Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Koldskål med tykmælk og æg.

2 kommentarer
Desserter, Ideer til studentermad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Som nogle af Jer måske har læst, så blogger jeg fra Torremolinos i Spanien i denne her uge. Morten og jeg blev enige om, at vi havde fortjent en uges badeferie og totalt afslapning, så vi fløj fra Billund i går formidddags og landede så i Malaga ved 14.30-tiden. Af samme grund blogger jeg nok ikke helt så stabilt, som jeg plejer, men jeg fik lavet lidt forskellige ting i køkkenet, inden vi tog hjemmefra. Så selvom vi er på hotelophold med “all inclusive” og jeg således holder fri fra køkken, potter og pander, så skal der nok komme opskrifter og indlæg fra mig og i dag skal det altså handle om koldskål af den gode gammeldags slags, nemlig koldskål med tykmælk og æg.

Se også – Hjemmebagte kammerjunker

Koldskål med tykmælk og æg.

Jeg har flere opskrifter på hjemmelavet koldskål liggende på bloggen i forvejen, men de er allesammen uden æg. En af de primære årsager til det er, at vi sjældent har æggeblommer til overs. Men da jeg for nylig har eksperimenteret med hjemmebagte fragilitébunde til islagkager, blev der en del æggeblommer til overs. Og de skulle selvfølgelig bruges, inden vi tog på ferie, så nu kommer der altså en opskrift på koldskål med æg.

Jeg brugte almindelig tykmælk til koldskålen, men jeg kan bestemt også anbefale, at man bruger en rigtig lækker vanilleyoghurt. Vil man have “smag” i koldskålen, så kan man også bruge frugtyoghurt, fx med jordbær eller hindbærsmag. Jeg serverede koldskålen med friske jordbær og hjemmebagte kammerjunkere, hvilket jeg synes, er en helt fin “hverdagsdessert”. Men skal der gøres lidt ekstra ud af det, så prøv også at servere koldskålen med en god flødeis. En helt perfekt sommerdessert.

5 fra 2 stemmer

Koldskål med tykmælk og æg

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (evt. past æggeblommer)
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ liter tykmælk (vaniljeyoghurt kan også bruges)
  • ½ liter kærnemælk
  • 4 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kom æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt tykmælk og til sidst kærnemælk.
  • Smag til med citronsaft og lidt ekstra sukker, hvis koldskålen er for syrlig.
  • Opbevar på køl til servering og server med kammerjunkere og evt. friske bær.
Koldskål kan holde sig 3-5 dage på køl i en lufttæt beholder eller kande, så jeg laver gerne en ordentlig portion på varme sommerdage. Så er det nemt at hente en portion i køleskabet, så lysten melder sig. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lars Rosengren
6 år siden

Hvis man vil tilsætte flødeis, kan jeg anbefale at skifte kammerjunkerne ud med smør/sukker ristede havregryn. Det er også virkelig lækkert.