme fraiche.

Se også - 

 

Æbletærte.

 

Blommetærte.

 

En skøn fødselsdag.

Fødselsdagsmenuen står desuden på små frikadeller, broccolisalat, lun leverpostej med bacon og champignons, min mors lækre paté med cornichoner, tærter med porrer, kylling og bacon og små wraps med friskost, lufttørret skinke og krydderurter. Desuden er der friskbagt rugbrød og franskbrød. Bagefter skal vi have et ordentligt ostebord med forskellige slags kiks og brød, chokolade og så et stykke lækker pæretærte med vaniljerørt creme fraiche.

Jeg er sikker på, at de skønne kager med pærer nok skal gøre lykke. Og ser allerede frem til at smække benene op og bare hygge mig med alle mine gæster, drikke et par glas rødvin og så ellers nyde et lækkert stykke kage med en god kop kaffe eller te ved siden af. Og måske også lige et enkelt glas bobler. Man har jo kun fødselsdag en gang om året.

Subscribe
Notify of
61 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jytte Frederiksen
7 år siden

Kan man tigge opskriften på din mor pate tak ?

Karlo
2 år siden

Det er simpelthen så irriterende hele tiden at fravælge cookies. Jeg sløjfer heller end gerne en måske lækker opskrift. Drop dog al det cookies pjat 🤢

Mari
7 år siden

Bagte den i dag.
Den var så nem at lave og den smagte SÅ dejligt -alle kunne lide den, store som små:-)

Det kan anbefales at komme lidt karamelsauce ud over inden servering, mums!

Ginta
3 år siden

5 stars
Det er simpelthen den bedste tærte jeg længe har smagt. Jeg puttede lidt revet marcipan i og flere pærer end angivet, mmmm.

Jeanette
7 år siden

Kan man ikke bruge hvilken som helst slags frugt i opskriften?? Den ser lækker ud.. ?

Lotte
6 år siden

Hejsa….Er det rigtig at der ikke skal smør i ( har ikke bagt så mange tærter ) og kan den fryses efter bagning ?

b andersen
6 år siden

Form str? kantet —cm gange— cm,hcis springform Dia. ?
hej og god aften! 🙂

Susanne Uhde Pedersen
6 år siden

Kunne man lave den med andet end pære

Heidi
5 år siden

Hvis du bruger rabarber skal de så vendes i sukker ol imden pga sure ?

Anita Bech Tjørnfelt
6 år siden

Jeg har nogle frosne brombær fra haven i fryseren.. Bliver den mon for smattet hvis jeg putter dem i, tror du? 🙂

Pia
5 år siden

Hvor stor en springform?

Marie
5 år siden

Kan pæretærten laves dagen før og lunes i ovnen før gæsterne kommer?
Den ser dejlig ud, tak for opskriften. Det glæder mig, at der ikke skal bruges smør ; )

Jonna Skov
5 år siden

Dejligt at du har markeret print på opskriften. Glæder mig til at bage pæretærten

Anette
3 år siden

Dejlig lækker kage. Men jeg vurderede at der var for lidt dej, så jeg lagde 1/2 portion oven i. Den skulle have noget længere bagetid.
Spørgsmål- hvordan undgår man at kagen dykker på midten når den kommer ud af ovnen??

Birgit Jakobsen
4 år siden

Har netop afprøvet pæretærten.
Dryssede med kanelsukker og mandler.
Fik at vide, at den må jeg gerne lave igen. Dejligt ☺

Nathja
4 år siden

Øv lavede dobbelt portion da min form er større men den faldt sammen. 😔 Øøvøv

Nina Christensen
4 år siden

Kan pæretærten fryses

Maria
1 år siden

5 stars
Passer det at dejen ikke er fast?

Maja
4 år siden

Hej
Lækker opskrift, vil gerne prøve med rabarber.
Skal rabarberne forberedes med sukker, eller hvad har du tænkt?
Mvh Maja

Tanja
3 år siden

Den skal jeg bage til vores gæster i morgen😊 Jeg vil gerne vide hvorfor der ikke skal smør i tærten – hvad vil smørret gøre hvis jeg putter det i? Tænker om tærten vil blive mere “rund” i smagen. Eller er det unødvendigt 😊 Venlig hilsen

Kitty van der Westen
3 år siden

5 stars
Hej Anne-Kathrine

En fantastisk god kage!! Den bliver gemt for hvis jeg får gæster. 😀

Trine
3 år siden

Heej

Er det muligt at lave tærten, lægge pæreskiver i og så lade den stå i køleskabet et par timer inden bagning?
Jeg ville gerne hvis den var helt frisk fra ovnen inden servering, i stedet for at jeg skal stå i køkkenet mens mine venner sidder ved bordet, eller at den skal lunes igen inden servering 🙂

Marianne Bækbøl
2 år siden

5 stars
Mit livs første hjemmebagte pæretærte blev en stor succes ved dagens kaffebord med familien. Tusind tak for en supernem opskrift, der får en til at fremstå som mestertærtebager. Great.

Angelina
2 år siden

5 stars
Hej. Jeg har bagt din pæretærte i dag.Den smagte rigtig godt. Jeg frys rester ned så nu må jeg se hvordan den er i konsistensen ved optøning. Jeg gav den 35 min,men med min ovn så skal den have 5 min mere næste gang. Tak for dejlig og nem opskrift.

Jytte Skov
2 år siden

Jeg havde lige 60 gr. marcipan, jeg rev og kom i dejen og kom så lidt mindre mel i.
Kanon god.
Der var et lille stykke tilbage som lagde film over, men kagen var blød dagen efter, smagte stadig god..
Kunne jeg have sat resten i ovnen, var dens blevet sprød ?
Jeg vil afgjort bage den igen. 👍👍

Hanne
1 år siden

Hej. Jeg skal først til at lave tærten, og det ville være et u der, hvis du see mit spørgsmål, men er det virkelig rigtigt, at der ikke skal smør i? jeg har læst de fleste kommentarer, og ingen spørger til dette, så jeg går ud fra, at der ikke skal?
På forhånd tak.

Maibrit
1 år siden

Hvor stor springform til pæretærten i denne uge?

Laila Skafte
1 år siden

5 stars
Halløj – jeg har også bagt pæretærten flere gange – i stedet for vaniljesukker har jeg brugt stødt ingefær – det smager altså fantastisk sammen med pærer.

Pia
1 år siden

Hvordan skal dejen være ?

Bente
1 år siden

Skal den helst bages i en springform? Kan den bages i en tærteform? Eller bliver det for bøvlet, når den skal skæres?

Bente
1 år siden

Tak. Jeg prøver mig frem 😊

Linda S
1 år siden

5 stars
Tak for dejlig opskrift! Gangede opskriften med 2,5 og lavede den i en mindre bradepande. Perfekt!!