Marinerede sild og karrysalat hører uløseligt sammen. En klassiker på det traditionelle frokostbord, men nok især på julefrokostbordet. Og selvom karrysalat kan købes i langt de fleste supermarkeder, så er det altså noget af det nemmeste at lave selv. En hjemmelavet karrysalat kan nemlig være færdig på få minutter. Og så smager den bare noget så dejligt.
Se også – Stegte sild i eddike I Hjemmelavet italiensk salat I Æggesalat
Min bedste opskrift på karrysalat.
Hårdkogte æg, æble i tern og selvfølgelig karry hører sig til i en rigtig karrysalat. Men derudover skal der også tilsættes lidt syrligt i form af syltede drueagurker, cornichoner eller kapers.
Jeg ved, at der er en del, der ikke bryder sig om kapers. Og så dropper man dem selvfølgelig bare. I nedenstående opskrift har jeg fx kun brugt hakkede cornichoner. Man kan man lide kapers, så kan jeg virkelig anbefale en kombination af syltede drueagurker eller cornichoner og kapers. Kapers er noget så skønne til marinerede sild.
Tip! Se evt “ofte stillede spørgsmål” til karrysalat under opskriften.
Karrysalat
Ingredienser
- 5 spsk creme fraiche
- 5 spsk mayonnaise
- 1-2 stk sennep
- 2-3 tsk karry
- 1 nip sukker
- 5 cornichoner (finthakkede)
- 2 hårdkogte æg (hakkede)
- 1 æble (skåret i små tern)
- 1 spsk friskhakket purløg eller dild (kan udelades)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sennep og karry og smag til med sukker, salt og peber.
- Vend hakkede cornichoner, æg, æble og evt. purløg eller dild i dressingen og smag til.
- Lad karrysalaten trække på køl indtil servering.
- Karrysalaten kan holde sig i 3-5 dage på køl i en beholder med låg. Den er ikke fryseegnet.
Ofte stillede spørgsmål.
Ja! Man kan sagtens lave sin karrysalat i forvejen. Holdbarheden er 3-5 dage.
Ja! Man kan sagtens udelade æbletern i karrysalat. Brug evt. en smule mindre creme fraiche eller suppler med lidt ekstra hakkede cornichoner/æg.
Marinerede sild til frokost.
Karrysalaten kan holde sig i 3-5 dage på køl, så man kan sagtens lave en portion, selvom man kun er 1-2 personer i husstanden. Har man købt et glas sild, fx til weekenden, så er det jo lækkert, at der er hjemmelavet karrysalat i køleskabet. Og selvom det er nemt, at røre sin egen karrysalat sammen, så er det jo oplagt at lave til et par dage. Så behøver man ikke skal starte helt fra bunden, når lysten til en sildemad melder sig.
Her i løbet af efteråret og op imod jul synes jeg især, at det er hyggeligt at have et glas gode, marinerede sild stående på køl. Så man altid kan lave sig en lækker sildemad til frokost eller som nem aftensmad. Gerne suppleret med en lun leverpostej fra slagteren, et stykke med rejer, eller en avocadomad med citron og mayonnaise på ristet rugbrød. Avocadomadder er helt afgjort det sidste nye hit herhjemme hos os.
Prøv at skifte creme fraichen ud med pisket flødeskum, det giver en luftigere karrysalat.
Jeg dropper æggene og serverer dem til sammen med sildene.
Har jeg er rest champignon, bliver de også hakket og kommer i.
Hjemmelavet er et hit !!
Tak for gode opskrifter og megen inspiration!
Solvejg – Tusind tak for dine gode fif, som hermed er delt med bloggens øvrige læsere 😀
Tak for dine dejlige opskrifter/inspiration 😊
I år vil jeg lave den skønne karrysalat til vores årlige Påskekomsammen lørdagen før påske, der altid holdes hos os, og hvor vi er mellem 15 og 20 personer. Alle bidrager med en ret og/eller kage, mens vi altid står for sild, karrysalat, æg, rejer, brød, smør og drikkevarer, så i år vil jeg overraske med hjemmelavet karrysalat 😋
Laila – Det lyder noget så hyggeligt 😀
Jeg håber, at I får en rigtig dejlig dag og at karrysalaten bliver en kæmpe succes 😀
Hvad er cornichoner ??
Gurli – Det er bittesmå syltede “agurker”. De har dem stående sammen med survarer i stort set alle supermarkeder.
Du kan også bare bruge almindelige, syltede drueagurker, men cornichoner smager en lille smule “skarpere” 🙂
Jeg taaler ikke maelkeprodukter. Har du et forslag til, hvad jeg kan skifte creme fraichen ud med?
Anette – Uhhh jeg har desværre ikke den store erfaring med mælke- og glutenallergi, så medmindre du kan tåle laktosefri creme fraiche, kan jeg bedst anbefale dig at prøve at google karrysalat uden mælkeprodukter 😀
Hvilken slag creme fraiche bruger du? Kan man bruge en 9% eller bliver det for tyndt?
På forhånd tak for svar og mange gode opskrifter
Jane – Jeg bruger gerne 9-18 %, når jeg laver mad, men lige når det kommer til karrysalaten vil jeg nok anbefale en 18 %, så dressingen ikke bliver tynd og ender med at ligge som en sauce i bunden af skålen, imens fyldet ligger ovenpå 😀
Hej
Jeg vil lave din lækre karrysalat😊hvor meget tror du jeg skal gange din opskrift når det er til 20 personer?
Mvh Trine
Trine – Uhhh, det var da et godt spørgsmål, for det kommer jo helt an på, om I alle 20 spiser sild, om I spiser 1 eller 2 halve stykker med sild hver og hvorvidt der er andre slags sild, som man måske ikke spiser karrysalat til? Opskriften giver ca 4 dl karrysalat, så hvis du laver 2,5 gange opskrift, så har du 10 dl. Det betyder, at der er ½ dl pr pers, og det tænker jeg er nok – også selvom nogen tager en ordentlig skefuld karrysalat på sildemaden 😀
Lige en karrysalat efter min smag.
Jytte – Hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Så dejligt med hjemmelavet karrysalat. Jeg laver det også.
Et teskefuld væde fra asier eller syltede agurker er super godt i også. Det afrunder det syrlige.😊
Tusinde tak for mange gode indspirende opskrifter og ideer 🤗.
Glædelig jul og godt nytår 2022
Mange julehilsener
Anette Asbjørn
Anette – Ja, en god, hjemmelavet karrysalat går man sjældent galt i byen med 😀 Rigtig glædelig jul til dig også og godt nytår 😀 😀
Hejsa. Tak for så mange fine opskrifter. Jeg vil i en alder af 73 prøve at lave karrysalat efter din opskrift. Vil du være venlig at skrive, opskrift til 6 personer, som spiser 2 stk med sild. Skal lave det på onsdag. På forhånd tak.
God weekend og gis søndag i advent i morgen
Hilsen
Anne-Lise
Anne-Lise – Uhh det lyder som en god plan at lave hjemmelavet karrysalat. Denne her opskrift giver ca 4 dl, hvilket jeg vil vurdere, er nok til 12 sildemadder. Er I rigtig glade for karrysalat, kan du overveje at lave 1½ portion, men i min familie ville 4 dl være nok 😀
Super let at lave, og smager fantastisk
Birte – Nå, så fik du lavet karrysalat til i morgen? 😉 😉