Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Æbleskiver i airfryer.

0 kommentarer
Airfryer opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kan man opvarme frosne æbleskiver i en airfryer? Ja, det kan man i hvert fald! Faktisk er det meget nemmere og hurtigere at bruge airfryeren fremfor ovnen. Så har du en airfryer, kan jeg kun opfordre til at finde den frem, næste gang der skal lunes æbleskiver fra fryseren.

Opvarm æbleskiver i airfryer.

Det er klart, at hvis man skal varme en stor portion æbleskiver, så kan det ikke svare sig at bruge sin airfryer. Så vil det være meget nemmere at bruge en ovn, der kan rumme 2-3 plader på én gang. Men skal man kun lune en mindre portion, så er det oplagt at varme æbleskiver i airfryer.

Start med at komme lidt vand i bunden af airfryeren, præcis ligesom det står beskrevet på posen med frosne æbleskiver tilberedt i ovn. Vandet forhindrer æbleskiverne i at udtørre, og giver sprøde æbleskiver med en blød og lækker midte. Og selvfølgelig kan man også varme hjemmelavede, frosne æbleskiver i airfryer. Det er bestemt ikke et must, at man skal gå ud og købe fabriksfremstillede æbleskiver, hvis man har gode, hjemmelavede æbleskiver liggende i fryseren.

5 fra 2 stemmer

Æbleskiver i airfryer

Samlet tid10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 ps frosne æbleskiver (16-20 stk)
  • 1 dl vand

Desuden

  • flormelis og syltetøj til servering

Fremgangsmåde

  • Hæld vand i bunden af airfryeren og læg risten ovenpå. Har du ikke en airfryer med rist, så stænk i stedet æbleskiverne med lidt vand.
  • Placer æbleskiverne på risten eller i trådkurven og lun dem ved 190 °C i ca. 8-10 minutter. Ryst kurven et par gange undervejs.
  • Server de lune æbleskiver med flormelis og syltetøj.
 

Noter til opskriften.

 
Optøede æbleskiver kan lunes ved 190 °C i 4-5 minutter. Husk at ryste kurven undervejs. 

Ofte stillede spørgsmål.

Kan man opvarme frosne æbleskiver i airfryer?

Ja, det kan man, og det går både nemmere og hurtigere end i traditionel ovn.

Kan man komme vand i en airfryer?

Hvis man har en airfryer med en tæt skuffe/bund, så er det intet problem at komme vand i. Alternativt kan man stille et lille ildfast fad med vand i bunden af airfryeren.

Se også – Hjemmebagte æbleskiver I Vafler I Pandekager

Tips til opskriften.

Man behøver selvfølgelig ikke opvarme 20 æbleskiver på én gang. En lille portion på 3-5 æbleskiver kan også sagtens lunes i airfryeren. Tilberedningstiden er nogenlunde den samme, men hold øje for en sikkerheds skyld.

Er der tale om hjemmelavede æbleskiver, så kan det være, at tilberedningstiden skal reduceres en smule, idet de hjemmelavede indimellem er en smule mindre end de færdigkøbte æbleskiver.

Hvor lang tid tager det at lave æbleskiver i airfryer?

Hvor kort eller lang tid det tager, at opvarme frosne æbleskiver i airfryer kommer helt an på, hvor kraftigt airfryeren varmer, så der må man prøve sig lidt frem. Det er de færreste airfryere, der varmer helt ens, så hellere kigge en gang for meget end en gang for lidt til æbleskiverne.

Dog vil det stort set altid gå hurtigere end i ovnen, da en airfryer som bekendt ikke skal forvarmes. Man kan selvfølgelig også bruge en mikrobølgeovn. Men de fleste, der har fået æbleskiver fra mikrobølgeovnen, vil nok kunne nikke genkendende til den meget bløde konsistens, som ikke har meget at gøre med en nystegt æbleskive, der er sprød udenpå og svampet indeni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer