Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Blommekage.

31 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Sensommertid er blommetid og jeg elsker virkelig blommer. Ikke de der blå-lilla, sure og hårde blommer, som man kan købe i butikkerne hele året, men danske, solmodne blommer. Godt nok har vi ikke selv blommer i haven, men det har mine forældre. Og forleden plukkede jeg en portion og bagte denne her skønne blommekage.

Se også – Blommegrød I Gammeldags æblekage I Rabarberkage

Nem opskrift på blommekage. 

Selve grundopskriften på blommekagen hører til blandt de nemmeste kageopskrifter, som jeg kender. Dejen indeholder bare ganske få ingredienser, og det er ikke en fejl, at opskriften hverken indeholder smør eller andre former for fedtstof. I bund og grund er der faktisk tale om noget så simpelt som en luftig æggesnaps, der vendes sammen med mel og bagepulver. Og så er dejen klar til at blive fyldt med blommer eller andre former for frugt. 

Jeg serverer som regel blommekagen med creme fraiche. Men en kugle god vaniljeis eller en klat flødeskum er heller ikke dårligt. Bruges der lidt syrlige blommer, så kan man evt. gøre creme fraichen mindre syrlig ved at tilsætte et nip sukker og lidt vanilje. 

Tip! Se mine bedste tips til lækre variationer under opskriften. 

4,57 fra 41 stemmer

Blommekage

Bagetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 6 stykker

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 gr sukker
  • 125 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 gr modne blommer
  • evt. perlesukker og hakkede mandler/nødder til pynt

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca 18-20 cm i diameter) foret med bagepapir i bunden.
  • Fjern stenene i blommerne og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
  • Læg blommerne i et fint mønster ovenpå dejen. Drys evt. med perlesukker og hakkede mandler/nødder.
  • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i 30-35 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Server blommekagen lun med is, flødeskum eller creme fraiche.
  • Kagen er bedst samme dag, som den er bagt. Evt rester kan dog gemmes til dagen efter. Kagen kan desuden fryses og evt. lunes inden servering.

 

Se også – 

 

Blåbærkage

 

Blommegrød

Tips til opskriften. 

  • Man kan sagtens nøjes med at bruge opskriften som en grundopskrift og så fylde den med lige præcis den form for frugt, som man har lyst til. Jeg har fx haft stor succes med både stikkelsbær, rabarber, æbler og pærer. Der kan også bruges ferskner/nektariner i både, abrikoser, blåbær, hindbær eller jordbær. Det er bare med at bruge fantasien.
  • Bruger man særligt saftholdige frugter, så skal man være OBS på, at kagen godt kan blive ret svampet i midten pga frugtsaften. Af samme grund skal bagetiden måske forlænges en smule. Dog synes jeg slet ikke, at det gør noget, hvis midten er ekstra blød og fugtig, men kagen skal selvfølgelig være gennembagt. 
  • Kagen kan snildt laves med frosne blommer (eller anden frossen frugt). Sørg for at optø frugten og dræn evt. lidt  overskudsvæde væk, hvis der har samlet sig meget saft under optøningen. Og følg så ellers opskriften. 
  • Leg gerne med krydderier i dejen og tilføj fx kanel til æbler og pærer og vanilje til rabarber og blommer. Stødt nellike eller allehånde kan også anbefales, hvis kagen skal have et strejf af “efterår” og varme krydderier.
Subscribe
Notify of
31 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
7 år siden

Du har godt nok mange reklamer på din side, fred med dem i siderne og toppen, men f… hvor er dem der popper op og skjuler teksten mens man læser dog irriterende. Så irriterende at jeg ikke ville gide besøge en ellers udemærket blog fast. Gad vide om der ikke også er andre der har det sådan?

Ellers tak for et hyggeligt kig

Mette

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Mette

Mette – Reklamerne som “popper op” er designet sådan, at de hopper ned i bunden af indlægget og ligesom “følger med”, imens man fortsat scroller over teksten og læser, indtil reklamefilmen er færdig (ca 15 sek) og forsvinder. De bør ikke skjule teksten men blot “følge med”. Reklamer er desværre nødvendige, når man, som jeg, lever af at blogge. Et alternativ til reklamerne skulle være at bede læserne betale for at få adgang til mine opskrifter og det er jeg ikke interesseret i. Måske bliver bloggen en dag så stor, at reklamefilmene ikke længere er nødvendige, for at jeg kan leve af det, men der er jeg desværre ikke nået til endnu 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Mange

Jane Pommer
2 år siden
Svar  Mette

Kan man bruge frosne blommer

Hanne Sørensen
7 år siden

Tak for en god opskrift reklamer eller ej, dem lukker man bare ned og læser videre 😉 ved jo at de er nødvendige for lave en blog som denne 🙂
Rigtig god weekend til dig Anne-Kathrine

Maden i mit liv.
7 år siden

Hanne – Mange tak for dine søde hilsen – er glad for, at I alligevel er så mange, som læser med på trods af reklamerne 🙂

Også dejlig weekend til dig 🙂

Kathe Stoltenberg Jensen
6 år siden

Tusind Tak for den skønne Blomme kage med Perlesukker og groft hakket mandler. Man trykker da bare reklamerne væk. Ja der findes mange sarte sjæle? griner.

Margit Jensen
6 år siden

Jeg har bagt din blommekage i går. Den smager dejlig med flødeskum . Og så er den så nem. ? tror jeg vil prøve med pærer fra fryseren nu ?

Maden i mit liv.
6 år siden

Margit – Uhh, det er sååå længe siden, at jeg har fået bagt den kage – måske jeg snart skal prøve den igen og så bare udskifte blommerne med noget andet frugt, som du også er inde på. Og dejligt, at reklamerne ikke generer dig – jeg har gjort hvad jeg kan, for at de skal genere mindst muligt, men de er jo desværre en nødvendighed, hvis det skal kunne løbe rundt at drive en blog af den størrelse, som min efterhånden er blevet 🙂

Randi Lichtenberg
5 år siden

Hejsa, skal der slet ikke noget smør eller andet fedt stof i blommekagen? Mvh Randi fra Sønderborg

Margit Jensen
6 år siden

Og så lige reklamerne. De forsvinder jo hurtigt. Mig generer de ikke ??

Lis dahl
6 år siden

Skal frosne blommer være optøet før brugen i kagen?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Lis dahl

Lis – Ja, det ville jeg nok gøre – ellers kan man risikere at vandet, når blommerne optør, gør kagen våd og klæg 😀

Marijanne Milde
6 år siden

Hej Anne-Kathrine

Jeg har lige lavet din blommekage. Den er jo bare dejlig. Den er hurtig, nem og billig.
Den er røget op på min top 10 liste over ting, der kan laves , selvom man ikke gider lave noget. Tusind tak

Håber I nyder ferien.

Mange hilsener fra
Marijanne

Pernille Larsen
6 år siden

Kan man lave denne blommekage om morgenen, og vente med at bage den til aften? Eller skal den i ovnen med det samme?

Katja birch
6 år siden

Hej. Jeg vil gerne prøve din opskrift til at familiedag på lørdag. Vi bliver 35, så jeg tænker at lave den i en bradepande. Kan jeg det og skal jeg doble den op eller hvad tænker du? Og så er det frosne blommer, så skal der noget kartoffelmel el noget andet i for at suge den ekstra væske? Mh Katja

Katja birch
6 år siden

Super tak😀. Kan jeg lave kagerne fredag eller bliver de for tørre til lørdag?

Jeanett
4 år siden

5 stars
Super lækker kage! Virkelig nem og hurtig at lave og den har en fantastisk konsistens og smag 😊

mathilde
3 år siden

hejsa

hvordan undgår man at vende dejen sammen uden den klumper
når sukkerægge massen bare skal ¨vendes¨ i tørt mel?

Pia
3 år siden

5 stars
Lækker blommekage – dejlig måde at få brugt nogle af alle vores blommer:)
Jeg havde ikke perlesukker, men dryssede lidt kokossukker på toppen i stedet, det gav en makronagtig overflade – hvis nogen skulle have lyst til det.

birthe kiilerich
2 år siden

pyt med reklamer, jeg elsker dine opskrifter, og bruger dem meget. Det er nemt at gå til, og smager dejligt. Tak for det. venlig hilsen Birthe

Klavs
2 år siden

Tak for de gode madplaner, bruger den ofte.
Mvh
Klavs