Når talen falder på koteletter i fad, så menes der som oftest koteletter i en fløde og tomatbaseret sauce med paprika – herhjemme sværger vi til denne opskrift, men denne her variant med karry, ananas og champignons er absolut også værd at huske på. Det er en ret, som efterhånden har fulgt mig i en del år, og måske kender de fleste af Jer allerede til koteletter med karry og ananas, men hvis ikke så kan jeg love, at det absolut er en opskrift, som er værd at afprøve ved lejlighed.
Se også – Boller i karry
Kombinationen af karry og ananas er altid et sikkert hit hos mig, uanset om det drejer sig om boller i karry, diverse gryderetter eller på en pizza med kylling. Faktisk kan koteletterne i denne her opskrift snildt udskiftes med stykker af kyllingebryst, som gnides med karrypulver og brunes på panden, præcis ligesom koteletterne.
Foretrækker man at bruge frisk ananas, så kan det sagtens lade sig gøre, men da det til dels er den søde ananassaft, som er med til at give karrysaucen den lækre smag, så kan væden ikke helt undlades, om end den selvfølgelig kan erstattes af ananasjuice fra karton. Jeg plejer dog bare at købe en dåse ananas i ringe, som ligger i egen saft – ikke dem som ligger i sukkerlage – og dermed er det problem løst. Steg det antal ananasringe som I kan spise – vi spiser gerne 3 hver til koteletterne og resten får jeg så for det meste hapset, imens jeg laver maden.
Koteletterne kan for øvrigt forberedes helt indtil det step, hvor de skal i ovnen. Dæk blot fadet til med stanniol eller film og sæt det i køleskabet. Når det så er tid til aftensmad, tages fadet ud og sættes i ovnen = super nem aftensmad på travle dage.
Koteletter i fad med ananas og karry
Ingredienser
- 4 stk fadkoteletter
- 2 tsk karry
- 1 spsk olie
- 1 ds ananas i ringe (gem 1,5 dl ananassaft fra dåsen)
- 1 stk løg (hakket)
- 150 gr champignons (skåret i skiver)
Karrysauce
- 2 tsk karry
- 1 spsk olie
- 1,5 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
- 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
- salt og peber
Desuden
- 4 dl ris (jeg bruger jasminris)
Fremgangsmåde
- Gnid koteletterne godt ind i karry.
- Opvarm 1 spsk olie på en pande og brun koteletterne kort på hver side. Krydr med salt og peber og læg koteletterne i et ildfast fad.
- Brun ananasringene på panden i ca 1 minut på hver side og læg dem i fadet sammen med koteletterne.
- Sauter herefter løg og champignons på panden og kom blandingen i fadet.
Karrysauce
- Kom olie på panden og svits 1 spsk karry i den varme olie. Tilsæt ananassaft og bouillon og bring panden i kog.
- Tilsæt fløde og lad saucen koge i et par minutter, så den tykner let. Smag til med salt og peber og hæld saucen over koteletter, ananas og grøntsager i fadet.
- Sæt fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter.
- Server med ris og evt. et drys friskhakket persille på toppen.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Retten kan desuden fryses.
Vi har lige fået den “almindelige” version af koteletter i fad, så denne udgave med kylling skal vist på madplanen for næste uge – evt med lidt peberfrugt i også. God forlænget weekend til dig!
Christina – Ja, jeg sad også og tænkte på, at det nok var “den almindelige” version, der var den mest kendte, imens jeg skrev indlægget, men jeg lover, at denne her er mindst lige så god 😀 Og også god weekend til dig 😀
Jeg lavede denne ret igår og smagte rigtig dejligt.
Men selve sovsen blev utrolig tynd nærmest vandet efter det havde været i ovnen. Er det meningen eller har jeg gjort noget forkert?
Den var lækkert cremet da den var færdig i panden.
Mvh Heidi.
Heidi – Bum bum……altså min sauce plejer ikke at være vildt tyk, men jeg husker den heller ikke som vandet. Jeg tænker, at enten så har dine koteletter afgivet en del kødsaft/væde under turen i ovnen, eller også så kommer saften fra ananasringene eller champignonsene og det kan så have fortyndet saucen. Jeg bruner gerne mine koteletter godt af på panden, men der kan selvfølgelig stadig trænge noget kødsaft ud i saucen, ligesom champignons også indeholder en del væde, så de skal også steges godt af på panden, inden de ryger i fadet.
Ved ikke, om mit svar kan være til nogen hjælp, men jeg er glad for, at maden i det mindste smagte godt 😀
Mange hilsner fra
Anne- Kathrine.
Der er stor forskel på madlavningsfløde 😁
Det fra mejeri, altså fra køerne, er knap så tyk, hvorimod det plantebaseret er ret tykt, og måske at fortrække i denne ret ☺️
Tina – Jeg må indrømme, at det er meget sjældent, at jeg køber plantebaserede mælkeprodukter, så hvorvidt de er tykkere eller ej ved jeg faktisk ikke 🙂 Til gengæld ved jeg, at madlavningsfløde ofte er tilsat en smule mel eller maizena for at tykne, og det hjælper selvfølgelig også med til at “jævne” retten. Men det kan sagtens være, at jeg skal prøve at give det plantebaserede et forsøg, hvis det virker endnu bedre 😀
Har lavet denne til aften 🙂 – dog lavet i stegeso i 2½ time, da jeg synes at koteletterne nemt bliver tørre ellers. Jeg havde også udfordringer med en lidt fortyndet sauce, så jeg jævnede den med lidt maizena til sidst. Til gengæld smagte det hele super lækkert! Jeg vil faktisk hellere have denne version end den tomatbaserede….så har fået en ny favorit.
Kh
Jimmi
Jimmie – Det er nemlig nogle rigtigt gode koteletter, som er helt anderledes end de sædvanlige i en tomatbaseret sauce. God idé med stegesoen – det vil jeg prøve en anden gang 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine.
Hej
hvad slags karrypulver bruger du?
Mvh. Kurt
Kurt – Jeg må indrømme, at jeg ikke er specielt avanceret, for jeg køber bare en pose “helt almindelig” karrypulver i supermarkedet. Min mor laver sine egne karryblandinger, men så langt er jeg ikke nået endnu. Hvis jeg eksempelvis handler i Rema, så har de kun én slags karry, så den hapser jeg 😀
Lovely recipe! I moved to Denmark 5 years ago and have been searching for the traditional classics wirh a modern touch! Been married to a dane living in the uk but he has never given me any inspiration regarding food!!🙁
Jane – Thank you – so wonderfull to hear. Hope you will enjoy the food and my recipies 😀
Shame on your husband 😉 😉
Der står at det samlet tager 40 min, heraf 30 min. i ovnen. Kan du virkelig nå at forberede det hele på 10 min. Jeg bruger snildt en halv time til at stege det hele af og få jævnet saucen….
Louise – Jeg tager ikke tid med et minutur, når jeg forbereder maden, så der er naturligvis altid tale om et skøn, men jeg vil skyde på, at jeg bruger 10-15 minutter alt i alt. For en god ordens skyld har jeg lige rettet tidsforbruget til, så det nu ligger på 20 minutter som et kompromis imellem den halve time, som du bruger og de 10-15 minutter, som jeg bruger 😀
Hold nu op 🥰
Back memory Lane 👍
Dén fik vi tit i mit barndomshjem, har også selv lavet den tit, dog med en Skive bacon ovenpå koteletten.
Min mors oprindelige opskrift var i starten med banan i stedet for ananas, ikke godt 😜
Yvonne – Hvor er det bare dejligt at høre – der er nu noget nostalgisk over mad, som man husker fra sin barndom 🙂 Også selvom din mor lagde ud med bananskiver i stedet for ananas 😀 😀
Man kan bruge Kokosmælk i stedet for fløde, det smager skønt. Jeg sværge selv til Mangokarry fra Santa Maria
Janni – Uhhh ja, det er også en god karry 🙂 Jeg sværger til min mors hjemmelavede karryblanding, men må også indrømme, at jeg er for doven til selv at lave, når jeg engang imellem løber tør. Det kræver selvfølgelig også en krydderikværn og sådan en har jeg ikke rigtigt plads til i maskinparken lige nu 😀 😀
Fantastisk ret. Dog brugte jeg Creme Fraiche i stedet for fløde, og koteletterne fik ca. 20 minutter ved 180 grader (ikke varmluft).
Martin – Det lyder rigtig lækkert – tak for tippet med at bruge creme fraiche i stedet for fløde 😀
Super lækker! 🙂 Virkelig en delikat, unik smag!! Anbefaler den til alle. Jeg anvendte piskefløde i stedet for madlavningsfløde, og den blev god og cremet.
Rebecca – Tusind tak for din hilsen – hvor er det bare dejligt at høre. Og du har helt ret, den bliver okay med madlavningsfløde men supergod med piskefløde 😀
Hejsa
Det smagte godt
Jeg kom også rød,grøn, gul peber i
piskefløde der kom i, var laktosefri.
den ret kunne jeg godt finde på at lave igen
Anne-elisabeth – Tusind tak for tilbagemeldingen – dejligt at høre, at den også kan laves med laktosefri fløde 🙂
Fantastisk opskrift og også med de små ekstra pift fra kommentarsporet.
Og tak for den med den tynde sovs – havde samme problem og tror det var væde fra koteletterne.
Dejligt med en ny ide, selv om jeg i første omgang havde købt ind til tomatversionen
Kirsten . Dejligt at den “nye” version af koteletter i fad blev en succes, og at du kunne bruge kommentarsporet som inspiration 😀