Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bananboller med nødder og chokolade…

4 kommentarer
Brød og boller, Madpakkehits, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Hvor har jeg bare glædet mig til at skrive dette her første indlæg på min fine, nye blog. Siden det nye design blev lagt op i går har der selvfølgelig været lidt småjusteringer hits og pist og der arbejdes stadig i kulissen, men overordnet set kører det som det skal, hvilket er heldigt, når man tager min blogs størrelse i betragtning – jeg har jo blogget siden starten af 2010, så der var virkelig mange indlæg, som skulle flyttes.

Jeg er helt utroligt glad for bloggens nye og noget mere overskuelige udseende og det fornemmer jeg også, at I andre er, hvis jeg skal dømme ud fra de mange søde hilsner, som jeg har modtaget i går og i dag. Ikke mindst det nye og forbedrede opskriftsarkiv er jeg meget glad for og jeg elsker, at man nu hurtigt og nemt kan få overblik over alle opskrifterne og se det færdige resultat ved hjælp af de små billeder.

Men nu var det var jo ikke mig selv, som stod for alt arbejdet med at flytte bloggen i går, for det klarede mit dygtige web- og marketingbureau og når nu bloggen var “fy fy, nix pille”, så måtte jeg jo finde på noget andet at lave. Derfor fik jeg blandt andet udviklet et par opskrifter til min kommende kogebog – det går rigtig godt for tiden og kapitlet med skønne hverdagssnacks er næsten færdigt – og så fik jeg sørme også bagt en portion lækre bananboller med nødder og chokolade.

Bollerne blev bagt ud fra en pludselig indskydelse, fordi der lå et par bananer i skålen, som trængte til at blive brugt. Det er ikke så længe siden, at jeg bagte det her skønne bananbrød, så denne gang skulle det være boller i stedet for. Smagsmæssigt minder bollerne en smule om bananbrødet – smagen af banan er jo ikke sådan at skjule – men på sundhedskontoen er der nok lidt mere at komme efter i bollerne. Ikke mindst fordi, at der ikke tilsættes sukker udover den mosede banan og en lille smule honning og den kan man selvfølgelig droppe, hvis man synes. Til gengæld tilsatte jeg så en smule mørk chokolade og grofthakkede nødder til dejen for lige at tilføje lidt knas og det var et hit. En perfekt “eftermiddagsbolle” til den lille sult eller når trangen til lidt sødt melder sig – jeg spiste en bolle med smør på til en kop te og det kan virkelig anbefales.

Jeg tager som regel udgangspunkt i min opskrift på lækre müsliboller, når jeg laver denne her slags boller og så “leger” jeg mig frem til opskriften og tilsætter lidt forskellige ingredienser hen ad vejen. Resultatet plejer at blive meget godt og så er jeg altså ret stor fan af bagværk, hvor dejen blot skal røres sammen og sættes på pladen med en spiseske dyppet i vand. Ingen æltning, klistrede fingre og rengøring af køkkenbord eller undertegnede. Bare lækre, nybagte boller med et minimum af arbejde.

5 fra 1 stemme

Bananboller med nødder og chokolade

Hæve- og bagetid1 time 50 minutter
Samlet tid2 timer
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • dl vand (lillefingervarmt)
 • ½ pk gær
 • tsk groft salt
 • 1 spsk honning
 • 2 modne bananer (mosede)
 • 1 dl yoghurt (naturel eller vanilleyoghurt)
 • 100 gr fuldkornshvedemel
 • 50 gr nødder eller mandler (grofthakkeede)
 • 50 gr mørk chokolade (grofthakket)
 • 375 gr hvedemel

Fremgangsmåde

 • Kom vandet i en skål og rør gæren ud her. Tilsæt salt, honning, banan, yoghurt , nødder, chokolade og fuldkornshvedemel. Rør hvedemel i dejen til den har konsistens som tyk og klistret grød. Dejen skal gerne kunne stå af sig selv - er den for flydende, skal der bruges mere mel. Ellers vil bollerne flyde ud på bagepladen og blive flade. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time.
  Med en spiseske dyppet i koldt vand sættes dejen i 12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter og bag dem ved 180 grader varmluft i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne køle af på bageristen - de holder sig friske og svampede i 2-3 dage og kan også fryses. 
Bollerne kan også laves i en koldhævet version. Brug 1/4 pk gær og lad dejen hæve tildækket på køl i 8-10 timer. Følg ellers opskriften. 
Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Susan
5 år siden

Kan man lave bananbollerne kun på hvedemel?

Ayo
4 år siden

Kan man også erstatte yoghurten med A38?