Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Brunede kartofler i airfryer.

2 kommentarer
Airfryer opskrifter, Julemad og juleopskrifter, Mortens aften, Opskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift Brunede kartofler i airfryer i en skål på et blåt viskestykke med en sort metalske

Traditionelt laves brunede kartofler på panden. Men i de senere år er flere og flere begyndt at tilberede dem i ovnen, hvilket giver rigtig god mening, hvis man skal lave en større portion, eller bare ikke har mulighed for at holde øje med de brunede basser på komfuret. Og kan man lave kartoflerne i ovnen, så kan man selvfølgelig også lave brunede kartofler i airfryer. Det er mindst lige så nemt, og man får samme gode resultat.

Opskrift på brunede kartofler i airfryer.

Modsat klassiske brunede kartofler, så skal der bruges brun farin, når man tilbereder brunede kartofler i airfryer. Det skyldes, at sukkeret ikke får lov til at karamellisere og brune på samme måde, som det gør på panden. Man kan godt bruge hvidt sukker til airfryer-kartoflerne, men så får de ikke den fine, brune farve.

Der samler sig en del væde i bunden, når man laver brunede kartofler i ovnen og dermed også i en airfryer. Derfor anbefaler jeg, at man bruger et ildfast fad eller lignende i en passende størrelse. Skal man lave en større portion, så kan man selvfølgelig også komme kartoflerne direkte i airfryerskuffen. Læg evt. et stykke bagepapir i bunden først, som kan suge det værste sukker og smør.

Tip! Se også “Ofte stillede spørgsmål” + mine bedste tips under opskriften.

Opskrift Brunede kartofler i airfryer i en skål på et blåt viskestykke med en sort metalske
4 fra 4 stemmer

Brunede kartofler i airfryer

Tilberedningstid25 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr små kartofler (eller kartofler fra glas)
  • 100 gr brun farin
  • 25 gr smør

Fremgangsmåde

  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Pil herefter kartoflerne og lad dem afkøle.
  • Bruges kartofler fra glas, skal de skylles med koldt vand og afdryppes.
  • Kom kartoflerne i et ildfast fad eller direkte i airfryerskuffen. Læg eventuelt et stykke bagepapir i bunden af airfryerskuffen, da det letter rengøringen.
  • Drys brun farin over kartoflerne og fordel smørret i små klatter på toppen. 
  •  Tilbered ved 180 °C i ca. 20-25 minutter, indtil sukkeret er karamelliseret og kartoflerne fint brune. Rør rundt i kartoflerne 2-3 gange undervejs.
  • Server kartoflerne til andesteg, flæskesteg, hamburgerryg og lign.
 

Opskriftsnoter. 

Brun farin kan erstattes af sukker, men så får kartoflerne ikke den brune farve.
 
 

Ofte stillede spørgsmål.

Kan man lave brunede kartofler i airfryer?

Ja, det kan man, og det er oven i købet både nemt og hurtigt. Faktisk tager det kun ca 20 minutter.

Kan man bruge almindeligt sukker til brunede kartofler i airfryer?

Ja, det kan man godt, men kartoflerne bliver kun brune, hvis man bruger brun farin. Modsat klassiske kartofler så brunes sukkeret ikke på panden. Det hvide sukker bliver derfor ikke brunt.

Tips til opskriften.

Der kan både bruges små kogte, pillede kartofler og kartofler fra glas til opskriften. Jeg foretrækker pillede kartofler, og allerhelst aspargeskartofler, da jeg synes, de har en mere fast konsistens. Men kartofler fra glas smager også fint. Dog skal man huske at skylle og afdryppe kartoflerne inden brug.

Jeg hører ofte om folk, der er bange for at lave brunede kartofler på panden, fordi kartoflerne kan sprænge (eller ligefrem eksplodere), og forårsage alvorlige skader, når de brændende varme kartoffelstykker skydes rundt i køkkenet. Og er man bange for brunede kartofler, så kan jeg kun anbefale brunede kartofler i airfryer (eller i ovn). Man kan selvfølgelig stadig risikere, at en kartoffel sprænger, men faren er til at overse, når kartoffelstykkerne holdes indvendigt i airfryeren.

Se også – Flæskesteg i airfryer I Æbleskiver i airfryer

De kogte kartofler kan sagtens stå klar med brun farin og smørklatter i forvejen. Så er de lige til at stille i airfryeren ca 30 minutter inden spisetid. Og har man ikke en airfryer, så kan brunede kartofler selvfølgelig også tilberedes på panden eller i ovnen. Det har jeg skrevet meget mere om i den her opskrift.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anna
6 måneder siden

Har du set Umuts udgave? https://www.youtube.com/watch?v=7azARX6qNhM&t=81s
Og han bruger almindeligt sukker 🙂