Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastasalat med tun og rejer.

16 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fisk og skaldyr, Hovedretter, Lette retter, Madpakkehits, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater
Gå direkte til opskriften
Opskrift pastasalat med tun og rejer i en skål på et hvidt bord med et blåt viskestykke

Som barn og ung i 90’erne, har jeg et ganske særligt og nært forhold til pastasalat. Salaten med de kolde pastaskruer eller penne, som gik sin sejrsgang på diverse buffetborde, til børnefødselsdage og til grillfesterne og hvis man var rigtig heldig, havde man en rest pastasalat med i madpakken dagen efter. Det var en af de bedste madpakker.

Denne her pastasalat med tun er blevet til efter nogenlunde samme koncept som min “sædvanlige” pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. Men jeg fik lyst til at prøve noget nyt og i stedet lave den med tun. Kravet var dog, at det stadig skulle være en cremet pastasalat, for det er det, som gør den anden så lækker, og jeg synes faktisk, at det lykkedes virkelig godt. Friskkogt pasta og masser af lækre grøntsager i en cremet tunsauce smagt til med citron, salt og peber og pyntet med rejer og dild på toppen.

Vi spiste lidt groft brød ved siden af, men pastaen bidrager selvfølgelig også med masser af mæthed, så brød er ikke tvingende nødvendigt og kan sagtens udelades.

Opskrift pastasalat med tun og rejer i en skål på et hvidt bord med et blåt viskestykke
4,50 fra 10 stemmer

Pastasalat med tun

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 gr pasta (skruer eller penne)
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 ds tun i vand eller olie (ca 140 gr)
  • 1 stk rødløg (finthakket)
  • 200 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 1 stk peberfrugt
  • salt og peber

Desuden

  • 100 gr rejer
  • 1 bdt dild (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld den herefter i en sigte, overhæld med koldt vand og lad den afdryppe.
  • Kom creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og salt og peber i en skål og rør det sammen.
  • Dræn tunen for væde. Vend herefter tun i dressingen og smag til.
  • Kom afkølet pasta, rødløg, ærter, peberfrugt og majs i en skål. Tilsæt tuncremen og vend det hele sammen.
  • Pynt med rejer og evt. friskhakket dild på toppen inden servering.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 1-2 dage. Salaten er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften. 

 
Lav evt. en god stor portion, når du er i gang, så der er til madpakker. Bryder I jer ikke om rejer, så kan de sagtens udelades. Skal der lidt ekstra protein til, så kan salaten også serveres med hårdkogte æg (delt i kvarte) på toppen. 
Subscribe
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lotte Pradel
6 år siden

Lækker salat, både med og uden tun i dressingen.

Bodil Sindt
6 år siden

Hvis man lader tunen trække først med citron og presset hvidløg og tilføjer dåsemuslinger… kan anbefales

lena Jensen
6 år siden

Glæder mig til at prøve opskriften
Det ser lækkert ud
Kærlig hilsen Lena

Ib Jørgensen
6 år siden

Pastasalaten blev i dag dagens middag – med stor success, men jeg må nok tilstå, at overskriften “med masser af grønt” er lidt overdrevet 200 g grønne ærter kan vel næppe leve op til det udsagn. Jeg glæder mig meget til din ugeplan og de mange fremragende opskrifter.

Ib Jøegensen
6 år siden

Jamen søde – majs, peberfrugt og radiser er da ikke grønne – vel!

Kirsten H
5 år siden

Dejlig salat. Jeg brugte også fint snittet spidskål og gulerødder i små tern

Marianne
4 år siden

Super dejlig salat.God måde at få pasta på.👍

Lilli Andersen
1 år siden

Det kan anbefales at putte æg i!