Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Butterdejssnegle med oliventapenade…

10 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Det her er verdens hurtigste snack. De er perfekte, hvis det skal gå lidt hurtigt og være nemt, men samtidig smage forrygende og se fint ud! Jeg skulle hverken bruge nemme eller hurtige snacks, men jeg havde voldsomt lyst til noget, der smagte skønt og samtidig så lidt godt ud på tallerknen.

Desuden havde jeg en rest butterdej i fryseren, fra jeg lavede indbagte tigerrejer med persillesmør og havde netop fået øje, på et halvt glas med sort oliventapenade i køleskabet. Altså hvor mange tegn havde jeg lige brug for? Selvfølgelig skulle der laves butterdejssnegle.

Jeg elsker oliventapenade, men det er jo ikke alle, der deler min forkærlighed for oliven. Men så er det jo et held, at butterdejssneglene også smager skønt med revet ost, rød eller grøn pesto, chili pesto, frisk ost eller hvad man ellers kan finde på. Derudover tror jeg faktisk heller ikke de er helt dårlige med nutella eller kanelsneglefyld i, altså blødt smør rørt med sukker og kanel, men så tror jeg ikke de egner sig til forret mere.

 

 

Butterdejssnegle med oliventapenade.

1 plade butterdej
6-7 spsk sort oliventapenade

Butterdejen bredes ud på bordet og tapenaden fordeles på dejen. Dejen rulles stramt sammen om fyldet, ligesom til en roulade. Skær snegle i skiver af ca. 1 cm tykkelse og læg dem på en bageplade med skærefladen opad.
Bag sneglene ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Server lune eller kolde.

Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Kristine – Ja fedtfattigt kan man jo desværre ikke lige kalde butterdej. Man kan jo eksperimentere lidt med en fedtfattig dej, meeeeeen skal det være så la det være;-) Så må man vente til man ikke længere er på kur:-)

LaTascha
12 år siden

Maj – Du siger noget, det kan være jeg skal omdøbe bloggen til Snacks of Latascha;-)
Glæder mig du kan bruge alle hapser-ideerne.

Mange hilsner fra

Anne.

Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
12 år siden

Uhm Anne – sikke en klassiker. Bare dumt det skide butterdej er så fed. Der er jo kur-mode herhjemme, så den må afprøves en dag vi er ovre det kurpjat 😀 Lækkert ser det ud….

Maj
12 år siden

Anne, Anne, Anne! Du må være dronningen af lækre snacks 😀
Hvis jeg nogensinde løber tør for snacks ideer, så skal jeg jo bare rende herind, her svulmer det af smukke og indbydende snacks *savle savle*

– Maj 🙂

LaTascha
12 år siden

C'est La Vie By G. – Du har helt ret, de er perfekte som snacks til gæster. 15 minutter før gæsterne kommer smide man bagepladen i ovnen, og så er der ellers overskudssnacks og værtinde:-)

C'est La Vie By G.
12 år siden

Uhmm… ja de små snegle er altid et hit! Laver dem tit som snack til velkomstdrinken, når jeg har gæster. Og det er så dejligt nemt, at man bare kan variere fyldet efter hvad man har i køleskabet.

LaTascha
12 år siden

Malene – Uhh, feta og spinat lyder også rigtig godt. Det skal jeg lige huske:-)

Malene uden "R"
12 år siden

Uhm de er en rigtig god snacks og "starters" – jeg har dog tidligere lavet dem med spinat og feta. Næsten en ren vinder hver gang 🙂

Astrid
8 år siden

Hej! Kan de laves dagen før? Jeg får 25 gæster til reception og vil gerne lave så meget mad som muligt dagen forinden. I så fald – hvordan opbevares de så bedst?