Det er snart flere år siden, at jeg, efter et tip fra vores gode slagter, begyndte at tilberede hamburgerryg i ovnen i stedet for at koge den i en gryde. Og efter vi har fået airfryer, er jeg nu begyndt at lave hamburgerryg i airfryer. Det er virkelig nemt og kødet bliver noget så mørt, saftigt og lækkert. Og samtidig forhindres en masse god smag fra kødet i at løbe ud i kogevandet undervejs.
>> Se alle airfryer opskrifter her.
Opskrift på hamburgerryg i airfryer.
Jeg har brugt en hamburgerryg på ca 1 kg til den her opskrift, hvilket passer til 4-6 personer. Dog kan du sagtens tilberede større eller mindre kødstykker, så længe der er plads i din airfryer, selvfølgelig. Jeg anbefaler altid, at du bruger et stegetermometer, når du tilbereder større kødstykker i airfryeren. Dels er det ærgerligt, hvis kødet bliver overtilberedt og tørt, men det kan også være svært at angive præcis tilberedningstid og temperatur i opskriften, da det er de færreste airfryere, der varmer helt ens.
Nedenstående opskrift er på en helt klassisk hamburgerryg i airfryer, men vil du gerne lave glaseret hamburgerryg, så kan det også sagtens lade sig gøre. Jeg har tilføjet fremgangsmåden i kapitlet under opskriften. Jeg kan forresten anbefale flødekartofler eller grønlangkål og brunede kartofler til hamburgerryg.
Tip! Se også mine bedste tips til hamburgerryg i airfryer under opskriften.
Hamburgerryg i airfryer
Ingredienser
- 1 kg røget hamburgerryg
- 1 spsk olie
Fremgangsmåde
- Fjern nettet fra hamburgerryggen og spray eller pensl kødet med lidt olie.
- Pak hamburgerryggen ind i stanniol, og placér den i airfryerkurven/på risten. Læg evt et stykke bagepapir under hamburgerryggen, da der kan samle sig en del væde ud under tilberedningen.
- Tilbered ved 180 °C i ca. 50-60 minutter, eller indtil kernetemperaturen måler ca. 60-65 °C
- Lad kødet hvile indpakket i stanniol i ca. 10-15 minutter, indtil kernetemperaturen når 70-75 °C.
- Fjern stanniolet og skær hamburgerryggen i skiver.
Noter til opskriften.
Pas på når du pakker hamburgerryggen ud. Der samler sig en del væde i bunden af stanniolen under tilberedningen, og det kan være meget varmt.Tips til opskriften.
Jeg lægger som regel et stykke bagepapir i airfryeren, når jeg laver hamburgerryg. Selvom kødet er pakket ind i stanniol, så siver der en del væde ud under tilberedningen, som kan løbe ud i airfryeren. Og selvom jeg ikke har problemer med at rengøre airfryeren efter brug, så må jeg indrømme, at jeg meget gerne vil slippe for at rengøre en airfryer, bare fordi der er løbet kødsaft ud i bunden.
>> Se min opskrift på flæskesteg i airfryer her.
Glaseret hamburgerryg i airfryer vejledning.
Vil du gerne lave en glaseret hamburgerryg, så kan det også snildt lade sig gøre i airfryeren. Du skal blot følge denne vejledning:
Tilbered hamburgerryggen ved 180 °C i ca. 45 minutter, eller indtil kernetemperaturen siger ca. 60 °C. Rør 2 spsk brun farin og 2 spsk sennep sammen i en skål. Åbn stanniolet, så hamburgerryggen er fri, men stadig ligger på stanniolet, og smør sennepsblandingen på kødet. Tilbered herefter ved 180 °C i ca. 10-15 minutter, til hamburgerryggen er fint glaseret. Lad kødet hvile i ca. 10 minutter, inden det skæres i skiver.