Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Koteletter i fad med ananas og karry.

26 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Når talen falder på koteletter i fad, så menes der som oftest koteletter i en fløde og tomatbaseret sauce med paprika – herhjemme sværger vi til denne opskrift, men denne her variant med karry, ananas og champignons er absolut også værd at huske på. Det er en ret, som efterhånden har fulgt mig i en del år, og måske kender de fleste af Jer allerede til koteletter med karry og ananas, men hvis ikke så kan jeg love, at det absolut er en opskrift, som er værd at afprøve ved lejlighed.

Se også – Boller i karry

Kombinationen af karry og ananas er altid et sikkert hit hos mig, uanset om det drejer sig om boller i karry, diverse gryderetter eller på en pizza med kylling. Faktisk kan koteletterne i denne her opskrift snildt udskiftes med stykker af kyllingebryst, som gnides med karrypulver og brunes på panden, præcis ligesom koteletterne.

Foretrækker man at bruge frisk ananas, så kan det sagtens lade sig gøre, men da det til dels er den søde ananassaft, som er med til at give karrysaucen den lækre smag, så kan væden ikke helt undlades, om end den selvfølgelig kan erstattes af ananasjuice fra karton. Jeg plejer dog bare at købe en dåse ananas i ringe, som ligger i egen saft – ikke dem som ligger i sukkerlage – og dermed er det problem løst. Steg det antal ananasringe som I kan spise – vi spiser gerne 3 hver til koteletterne og resten får jeg så for det meste hapset, imens jeg laver maden.

Koteletterne kan for øvrigt forberedes helt indtil det step, hvor de skal i ovnen. Dæk blot fadet til med stanniol eller film og sæt det i køleskabet. Når det så er tid til aftensmad, tages fadet ud og sættes i ovnen = super nem aftensmad på travle dage.

4,65 fra 14 stemmer

Koteletter i fad med ananas og karry

Bagetid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk fadkoteletter
  • 2 tsk karry
  • 1 spsk olie
  • 1 ds ananas i ringe (gem 1,5 dl ananassaft fra dåsen)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 150 gr champignons (skåret i skiver)

Karrysauce

  • 2 tsk karry
  • 1 spsk olie
  • 1,5 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
  • salt og peber

Desuden

  • 4 dl ris (jeg bruger jasminris)

Fremgangsmåde

  • Gnid koteletterne godt ind i karry.
  • Opvarm 1 spsk olie på en pande og brun koteletterne kort på hver side. Krydr med salt og peber og læg koteletterne i et ildfast fad. 
  • Brun ananasringene på panden i ca 1 minut på hver side og læg dem i fadet sammen med koteletterne. 
  • Sauter herefter løg og champignons på panden og kom blandingen i fadet. 

Karrysauce

  • Kom olie på panden og svits 1 spsk karry i den varme olie. Tilsæt ananassaft og bouillon og bring panden i kog.
  • Tilsæt fløde og lad saucen koge i et par minutter, så den tykner let. Smag til med salt og peber og hæld saucen over koteletter, ananas og grøntsager i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter.
  • Server med ris og evt. et drys friskhakket persille på toppen.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Retten kan desuden fryses.

Noter til opskriften.

I stedet for fadkoteletter kan der bruges kyllingebryst uden skind og ben. Skær evt. hvert kyllingebryst i 2-3 mindre stykker, eller bank dem let flade med hånden, hvis de er meget store. 
 
Subscribe
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
8 år siden

Vi har lige fået den “almindelige” version af koteletter i fad, så denne udgave med kylling skal vist på madplanen for næste uge – evt med lidt peberfrugt i også. God forlænget weekend til dig!

Heidi
8 år siden

Jeg lavede denne ret igår og smagte rigtig dejligt.
Men selve sovsen blev utrolig tynd nærmest vandet efter det havde været i ovnen. Er det meningen eller har jeg gjort noget forkert?
Den var lækkert cremet da den var færdig i panden.

Mvh Heidi.

Tina
1 år siden

Der er stor forskel på madlavningsfløde 😁
Det fra mejeri, altså fra køerne, er knap så tyk, hvorimod det plantebaseret er ret tykt, og måske at fortrække i denne ret ☺️

Jimmi
8 år siden

Har lavet denne til aften 🙂 – dog lavet i stegeso i 2½ time, da jeg synes at koteletterne nemt bliver tørre ellers. Jeg havde også udfordringer med en lidt fortyndet sauce, så jeg jævnede den med lidt maizena til sidst. Til gengæld smagte det hele super lækkert! Jeg vil faktisk hellere have denne version end den tomatbaserede….så har fået en ny favorit.

Kh
Jimmi

Kurt Madsen
7 år siden

Hej
hvad slags karrypulver bruger du?
Mvh. Kurt

Jane Christensen
4 år siden

Lovely recipe! I moved to Denmark 5 years ago and have been searching for the traditional classics wirh a modern touch! Been married to a dane living in the uk but he has never given me any inspiration regarding food!!🙁

Louise
4 år siden

Der står at det samlet tager 40 min, heraf 30 min. i ovnen. Kan du virkelig nå at forberede det hele på 10 min. Jeg bruger snildt en halv time til at stege det hele af og få jævnet saucen….

Yvonne i
4 år siden

Hold nu op 🥰
Back memory Lane 👍
Dén fik vi tit i mit barndomshjem, har også selv lavet den tit, dog med en Skive bacon ovenpå koteletten.
Min mors oprindelige opskrift var i starten med banan i stedet for ananas, ikke godt 😜

Janni Brandt-Larsen
4 år siden

Man kan bruge Kokosmælk i stedet for fløde, det smager skønt. Jeg sværge selv til Mangokarry fra Santa Maria

Martin
3 år siden

5 stars
Fantastisk ret. Dog brugte jeg Creme Fraiche i stedet for fløde, og koteletterne fik ca. 20 minutter ved 180 grader (ikke varmluft).

Rebecca Rygaard
3 år siden

Super lækker! 🙂 Virkelig en delikat, unik smag!! Anbefaler den til alle. Jeg anvendte piskefløde i stedet for madlavningsfløde, og den blev god og cremet.

Anne-elisabeth Bengtsson
3 år siden

Hejsa

Det smagte godt

Jeg kom også rød,grøn, gul peber i

piskefløde der kom i, var laktosefri.

den ret kunne jeg godt finde på at lave igen

Kirsten
2 år siden

5 stars
Fantastisk opskrift og også med de små ekstra pift fra kommentarsporet.
Og tak for den med den tynde sovs – havde samme problem og tror det var væde fra koteletterne.
Dejligt med en ny ide, selv om jeg i første omgang havde købt ind til tomatversionen