Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Grønkålschips – lækre sprøde chips af grønkål.

0 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften
Opskrift sprøde grønkålschips med et drys salt anrettet på et stykke bagepapir på et ternet viskestykke

Forleden lavede jeg grønkålschips, som faktisk har stået på min to do liste i temmelig lang tid. Mine forældre har nemlig grønkål i køkkenhaven, og de fine kålstokke har stået som små palmer med de lækreste, mørkegrønne kålblade hele vinteren. Og så var det jo oplagt, at forsøge sig med en portion sprøde chips.

Opskrift på sprøde grønkålschips.

En af grundende til, at det har taget mig så lang tid at lave grønkålschips er måske, at jeg havde sådan lidt svært ved at forestille mig, at de ville blive helt sprøde og lækre. Jeg frygtede nok, at de ville være sådan lidt slatne og kedelige eller måske ligefrem seje. Men resultatet var jo milevidt fra, hvad jeg havde forestillet mig.

De fine, grønne kålchips blev både lækre og knasende sprøde. Faktisk næsten helt porøse. Og så er de så sjove at spise, fordi de sprøde chips nærmest smelter i munden. De har en fin og næsten nøddeagtig smag af grønkål, og så smager de selvfølgelig af salt. Jeg synes i øvrigt sagtens, at man kan tilføje lidt chili, paprika, hvidløgspulver eller lignende smagsgivere til chipsene, inden de kommer i ovnen. Det skal jeg i hvert fald eksperimentere videre med en anden gang.

Vi spiste de sprøde chips som en lille snack inden aftensmaden, og det kan jeg bestemt anbefale – også til gæster. Det er jo altid sjovt, at servere hjemmelavede chips eller snacks, og grønkålschipsene kan jo suppleres med almindelige, hjemmelavede kartoffelchips, som også er super nemme at lave i mikrobølgeovnen. De sprøde grønkålschips vil også sagtens kunne bruges som det knasende drys ovenpå en salat eller en portion suppe. Og laver du en større portion, eller kan I bare ikke spise alle chipsene på én gang, så holder de sig fint sprøde i en bøtte med låg.

Opskrift sprøde grønkålschips med et drys salt anrettet på et stykke bagepapir på et ternet viskestykke
Ingen bedømmelser

Grønkåls chips

Bagetid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 5 blade frisk grønkål
  • 2 spsk olivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skyl kålbladene og tør dem grundigt. Riv herefter bladene i grove stykker og kassér den tykke stængel i midten.
  • Kom grønkålsstykkerne i en store frysepose, tilsæt olie og salt og ryst posen, så det hele fordeles. Vend herefter kålen ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 10-15 minutter, til de er lysebrune i kanterne og knasende sprøde. Vend evt. rundt i chipsene 1-2 gange undervejs.
  • Afkøl chipsene, drys evt. med lidt ekstra salt og server.
  • Chipsene holder sig sprøde i en bøtte med låg i et par uger. De er ikke fryseegnede.
 

Noter til opskriften. 

 
De sprøde grønkålschips kan uden problemer holde sig sprøde i 1-2 uger i en lufttæt bøtte. Er de alligevel blevet bløde, så lun dem kort i ovnen ved 175 °C. Når chipsene er afkølede, bliver de sprøde igen. 
 

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer