Jeg må indrømme, at kartoffelsalat nok mest hører til i løbet af sommermånederne og jeg er da også helt overbevist om, at denne her skønne kartoffelsalat med kylling og bacon vil være et hit at servere til aftensmad en lun sommeraften på terrassen – gerne med en stor skål blandet sommersalat ved siden af. Men nu nærmer vi os påske og jeg hepper i dén grad på solskin og lune forårstemperaturer, eftermiddagskaffe i en krog på terrassen og måske en tur i haven og det smitter altså lidt af på madlavningen. Vi trænger til let og lækker mad.
Jeg tog udgangspunkt i min sædvanlige opskrift på kartoffelsalat og den er jo altså med purløg og drueagurker og dressingen smages til med lidt af den eddikelage, som agurkerne ligger i. Sådan er jeg vokset op med kartoffelsalat og jeg synes selv, at de sprøde, syltede agurkestykker passer forrygende godt sammen med kyllingen, men bryder man sig ikke om syltede agurker, så er det jo blot at udelade dem. Man kan så smage til med lidt eddike og sukker i stedet for og evt. bruge radiser eller løg, hvis man gerne vil have noget knas til salaten og selvfølgelig kan man også tage udgangspunkt i sin egen yndlingsopskrift på kartoffelsalat og blot tilføje kylling og bacon.
Vi spiste kartoffelsalaten med en ordentlig skål salat og grønsagsstave med hummus til – måske en lidt pudsig kombination, men jeg havde en skål hjemmelavet hummus stående i køleskabet og jeg havde virkelig lyst til grønsagsstave og hummus som tilbehør til aftensmaden, så sådan blive det altså og det smagte helt fint.
Kartoffelsalaten er ret mættende og den er lækker som hovedret, men kan også fint gøre det ud for en frokostsalat – evt. anrettet på en fin, grøn bund af sprøde salatblade. Og skal kartoffelsalaten serveres her i løbet af påsken, så er det jo oplagt at pynte toppen med hårdkogte æg skåret i både – æg passer jo helt perfekt til både kylling og bacon.
Kartoffelsalat med kylling og bacon
Ingredienser
- 800 gr små kartofler
- 200 gr kyllingebryst (eller en rest stegt kylling)
- 100 gr bacon i tern
- 3 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk sød sennep (kan udelades)
- 8 stk syltede drueagurker (kan udelades)
- 4 spsk eddikelage fra drueagurker
- 1 bdt purløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne afkøle let og skær dem i mundrette tern.
- Man kan pille kartoflerne, men vi spiser dem nu gerne med den tynde skræl på.
- Kog eller steg kyllingebrysterne, lad dem afkøle og skær dem i små stykker.
- Steg bacontern sprøde på en varm stegepande og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
- Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sennep, syltede agurker skåret i små tern, eddikelage og friskhakket purløg. Smag til med salt og peber.
- Bland kartofler, kylling og bacontern i dressingen men gem lidt bacon til pynt.
- Inden servering pyntes kartoffelsalat med lidt bacontern og et drys purløg.
- Evt rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Retten er ikke fryseegnet.
