I dag skal det handle om hindbærsnitter med kokos, for jeg elsker hindbærsnitter. Både de hjemmelavede hindbærsnitter og dem fra bageren med et tykt lag hvid glasur og krymmel på toppen. Desværre oplever jeg engang imellem, at der er brugt lidt for meget glasur og alt lidt hindbærmarmelade i kagerne fra bageren. Og faktisk kan man også være så uheldig at få en snitte, der har “overlevet” fra dagen før, hvilket er en noget trist og blød oplevelse. Men en friskbagt hindbærsnitte fra bageren kan være ret skøn.
Især indenfor de hjemmelavede snitter er der sket en masse i løbet af de senere år, og det er superlækkert, når man engang imellem får serveret forskellige variationer og luksusudgaver med marcipan, frisk frugt, mørk chokolade eller noget helt fjerde. Forleden dag legede jeg selv med variationer over den klassiske hindbærsnitte og det blev til en skøn snitte på en klassisk mørdejsbund med god hindbærmarmelade og knasende sprød kokoscrumble. På toppen pyntede jeg med hvid chokolade og frysetørret hindbær.
Kagerne blev en kæmpesucces. De smager som klassiske hindbærsnitter, men er knap så søde, når der ikke er glasur på toppen og så er den sprøde kokostop altså bare forrygende. At kagerne så også var supernemme at lave, er jo bare en ekstra bonus. Der skal afgjort snart bages snitter igen, for jeg har allerede flere varianter, i ærmet som jeg skal have afprøvet.
Blandt andet vil jeg tage udgangspunkt i denne her opskrift, men i stedet lave æblesnitter, hvor hindbærmarmeladen udskiftes med friskkogt og vaniljeduftende æblemos og crumble-laget tilsættes 1 tsk stødt kanel. Jeg er også sikker på, at både blåbær-, solbær- og appelsinmarmelade vil være et hit, evt med mørk chokolade på toppen. Og apropos chokolade. Hører man til dem, som mener, at der bare SKAL være glasur på en ægte hindbærsnitte, så udskift den hvide chokolade på de her snitter med almindelig hvid glasur. Jeg er sikker på, at det nok skal blive et hit.
Hindbærsnitter med kokos
Ingredienser
- 125 gr koldt smør (skåret i tern)
- 125 gr hvedemel
- 50 gr flormelis (kan erstattes af sukker)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1½ dl hindbærmarmelade
Kokostopping
- 100 gr hvedemel
- 100 gr sukker
- 100 gr kokosmel
- 100 gr koldt smør
- 100 gr hvid chokolade (til pynt)
- evt. frysetørret hindbær
Fremgangsmåde
- Hvedemel, sukker og vaniljesukker kommes i en skål. Smørret smuldres ud i blandingen og dejen samles hurtigt med hænderne.
- Man kan også lave dejen i en køkkenmaskine. Kom alle ingredienserne i røreskålen og saml dejen med K-spaden.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i ca 30 minutter.
- Rul dejen ud til et rektangel (ca 20 x 25 cm) på et meldrysset bord. Placer herefter dejen i et ildfast fad (ca 20 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag bunden ved 175 °C (varmluft) i ca 20 minutter, til den er let gylden på overfladen.
- Tag fadet ud af ovnen og fordel hindbærmarmelade på den varme bund.
Kokostopping
- Kom hvedemel, sukker og kokos i en skål og smuldr smørret heri til en fin smuldredej. Fordel smuldredejen ovenpå hindbærmarmelade og mørdejsbund.
- Sæt fadet tilbage i ovnen ved 175 °C (varmluft) i ca 25 minutter til overfladen er gylden.
- Tag kagen ud og lad den afkøle let i fadet, inden den løftes over på et skærebræt og skæres i 10 snitter, som afkøles på bageristen.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og kom den i en lille sprøjte- eller frysepose.
- Pynt snitterne med striber af hvid chokolade og drys med frysetørret hindbær.
Det ligner da lige nøjagtig det jeg har ledt efter til gæste-dessert i weekendens! Mange tak! ?
Stine – Jeg lover dig, at de er supergode, så jeg håber, at det bliver en kæmpe succes 🙂
Kan man ikke bare lave bunden på en bradepande.. Synes det er lidt besværligt med et fad da jeg kun har med høje kanter 🙂
Pelle – Det kan du godt, men det er lidt nemmere i et fad med kanter, da kokosmassen så bliver, hvor den skal – altså indenfor kanterne 🙂 De færdige snitter bliver også mere ensartede, når de “støbes” i fadet. Men som sagt kan det godt lade sig gøre bare at lave kagerne uden at bruge et fad 😀
Brugte fadet her første gang jeg lavede dem – er egentlig ikke selv specielt begejstret for hindbær snitter men det er den mindste og han synes dine så gode ud.
Og forsatanda hvor blev de da helt urimelige gode.
Blev næsten nødt til at sætte en lås på køleskabet for at holde ungerne væk 😂
Kan de laves på forhånd og fryses?
Tilde – Ja, de kan de sagtens. Dog vil mørdejsbunden miste lidt af sin sprødhed, efter en tur i fryseren, men du kan evt. lune dem et par minutter i en varm ovn, hvis du venter med at pynte toppen med chokolade 😀