Det her er verdens hurtigste snack. De er perfekte, hvis det skal gå lidt hurtigt og være nemt, men samtidig smage forrygende og se fint ud! Jeg skulle hverken bruge nemme eller hurtige snacks, men jeg havde voldsomt lyst til noget, der smagte skønt og samtidig så lidt godt ud på tallerknen.
Desuden havde jeg en rest butterdej i fryseren, fra jeg lavede indbagte tigerrejer med persillesmør og havde netop fået øje, på et halvt glas med sort oliventapenade i køleskabet. Altså hvor mange tegn havde jeg lige brug for? Selvfølgelig skulle der laves butterdejssnegle.
Jeg elsker oliventapenade, men det er jo ikke alle, der deler min forkærlighed for oliven. Men så er det jo et held, at butterdejssneglene også smager skønt med revet ost, rød eller grøn pesto, chili pesto, frisk ost eller hvad man ellers kan finde på. Derudover tror jeg faktisk heller ikke de er helt dårlige med nutella eller kanelsneglefyld i, altså blødt smør rørt med sukker og kanel, men så tror jeg ikke de egner sig til forret mere.
Butterdejssnegle med oliventapenade.
1 plade butterdej
6-7 spsk sort oliventapenade
Butterdejen bredes ud på bordet og tapenaden fordeles på dejen. Dejen rulles stramt sammen om fyldet, ligesom til en roulade. Skær snegle i skiver af ca. 1 cm tykkelse og læg dem på en bageplade med skærefladen opad.
Bag sneglene ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Server lune eller kolde.
Kristine – Ja fedtfattigt kan man jo desværre ikke lige kalde butterdej. Man kan jo eksperimentere lidt med en fedtfattig dej, meeeeeen skal det være så la det være;-) Så må man vente til man ikke længere er på kur:-)
Maj – Du siger noget, det kan være jeg skal omdøbe bloggen til Snacks of Latascha;-)
Glæder mig du kan bruge alle hapser-ideerne.
Mange hilsner fra
Anne.
Uhm Anne – sikke en klassiker. Bare dumt det skide butterdej er så fed. Der er jo kur-mode herhjemme, så den må afprøves en dag vi er ovre det kurpjat 😀 Lækkert ser det ud….
Anne, Anne, Anne! Du må være dronningen af lækre snacks 😀
Hvis jeg nogensinde løber tør for snacks ideer, så skal jeg jo bare rende herind, her svulmer det af smukke og indbydende snacks *savle savle*
– Maj 🙂
C'est La Vie By G. – Du har helt ret, de er perfekte som snacks til gæster. 15 minutter før gæsterne kommer smide man bagepladen i ovnen, og så er der ellers overskudssnacks og værtinde:-)
Uhmm… ja de små snegle er altid et hit! Laver dem tit som snack til velkomstdrinken, når jeg har gæster. Og det er så dejligt nemt, at man bare kan variere fyldet efter hvad man har i køleskabet.
Malene – Uhh, feta og spinat lyder også rigtig godt. Det skal jeg lige huske:-)
Uhm de er en rigtig god snacks og "starters" – jeg har dog tidligere lavet dem med spinat og feta. Næsten en ren vinder hver gang 🙂
Hej! Kan de laves dagen før? Jeg får 25 gæster til reception og vil gerne lave så meget mad som muligt dagen forinden. I så fald – hvordan opbevares de så bedst?
Astrid – Jeg er bange for, at butterdejssneglene bliver bedst, hvis de laves samme dag, som de skal spises. Butterdej kan godt blive lidt kedeligt af at blive gemt og faktisk man kan sammenligne butterdej med wienerbrødsdej, som også er bedst samme dag, som det er købt. Jeg kan umiddelbart komme i tanker om 2 muligheder – enten laver du sneglene dagen før – ja jeg ved godt, at jeg lige har sagt, at de er bedst på selve dagen, men hvis de laves dagen før, så skal de i hvert fald som minimum lige lunes et par minutter i ovnen inden servering og der gælder det jo så om, at de ikke må blive tørre og kedelige. Lav evt. en lille generalprøve og bag et par stykker, gem dem til dagen efter og lun dem igen, så du på forhånd ved, hvordan de kommer til at smage og har styr på hvor meget varme de skal have og hvor længe de skal bages.
Den anden mulighed er at lave de rå snegle dagen inden og skære dem ud og sætte dem på køl og så blot bage dem på selve dagen. Det skulle sagtens kunne lade sig gøre, hvis bare man har plads i køleskabet til et fad med rå snegle – de skal selvfølgelig dækkes til med film. Og hvis nu det kniber med pladsen i køleskabet, så nøjes evt. med at rulle butterdejen sammen om fyldet og sæt rullen i køleskabet pakket ind i film. Det fylder lidt mindre og der er stadig tid sparet, når man bare skal finde rullen frem og skære den ud i snegle og bage dem på selve dagen.
Håber du kan bruge mine ideer – jeg håber det bliver en rigtig god reception 😀