Jordbær med chokolade er helt simpelt og alligevel er der et eller andet næsten luksuriøst over de røde bær med en knasende sprød chokoladeskal. Måske fordi de ofte bliver forbundet med champagne og Valentins dag, også selvom jordbær på ingen måde kan påståes at være i sæson i februar og smagen er da også som regel derefter. Jordbær med chokolade smager nemlig allerbedst, når de er lave på solmodne, nyplukkede bær og helt perfekt bliver det selvfølgelig, hvis de er lavet på danske jordbær.
>> Se også min opskrift på hindbær med chokolade lige her.
Som regel dyppes jordbær i en god, mørk chokolade, som et perfekt modspil til de sød-syrlige bær, men man kan sagtens eksperimentere og dyppe jordbær i mælkechokolade eller hvid chokolade. Farvespillet imellem de røde bær og den hvide chokolade er især et hit, når studenterne med de røde huer springer ud, men de gør sig også godt på en buffet, fx til et bryllup.
I løbet af de senere år er der desuden dukket en ny, lyserød og lidt mere frugtagtig chokolade op, som kaldes ruby. Den smager i sig selv let af bær og vil derfor ikke bidrage med ret meget andet end sødme til en portion jordbær, men farven er virkelig smuk til de røde bær. Er man lidt kreativ, kan man selvfølgelig også dyppe sine jordbær i flere forskellige slags chokolade og efterfølgende pynte dem med striber, prikker eller lignende mønstre lavet med chokolade i en anden farve. De chokoladedyppede jordbær kan desuden pyntes med lidt kokos, krymmel, finthakkede pistacienødder eller hasselnødder inden chokoladen stivner.
Jordbær med chokolade
Ingredienser
- 400 gr jordbær
- 100 gr mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Børst evt. snavs af jordbærrene, men de må helst ikke skylles. Hvis bærrene er våde, ødelægger vandet den smeltede chokolade. Hvis du skyller bærrene, så vær sikker på, at de er helt tørre.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
- Tag fat i stilken på hvert jordbær og brug den som "håndtag". Dyp herefter jordbærrene i chokoladen et ad gangen. Ryst bærrene let, så overskydende chokolade drypper af.
- Læg bærrene på et stykke bagepapir eller stanniol, og lad chokoladen stivne. Herefter kan jordbærrene anrettes i en skål eller på et fad.
- Opbevar evt jordbærrene på køl til de skal serveres.
- Jordbær med chokolade skal helst spises samme dag, som de er lavet. De kan dog gemmes på køl til dagen efter. De er ikke fryseegnet.
Hej – Kan man godt lave dem dagen inden de skal serveres? Hvor længe vil du anbefale de er gode? ☀️
Line – Jeg anbefaler ikke, at du laver dem dagen i forvejen, medmindre du laver dem om aftenen og serverer dem om morgenen. Fugten fra bærrene trænger ud i chokoladen, så den kan godt begynde at klistre og blive lidt “våd”. Desuden kan jordbærrene også godt begynde at blive lidt bløde – præcis som man kender det fra jordbær, som har ligget lidt for længe i køleskabet 🙂