Har du en airfryer, så har du måske allerede opdaget, at den er genial til forskellige små hverdagsting i køkkenet, som fx at lune rundstykker, bage kartofler og pommes frites og varme et par frikadeller. Men vidste du, at du også kan lave sprød bacon i airfryer? Præcis ligesom når du steger bacon i ovnen bare endnu hurtigere. Stegt bacon er perfekt til spejlæg eller scrambled eggs til morgenmaden eller en sandwich med kylling og bacon. Eller hvad med en pastasalat med kylling, bacon og karrydressing?
Sådan laver du bacon i airfryer.
Præcis ligesom når du steger bacon på panden eller i ovn, så skal de rå baconskiver bare placeres i airfryerkurven eller på risten og steges brune og knasende sprøde – Det er nemt og hurtigt i en airfryer. Du skal dog være OBS på, at nogle airfryere har så kraftig luftcirkulation, at baconskiverne risikerer at flyve rundt i maskinen. Er det tilfældet, så anbefaler jeg, at du lægger en rist over baconskiverne, så de ligger nogenlunde fast.
Min opskrift på bacon i airfryer er helt simpel og måske i grunden mere en vejledning end en decideret opskrift. Men det er en dejlig nem måde at tilberede bacon på med et minimum af rengøring. Vil du lette rengøringen yderligere så brug evt. et stykke bagepapir i airfryeren. Du kan desuden læse tips og tricks til bacon i airfryer under opskriften.
Bacon i airfryer
Ingredienser
- 1 pk bacon i skiver (ca. 8-10 skiver)
Fremgangsmåde
- Placér baconskiverne i airfryerkurven/på risten. Kniber det med plads, så klip baconskiverne over. Så er de lidt nemmere at placere.
- Tilbered ved 180 °C i ca. 8-12 minutter, indtil baconskiverne er lysebrune og sprøde. Vend evt. baconskiverne halvvejs igennem tilberedningen.
- Lad baconskiverne afdryppe på et stykke køkkenrulle inden servering.
Noter til opskriften.
Vil du lette rengøringen, så kan du lægge et stykke bagepapir (evt. airfryerbagepapir) i airfryeren og placere baconskiverne herpå. Vær dog OBS på, at bagepapiret vil forhindre luftcirkulationen i at strømme helt frit rundt i airfryeren, så det kan være nødvendigt at øge tilberedningstiden.Tips og tricks.
Det er ikke nødvendigt at bruge yderligere fedtstof, når du steger bacon i airfryer. Fedtet der smelter at baconstykkerne, efterhånden som de brunes, skal nok forhindre baconnet i at sidde fast i risten.
Når du skal tilberede bacon i airfryer, anbefaler jeg, at du lægger baconstykkerne i et enkelt lag. Dermed opnår du det bedste resultat og de mest sprøde baconstykker. Afhængig af længden på baconstykkerne og størrelsen på airfryeren kan det knibe, at få plads til 8-10 stykker i airfryerkurven. Du kan med fordel klippe baconstykkerne over. Så går det lidt nemmere at få dem placeret.
>> Se alle mine airfryer-opskrifter lige her.
Der er selvfølgelig forskel på, hvor tykt eller tyndt baconskiver er skåret, ligesom airfryere ikke varmer helt ens. Men de fleste airfryere kan stege baconstykker sprøde på ca. 10 minutter. Jeg anbefaler, at du starter med en lidt kortere tilberedningstid, og kigger til baconnet undervejs. Så risikerer du ikke, at stykkerne brænder på og bliver for mørke.