En traditionel kartoffelsalat med creme fraiche dressing er og bliver en sommerklassiker. Men uanset hvor lækker en god kartoffelsalat er, så skal der altså variation til engang imellem. Derfor laver jeg nogle gange denne her virkelig lækre kartoffelsalat med blomkål. Udover at de små buketter af blomkål letter på den lidt tunge kartoffelsalat, så smager det også helt forrygende godt. Blomkål er nemlig mindst lige så god til at trække smag fra dressingen som kartoflerne er og så er sådan et letdampet blomkålshoved er jo bare noget af det lækreste.
Den her kartoffelsalat blev serveret med grillede asparges og et par lækre, marinerede kyllingebryster og det lykkedes os ikke engang at spise halvdelen af kartoffelsalaten. Utroligt hvordan sådan en kartoffelsalat med blomkål mætter, hvis man sammenligner med den klassiske udgave. Til gengæld betyder det jo masser af rester, hvilket er skønt. For med det fantastiske sommervejr vi har, så skal grillen sørme ikke have lov til at stå stille mere end højst nødvendigt.
>> Se også min opskrift på lækker kartoffelsalat med avocadocreme lige her.
Kartoffelsalat med blomkål
Ingredienser
- 500 gr små kartofler (kogte og afkølede)
- 1 stk blomkål (kogt og afkølet)
Dressing
- 4 dl creme fraiche
- 1 bdt purløg (finthakket)
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk sennep (kan udelades)
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kartofler og blomkålsbuketter i mundrette stykker.
- Rør creme fraiche, finthakket purløg, mayonnaise og sennep sammen, og smag til med sukker, salt og peber.
- Vend kartofler og blomkål i dressingen.
- Lad gerne kartoffelsalaten trække i minimum 30 minutter inden servering.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Salaten er ikke fryseegnet.
Lyder lækkert ? og så uden løg…
Anna-Sofie – Ja løg har jeg aldrig fået i min kartoffelsalat – men til gengæld masser af drueagurker 😉
Virkelig lækker kartoffelsalat, det bliver ikke sidste gang jeg laver den 😀
Susanne – Tusind tak – hvor er det dejligt at høre 😀