Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Grøn giftkage – opskrift på nem kage.

34 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Husker i grøn giftkage? Den klassiske bradepandekage, som var et hit til fødselsdage og klassens time? Og meget speciel og sjov at spise, fordi den var…. grøn! Jeg har vist aldrig fået serveret giftkage hjemme hos mine forældre, men jeg husker den fra skolen, hvor der jævnligt blev delt grøn giftkage ud. I skarp konkurrence med chokoladekage og flødeboller selvfølgelig.

Se også – Grøn giftkage muffins I Drømmekage I Chokoladekage med glasur

Nem opskrift på grøn giftkage/bladankage.

I virkeligheden er der jo ikke så meget hokus pokus over den lysende grønne kage. Rent bortset fra farven, som til stadighed glæder både børn og barnlige sjæle. En rigtig Hulk, Turtles, Zombie og slimkage, som er helt perfekt til halloween. Rent smagsmæssigt minder kagen mest af alt om en klassisk sandkage, men den bliver så lige ekstra lækker og “marcipan-agtig, fordi der tilsættes mandelessens. Og jeg må altså indrømme, at den smager lige så godt, som jeg husker den.

Jeg havde en rest mandelessens, som jeg brugte, da jeg bagte denne her makronkage/tvebakkekage. Og det kunne jeg jo passende bruge til giftkagen. På den måde blev kagen ret autentisk og helt som jeg husker den fra folkeskolen. En anden gang kunne jeg dog sagtens finde på at udelade mandelessens og i stedet eksperimentere lidt med at komme 50-100 gr revet marcipan i dejen. På den måde bliver kagen lidt mere mazarinkage-agtig på den ægte måde uden brug af essens. Dog tænker jeg, at det mest er de voksne, der vil sætte pris på revet marcipan. De fleste børn er vist ligeglade og mest fokuserede på den fine, grønne kage.

4,23 fra 79 stemmer

Grøn giftkage (bladankage)

Bagetid45 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 150 gr smør (blødt)
  • 150 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 stk æg
  • 2 tsk mandel aroma (tidligere mandel essens)
  • grøn konditorfarve
  • 150 gr hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 dl mælk (eller vand)

Glasur

  • 150 gr flormelis
  • 2 spsk usødet kakaopulver

Fremgangsmåde

  • Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk imellem hvert æg. 
  • Rør mandel aroma og grøn konditorfarve i dejen, indtil farven er passende lysegrøn. Husk at farven falmer en smule under bagning.
  • Sigt hvedemel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med mælken.
  • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20 x 25 cm) foret med bagepapir.
  • Rør flormelis, kakaopulver og en lille smule vand sammen til en tyk glasur og fordel det ovenpå kagen.
  • Bag kagen ved 180 ° (alm ovnfunktion) i ca 35-45 minutter, til kagen er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker i midten af kagen.
  • Afkøl kagen på bageristen. Fjern herefter bagepapiret.
  • Rør flormelis og kakaopulver sammen med en smule vand til en tyk glasur.
  • Fordel glasuren på den afkølede kage og lad den sætte sig i 15-30 minutter.
  • Kagen holder sig svampet i 3-4 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan desuden fryses – dog bedst uden glasur.
 

Noter til opskriften. 

Kagen kan sagtens holde sig blød og lækker i flere dage, hvis den pakkes godt ind, hvilket gør den oplagt til fødselsdagsuddeling og klassens time kage. Den kan nemlig uden problemer bages dagen i forvejen. 
Grøn konditorfarve er smagsneutral, så selvfølgelig kan kagen også laves uden farve. 

Glasur og kagepyntning.

Mht topping, så har jeg valgt at bruge glasur, men man kan også bruge lys, mørk eller hvid chokolade. Man kan desuden gå all in på farverne, når nu kagen er grøn i forvejen, og tilføje blå, lilla eller orange glasur, for nu blot at nævne et par eksempler. En grøn kage med orange glasur er jo et rigtigt halloween hit.

Kagen kan for øvrigt sagtens laves uden den grønne farve. Grøn konditorfarve eller frugtfarve smager jo ikke af noget, så det går på ingen måde ud over smagen, hvis man dropper farven. Til gengæld bliver kagen måske lidt mere “spiselig” for nogen, hvis den ikke er grøn.

Bag kagen til børnefødselsdagen (evt skåret ud som en kagemand eller en grøn fodboldbane), til klassens time eller til kollegaerne. Den vil formentlig vække genkendelse, nostalgi og barnlig glæde hos de fleste voksne. Desuden har kagen den store fordel, at den holder sig frisk i flere dage. Man kan derfor uden problemer bage den dagen i forvejen og blot tage den under armen på vej ud af døren om morgenen. Og det kan vi jo godt lide!

Subscribe
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Katrine
6 år siden

Dejligt at se, at der er andre voksne end mig, der elsker denne kage:) troede kun, det var børn, men den smager jo bare godt, så det undrer mig ikke:)

virkelig god blog, du har her. Generelt er jeg ikke så stor fan af madblogs, da jeg ofte synes, det hele bliver alt for glansbilledeagtigt og opstyltet, men din blog er bare går og hyggelig, og man kan mærke , at det er ægte kærlighed til god mad, der tæller.

Håber på flere boganmeldelser i fremtiden, da jeg også selv er en rigtig læsehest:)

Mange hilsner fra katrine.

Jenny
6 år siden

Jeg husker især den lyserøde version, men mere med vanilie smag

Henrik Petersen
6 år siden

Grøn giftkage – den skønne klassiker . Det er jo bare det helt forkerte navn , husker fra min barndom denne kage og navnet er bladankage

Venlig hilsen Henrik Petersen ..

Anita
4 år siden

Kan man fryse den

Mette
5 år siden

Mandelessens kan man ikke købe mere. Så vil jeg høre om mandel ekstrakt eller aroma. Er det, det samme.????? For jeg har prøvet at bage en mandel kage, og den smagte ikke som hvis det var mandelessens der var kommet i.

Tina
5 år siden

Hejsa.
Skal der bare laves dobbelt til en stor bradepanden? Den skal nemlig prøves til fødselsdag for klassen.

Jimmy Henriksen
4 år siden

Kan du ikke lige skrive dette i opskriften også, altså at til en bradepande skal det være 3 x opskriften
Desuden er det fornuftige at lægge mørk pålægschokolade på mens den er varm, så smelter chokoladen selv ud så det passer perfekt.
Forresten en bradepande str kage er max holdbar 24 timer.
for så er den spist 🙂

Karin Hansen
5 år siden

Hej. Kan man komme bananer i ? Hilsen Karin 😊

Tulle
4 år siden

Men kan skifte æg ud med en halv banan pr æg – så bliver den vegansk 😍🙏🏻

Marianne
3 år siden

5 stars
Hej, vi glæder os til at smage den, plus min mand skal have den med i morgen da han har fødselsdag, med på arbejde. Vil lige spørge, kan man bruge en bradepande

Marianne
3 år siden

5 stars
Hej, tak for svaret, vi har så lille ildfast fad

Marianne
3 år siden

Undskyld har skrevet forkert, sådan et lille ildfast fad har vi ikke. Kan godt li og stå i køkkenet og bage eller lave mad især bage, går det ud og min krop især ryggen

Anni
3 år siden

Hvilken farve bruger du? Synes de nævnte farver kun giver pastel grøn og ikke den meget grønne som på billedet

Freja Hougaard
3 år siden

Hejsa.
Skal lave lagkage til min mor om et par dage, og hun elsker grøn kage.
Jeg tænkte på om man kunne bruge denne opskrift og så bage den i en lagkage form i stedet.
Og så derfor skære dem ud som normale bunde i en lagkage.
Håber du svare 🙂

michelle
2 år siden

Hvis man vil lave den som muffins, skal tiden forkortes og hvor mange muffins vil der ca være til ?

Sara
2 år siden

Hej
Jeg ville høre om man skal tage det der mandelaroma i eller om kagen kan undværer det, elsker giftkage dejlige opskrifter du har
Mange hilsner Sara

Christina
10 måneder siden

Skal smøren smeltes ?:)

Louise
10 måneder siden

Kan jeg udskifte smøret med olie eller smør fra Naturli?😅 Til en der ikke kan tåle mælkeprodukter.

Malou
7 måneder siden

Jeg kan lide det