Selvom jeg er vild med klassisk kartoffelsalat med creme fraiche dressing og et ordenligt drys friskhakket purløg på toppen, så må der gerne komme lidt variationer til engang imellem. Ikke mindst i løbet af en lang sommer er det rart at have forskellige opskrifter på lager. Så risikerer man heller ikke at køre sur i den samme kartoffelsalat. Og en af mine favoritvariationer er denne her kartoffelsalat med avocado, som består af små kartofler, der er vendt i den fineste, sartgrønne avocadocreme.
>> Se også min opskrift på superlækker kartoffelsalat med karry og bacon lige her.
Opskrift på kartoffelsalat med avocado.
Kartoffelsalaten smager skønt og så er det en både nem, lækker og lidt anderledes måde at servere kartoffelsalat på. Det er dog en god idé, kun at lave nogenlunde den portion, der skal bruges. For som bekendt bliver avocado temmelig kedelig og brun at se på, hvis den får lov til at stå for længe. Derfor laver jeg som regel ikke større portioner, end jeg ved, at vi får spist. Men bliver der rester alligevel, så kan salaten godt tåle at stå på køl natten over. Man skal dog være OBS på, at avocadocremen ikke vil være heeelt så fin og lysegrøn at se på dagen derpå.
Kartoffelsalat med avocado
Ingredienser
- 100 gr bacon i tern
- 800 gr kartofler (kogte og afkølede)
- 2 avocado
- 1 dl creme fraiche
- 4 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg (presset)
- 0,5 tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg baconstykkerne sprøde på en pande. Læg dem herefter på et stykke køkkenrulle.
- Skær kartoflerne i mundrette tern.
- Halver avocadoerne, fjern stenene og skrab indmaden ud i en skål.
- Tilsæt creme fraiche og citronsaft og blend det hele til en ensartet creme med en stavblender. En gaffel kan også bruges, men det giver en grovere konsistens.
- Smag avocado-cremen til med hvidløg, chiliflager, salt og peber.
- Ved servering drysses sprøde bacontern over kartoffelsalaten.
- Evt. rester kan gemmes 1-2 dage på køl, men vær OBS på, at avocado-cremen bliver brunlig. Salaten er ikke fryseegnet.
Noter til opskriften.
Vær OBS på, at cremen helst skal laves umiddelbart før den skal spises. Den kan ikke tåle at stå alt for længe på køl, da ilten i luften får avocadoen til at blive “brun” og miste den fine, grønne farve. Et par timer burde dog ikke være et problem, hvis skålen er tildækket.Lækker som tilbehør og hovedret.
Kartoffelsalat med avocado kan serveres med et drys sprødsstegt bacon på toppen. Det bestemmer man selv og det afhænger jo også lidt af, hvad man ellers serverer sammen med kartoffelsalaten. Skal den bruges som tilbehør til kødretter og grillmad, så plejer der som regel at være rigeligt med kød i resten af måltidet. Og så kan bacon nok være en smule overflødigt, også selvom det selvfølgelig smager godt.
Skal kartoffelsalaten derimod udgøre den primære hovedret, evt med brød og salat til, så vil et drys bacon slet ikke være af vejen. Og faktisk kan man også uden problemer vende stegt kylling i kartoffelsalaten, så den bliver til en lækker og mættende måltidssalat.
Hejsa. Manden rykke lidt på næsen, da jeg sagde vi skulle have to slags kartoffelsalat igår og den ene var med avocado.
Det sjove var bare at han var vild med den ?? Og så fik vi brugt lidt avocado inden de ikke duet. Tak for endu en god opskrift ☺ kh Marianne
Marianne – Uhh, hvor er det dejligt, når noget, som man ellers ikke tror, at man kan lide, pludselig smager meget godt alligevel 😀
Glæder mig, at opskriften faldt i god jord hos manden også – nogle gange skal de der mænd bare lige presses lidt 😉
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hvis du bliver træt af kartoffelsalat igen en anden gang, skulle du tage at prøve nye kartofler med dressing af eddike, sukker, dild, salt og peber. Eddiken varmes op med sukker og krydderi og hældes over kartoflerne, mens både kartofler og eddike stadig er varme/lune. Når det hele så er kølet af, har du en meget frisk og sommerlig kartoffelsalat. Smager også godt med lidt rødløg i tern.
Ida – Uhhh, det lyder lækkert. Sådan lidt a la den lage, som man bruger til agurkesalat eller til varm kartoffelsalat 🙂
Tusind tak for dit gode tip 🙂
Er kartoflerne med skræl
Hanne – Det bestemmer man selv. Jeg beholder ofte skrællen på om foråret og sommeren, hvor skrællen på de nye kartofler er helt tynd. Men foretrækker man, at skrællen ikke er på, så kan man skrælle eller pille kartoflerne først 😀