Om vinteren laver jeg ofte en nem og lækker appelsindessert, som serveres med makronflødeskum. Og sidste vinter lovede jeg mig selv, at jeg skulle prøve en variant med jordbær med makronfløde, når vi nåede jordbærsæsonen. Den udgave er så blevet testet i dag, og jordbær med makronfløde smager mindst lige så godt som appelsiner. Så den opskrift må jeg også hellere få delt med jer her på Madenimitliv.
Nem opskrift på jordbær med makronfløde.
Det er mindst lige så nemt at lave jordbær med makronfløde som med appelsinskiver. Faktisk nemmere, da det trods alt går hurtigere at skære en bakke jordbær i kvarte, end at skrælle og skive en posefuld appelsiner. Skal du bruge jordbær med makronfløde som en gæstedessert, så kan du sagtens snitte jordbærrene og stille dem parat i køleskabet i god tid i forvejen. Makronerne kan du ligeledes knuse og gemme i en skål. Men jeg anbefaler, at du venter med at piske fløden og vende det hele sammen til lige inden servering.
Vær også OBS på kun at piske fløden let. Den skal kunne danne fine toppe, men den må endelig ikke piskes alt for stiv. Pisker du fløden for meget, så kan du risikere at den skiller og gryner, når den røres yderligere for at få de knuste makroner fordelt.
Tip! Se også mine bedste tips til jordbær med makronfløde under opskriften.
Jordbær med makronfløde
Ingredienser
- 600 gr jordbær
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 15 stk makroner
- 25 gr mørk chokolade (kan erstattes af hakkede mandler)
Fremgangsmåde
- Skyl og nip jordbærrene, del dem i kvarte og fordel dem i 4 portionsglas.
- Pisk fløden til blødt skum. Tilsæt vaniljesukker og knuste makronerne og vend det hele sammen.
- Anret makronflødeskummet ovenpå jordbærrene og pynt med hakket chokolade på toppen.
- Desserten er bedst, når den er frisklavet, men evt. rester kan gemmes til dagen efter. Desserten er ikke fryseegnet.
Noter til opskriften.
Stænk evt. jordbærrene med lidt grand marnier eller cointreau, hvis du vil fremhæve smagen yderligere Skal det være uden alkohol, så kan du bruge lidt appelsinsaft i stedet for.
Tips til opskriften.
I stedet for jordbær kan du bruge en blanding af friske sommerbær, fx blåbær, hindbær og jordbær. Makronflødeskummet er også lækkert ovenpå en god frugtsalat, så brug bare de forskellige slags frugter og bær, der er i sæson, og lav makronflødeskum til dessert hele året.
Skal jordbærrene være ekstra lækre, så kan du overveje at dryppe dem med lidt grand marnier eller cointreau inden du fordeler makronflødeskummet på toppen. Lad evt. bærrene trækket med alkoholen 1-2 timer inden servering. Skal det være en dessert uden alkohol, så kan du også dryppe med lidt appelsinsaft.
I stedet for hakket chokolade på toppen, kan du bruge lidt hakkede mandler, mandelsplitter eller mandelflager for ekstra knas. Rist gerne mandlerne kort på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne og begynder at dufte. . Det giver en virkelig lækker smag, der passer perfekt til jordbær og makronflødeskum.
Jeg bruger som regel ganske almindelige makroner fra supermarkedet, når jeg laver makronflødeskum. Makronerne bliver jo knuste og til dels opløst i flødeskummet, så de “forsvinder” en smule i desserten. Men vil du alligevel gøre lidt ekstra ud af det, så kan du jo købe makroner hos bageren, bruge marcipan-makroner eller bage dine egne makroner.