Dagen i går var skøn. Ikke bare helt uden regn, men også med sol og blå himmel – det er vi altså ikke forvænte med for tiden – og det resulterede selvfølgelig i åbne døre og vinduer og cafe latte hygge i solen på terrassen med en god bog, ligesom madplanen også blev revideret. For selvfølgelig måtte den oprindelige pasta med cremet tunsauce og ærter vige pladsen, når der pludselig var mulighed for at grille.
En improviseret grillmiddag kan godt betyde lidt kreativ tænkning i forhold til tilbehøret, men heldigvis havde jeg alle ingredienser hjemme til at lave denne her skønne kartoffelsalat med et twist af karry. Normalt laver jeg primært min sædvanlige kartoffelsalat med drueagurker, som vi begge er glade for, eller denne her med avocado-creme og chili, men varianten med karry havde rumsteret i baghovedet i nogen tid og nu fik jeg en (endelig) lejlighed til af få den afprøvet.
Både Morten og jeg var enige om, at kartoffelsalaten var virkelig god og bestemt en værdig afløser for “den sædvanlige” – den smagte mildt af karry, uden at det på nogen måde blev overdøvende og da jeg også kom sennep i dressingen, sneg jeg lige et nip sukker ind, som på fornemste vis afrundede og gjorde dressingen blød og lækker i smagen.
Udover kartoffelsalaten fik grillede grønsager – squash og aubergine i tykke skiver, halve løg og halve tomater som bare blev sprayet med lidt olivenolie, inden de kom på grillen et par minutter, til de havde fine grillstriber. De grillede grønsager blev anrettet på et fad, drysset med salt og peber, smuldret feta og lidt friske krydderurter fra haven og var så klar til servering. Desuden grillede vi nogle små, men virkelig lækre, chilipølser fra slagteren med masser af smag, saft og kraft og så delte vi en portion pil-selv rejer med lyserød cocktailsauce, citron og lunt brød til forret. Et lille glas vin blev der også til hver – åhhh hvor er sådan nogle grillaftener altså bare hyggelige.
Kartoffelsalat med karry og bacon
Ingredienser
- 600 gr små nye kartofler (kogt møre og afkølede)
- 4 dl creme fraiche (jeg bruger som regel 9 %)
- 2 tsk sød sennep
- 2 tsk karry (eller efter smag)
- 1 tsk sukker
- 1 bdt friskhakket purløg
- 1 pk bacon i tern
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kartoflerne i mundrette stykker. Anret salaten i en skål, drys bacontern på toppen og pynt med friskhakket purløg.
- Rør dressingen sammen af creme fraiche, sennep, karry, sukker og purløg og smag til med salt og peber.
- Vend kartoflerne i dressingen og lad gerne kartoffelsalaten trække på køl i minimum 30 minutter.
- Steg baconstykkerne sprøde og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
- Anret salaten i en skål, drys bacontern på toppen og pynt med friskhakket purløg.
Hvor mange personer er denne salat til?
Bo – Som jeg har skrevet i opskriften, så rækker den til 2-3 pers. Afhængig af sult og appetit, selvfølgelig 🙂
Med eller uden skræl på kartofler
Sacha – Det bestemmer man selv. Jeg lader ofte skrællen blive på kartoflerne, når der er tale om små, nye kartofler. Er det gamle vinterkartofler, så skræller jeg dem 😀