Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pasta med tunsauce og ærter – nem opskrift.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fisk og skaldyr, Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Pasta med tunsauce og ærter er, uden sammenligning, en af de enkleste pastaretter, som jeg kender. Nem og særdeles lækker aftensmad uden kød, men med god tun fra dåse, som giver en lækker fylde og smag. Og nu er det jo ikke sådan, at tunen smager voldsomt meget igennem. Men den giver saucen en rigtig god struktur. Og sammen med citron, hvidløg og de grønne ærter går det hele bare op i en højere enhed.

Se også – Tunmousse I Tun- og torskerognsfrikadeller I Cremet pastasalat med tun

Pasta med tunsauce – nem hverdagsmad. 

Jeg er en af dem, der elsker tun i alle afskygninger. Også varm tun på pizzaer og tuna melts, som er en amerikansk sandwich med tun og smeltet ost. Men bryder man sig ikke om varm tun, og dem er der jo også en del af, så synes jeg alligevel, at man skal unde sig selv at lave en portion pasta med tunsauce. Såvel smag som konsistens er noget anderledes end den, som man normalt forbinder med varm tun. Hvilket nok giver god mening, når man tager i betragtning, at tunen blandes med flødeost, løg, hvidløg, og citronsaft. 

Udover at smage fantastisk, så er pasta med tunsauce og ærter også en vaskeægte hverdagsret, som kan være færdig på bare 15 minutter, eller deromkring. Det kommer nok mest an på, hvilken slags pasta man bruger. Frisk pasta skal eksempelvis koges i noget kortere tid end tørret pasta. 

Tip! Se også mine bedste tips til variationer af pasta med tunsauce under opskriften.

3,50 fra 4 stemmer

Pasta med tunsauce og ærter

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie (eller smør)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 stk løg (hakkede)
  • 150 gr flødeost med urter (eller naturel)
  • 2 dl mælk
  • 2 ds tun i vand eller olie (ca 140-150 gr pr. dåse)
  • 3 spsk citronsaft
  • 400 gr pasta (fx spaghetti)
  • 300 gr ærter
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløg og løg heri til de bliver klare.
  • Tilsæt flødeost og mælk og rør rundt så osten smelter.
  • Lad saucen koge i ca. 5 minutter, indtil den tykner let. Tag gryden af varmen.
  • Afdryp tunen, rør den ud i den varme sauce. Dmag til med citron, salt og peber.
  • Kog pasta efter anvisning på pakken. De sidste 2 minutter tilsættes ærter.
  • Hæld pasta og ærter i en sigte og lad det afdryppe.
  • Kom pasta og ærter tilbage i den varme gryde, hæld tunsaucen over og bland.
  • Server evt. med et drys persille og brød til.
  • Evt. rester kan holde sig på køl i 2-3 dage. Retten er ikke fryseegnet.

Skønne variationer.

Pasta med tunsauce er en ret simpel opskrift, og det sætter derfor også sine begrænsninger for variationerne. Men selvfølgelig kan flødeost naturel erstattes med en flødeost med smag, fx hvidløg, krydderurter eller grøn pikant. Vil man have ekstra citronsmag til tunsaucen, så kan man tilføje revet citronskal i stedet for at nøjes med citronsaft. Og bryder man sig om kapers, så kan ærter erstattes eller suppleres med kapers. Et alternativ til kapers kunne være sorte eller grønne, grofthakkede oliven, der både tilfører lidt skarphed og bitterhed til saucen.

Budgetvenlig hverdagsmad.

Pasta med tunsauce er en relativ budgetvenlig ret, der ikke ligefrem sprænger husholdningsbudgettet. Af samme grund synes jeg godt, at man kan investere i en lidt dyrere tun. Der er nemlig stor forskel på dåsetun, og der er langt fra den billigste til den dyreste udgave. Mht. pastaen kan man også sagtens vælge en god, frisk pasta.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er pasta med tunsauce en billig ret. Så er der lavvande i kassen, eller er man presset på tiden og har sagt ja til at lave mad til 30 mennesker til en klassefest eller et lign, så er pastaen med tunsauce det oplagte valg.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette Andersen
9 år siden

MUMS! Den opskrift skal jeg helt sikkert afprøve 🙂

Catherine
8 år siden

Hejsa – er ved at lave opskriften men kan det passe at der skal 400 g ærter i ? Er det ikke lige lovligt mange set i forhold til mængden af pasta og tun ?

Line Frøkjær
2 år siden

5 stars
Smagte SÅ godt og hurtig at lave 👍👍 dejlig ret til kødfri dag