I går havde vi egentlig besluttet, at menuen skulle stå på take away. Men efterhånden som tiden gik, fik jeg alligevel mest lyst til hjemmelavet mad. Det endte derfor med, at jeg købte ind til hjemmelavet kartoffelpizza med skinke. Så var der ligesom lidt fastfood over det, selvom det blev hjemmelavet.
Faktisk lavede jeg 2 pizzaer. Nemlig en klassisk pepperonipizza og så altså den her kartoffelpizza med frisk mozzarella og lufttørret skinke. Dejen var utrolig nem, både at lave, ælte og rulle ud. Den hævede en time og blev så dækket med tynde kartoffelskiver, mozzarella og friskhakket rosmarin fra haven.
Jeg var egentlig først på jagt efter timian i haven, men undervejs blev det lavet om til rosmarin. Smagsmæssigt mindede kartoffelpizzaen derfor lidt om et focacciabrød med havsalt og rosmarin, og den smagte kanon godt.
Pizzaerne blev serveret med en klassisk tomatsalat, lavet af tomater, løg, olivenolie og frisk basilikum. Resterne af pizzaerne er for øvrigt blevet spist i dag, og jeg kunne konstatere, at kartoffelpizzaen smager godt både varm og kold. Helt klart en ret som vil blive lavet igen og igen.
Kartoffelpizza med skinke.
Ingredienser
Bund
- 25 g gær
- 2 ½ dl vand (lillefingervarmt)
- 1 tsk groft salt
- 2 spsk olivenolie
- 150 gr durummel
- 200 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)
Pizzafyld
- 4 kartofler (skåret i meget tynde skiver)
- 1 kugle frisk mozzarella
- 2 kviste frisk rosmarin.
- 8 skv lufttørret skinke
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Hæld vandet i en skål og udrør gæren heri.
- Tilsæt salt, olie, durummel og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
- Lad dejen hæva tildækket i ca 1 time.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 lige store stykker.
- Form eller udrul hvert dejstykke til en rund pizzabund.
- Fordel kartoffelskiverne på pizzabundene.
- Knug vandet af mozzarellaen, pluk den i mindre stykker og fordel dem ovenpå kartoffelskiverne.
- Slut af med skinke og et drys friskhakket rosmarin og krydr med salt og peber
- Opvarm en pizzasten, et bagestål eller en bageplade til ovnen max temperatur.
- Flyt pizzaerne over på bagestenen/bagestålet eller bagepladen og bag dem én ad gangen ved 225 °C (alm. ovnfunktion) i 5-15 minutter, til de er gennembagte.
- Server med blandet salat og dressing.
- Evt. rester kan opbevares på køl i 2-3 dage. Pizza kan desuden fryses.
De var rigtig gode. Især kartoffelpizzaen var jeg vild med. Det er første gang jeg laver sådan en men bestemt ikke sidste:-)
Uhm, lækre pizzaer 🙂