Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Råstegte kartofler i airfryer.

0 kommentarer
Airfryer opskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift råstegte kartofler i airfryer, anrettet i en sort skål og drysset med salt på toppen

Råstegte kartofler er superlækkert tilbehør, der traditionelt serveres til wienerschnitzler. Og hvis du laver råstegte kartofler i airfryer, så slipper du oven for at stå ved komfuret, og vende kartoflerne rundt på panden undervejs. I stedet kan du koncentrere dig om andre ting, og bare glæde dig til at sætte tænderne i en portion perfekt stegte, lækre og lysebrune, råstegte kartofler.

>> Se også alle mine airfryer-opskrifter lige her.

Råstegte kartofler i airfryer opskrift.

Råstegte kartofler laves i sagens natur af rå kartofler, der steges gyldne og møre på panden eller i en gryde. Lidt af et tålmodighedsarbejde, så jeg må indrømme, at jeg er kæmpe tilhænger af at lave råstegte kartofler i airfryer. Eller i ovnen, hvis der skal laves en rigtig stor portion. På den måde bliver kartoflerne knasende sprøde og fint lysebrune over det hele, imens jeg kan koncentrere mig om andre ting.

Vi spiste de her råstegte kartofler i airfryer som tilbehør til en omgang wienerkarbonader, og det smagte fantastisk. Men der er jo masser af andre muligheder, hvilket jeg har skrevet meget mere om under opskriften.

Tip! Se også mine bedste tips til råstegte kartofler i airfryer under opskriften.

Opskrift råstegte kartofler i airfryer, anrettet i en sort skål og drysset med salt på toppen
Ingen bedømmelser

Råstegte kartofler i airfryer

Stegetid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt (jeg bruger groft salt)

Fremgangsmåde

  • Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i mundrette tern.
  • Dryp kartoflerne med olie og drys med salt og vend det hele godt rundt, så olie og salt fordeles.
  • Placér kartoflerne i airfryerkurven/på risten i et jævnt lag.
  • Tilbered ved 180 °C i ca 20-25 minutter, indtil kartoflerne er gyldne og møre. Ryst evt. kurven 1-2 gange undervejs, så kartoflerne steges på alle sider.
  • Anret de råstegte kartofler i en skål og drys evt. med lidt salt på toppen.
  • Servér kartoflerne som tilbehør, fx til wienerschnitzel og wienerkarbonader.

Noter til opskriften.

Har du en rest kogte kartofler til overs fra aftensmaden, så kan de også skæres i mundrette stykker, og tilberedes i airfryeren på samme måde som de råstegte kartofler. 
 

Tips til opskriften.

Råstegte kartofler i airfryer er oplagte som tilbehør til klassiske retter som wienerschnitzel og wienerkarbonader. Men kartoflerne er også perfekte til bøf stroganoff, koteletter i fad eller mørbradgryde, hvis du gerne vil prøve noget andet end den klassiske kartoffelmos eller ris.

Se også – Kartoffelbåde i airfryer I Pommes frites i airfryer I Brunede kartofler i airfryer

Jeg skræller ikke kartoflerne, inden de skæres i stykker, men nøjes bare med at skrubbe skrællen ren. Dels sidder der masser af god smag i skrællen, men derudover synes jeg også, at kartoflerne bliver ekstra sprøde, når skrællen stadig sidder på. Og så ser det jo fint ud. Dog kan du sagtens skrælle kartoflerne, hvis du foretrækker det. Det er jo nok lidt et spørgsmål om smag og behag.

Tilberedningstiden afhænger selvfølgelig af kartoffelsorten, og hvor store stykker kartoflerne udskæres i. Men vær også opmærksom på, at airfryere varmer forskelligt. Såvel tilberedningstid som temperatur kan variere. Derfor anbefaler jeg, at du kigger til kartoflerne undervejs.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer