Som barn og ung i 90’erne, har jeg et ganske særligt og nært forhold til pastasalat. Salaten med de kolde pastaskruer eller penne, som gik sin sejrsgang på diverse buffetborde, til børnefødselsdage og til grillfesterne og hvis man var rigtig heldig, havde man en rest pastasalat med i madpakken dagen efter. Det var en af de bedste madpakker.
Denne her pastasalat med tun er blevet til efter nogenlunde samme koncept som min “sædvanlige” pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. Men jeg fik lyst til at prøve noget nyt og i stedet lave den med tun. Kravet var dog, at det stadig skulle være en cremet pastasalat, for det er det, som gør den anden så lækker, og jeg synes faktisk, at det lykkedes virkelig godt. Friskkogt pasta og masser af lækre grøntsager i en cremet tunsauce smagt til med citron, salt og peber og pyntet med rejer og dild på toppen.
Vi spiste lidt groft brød ved siden af, men pastaen bidrager selvfølgelig også med masser af mæthed, så brød er ikke tvingende nødvendigt og kan sagtens udelades.
Pastasalat med tun
Ingredienser
- 300 gr pasta (skruer eller penne)
- 2 dl creme fraiche
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk citronsaft
- 1 ds tun i vand eller olie (ca 140 gr)
- 1 stk rødløg (finthakket)
- 200 gr ærter
- 1 ds majs
- 1 stk peberfrugt
- salt og peber
Desuden
- 100 gr rejer
- 1 bdt dild (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld den herefter i en sigte, overhæld med koldt vand og lad den afdryppe.
- Kom creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og salt og peber i en skål og rør det sammen.
- Dræn tunen for væde. Vend herefter tun i dressingen og smag til.
- Kom afkølet pasta, rødløg, ærter, peberfrugt og majs i en skål. Tilsæt tuncremen og vend det hele sammen.
- Pynt med rejer og evt. friskhakket dild på toppen inden servering.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 1-2 dage. Salaten er ikke fryseegnet.
Lækker salat, både med og uden tun i dressingen.
Lotte – Tak for din hilsen – dejligt at høre 😀
Hvis man lader tunen trække først med citron og presset hvidløg og tilføjer dåsemuslinger… kan anbefales
Bodil – Det har jeg ikke tidligere prøvet, men det skal jeg bestemt huske en anden gang. Herhjemme elsker vi muslinger 😀
Glæder mig til at prøve opskriften
Det ser lækkert ud
Kærlig hilsen Lena
Lena – Jeg håber, at det bliver en succes. Herhjemme er vi rigtig glade for pastasalaten 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Pastasalaten blev i dag dagens middag – med stor success, men jeg må nok tilstå, at overskriften “med masser af grønt” er lidt overdrevet 200 g grønne ærter kan vel næppe leve op til det udsagn. Jeg glæder mig meget til din ugeplan og de mange fremragende opskrifter.
Ib – Tusind tak for din søde hilsen – dejligt at jeg kan være med til at inspirere 😀
Jeg forstår dog ikke, at du mener, at der kun skal 200 gr ærter i salaten. I opskriften står der majs, ærter, peberfrugt, og radiser 😀
Jamen søde – majs, peberfrugt og radiser er da ikke grønne – vel!
Ib – Nej, majs peberfrugter og radiser er ikke grønne. Jeg er dog sikker på, at du kender til udtrykket “frugt og grønt”, der fungerer som en fælles betegnelse uanset art og farve. Da jeg har et begrænset antal bogstaver til rådighed, når jeg skriver overskrifter på mine opskrifter, er en titel a la “Cremet pastasalat med tun, ærter, majs, peberfrugt og radiser” ikke en mulighed. Af samme grund vælger jeg ofte at anvende ordet “grønt” i stedet for “grøntsager”, hvilket som oftest giver rigtig god mening.
Dejlig salat. Jeg brugte også fint snittet spidskål og gulerødder i små tern
Kirsten – Det lyder også rigtig lækkert 😀
Super dejlig salat.God måde at få pasta på.👍
Marianne – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Det kan anbefales at putte æg i!
Lilli – Det lyder godt, tak for tippet 😀