Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Krydrede chilinødder…

2 kommentarer
Snacks
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker nødder. Søde, salte, krydrede, brændte – jeg er på det hele. Desuden er nødder jo noget sundere end chips, idet de indeholder en masse af de gode fedtstoffer, og hvis man bare krydrer og salter sine nødder selv, så man har styr på hvad og hvor meget der tilsættes, kan man med god samvittighed nippe til en skålfuld engang imellem.

På Santa Marias hjemmeside fandt jeg en opskrift på krydrede nødder, som jeg ikke har prøvet tidligere. Men de så både nemme og lækre ud, så da jeg alligevel var en tur i vores lokale grønthandler efter tyrkisk brød til de clubsandwich vi fik forleden aften, købte jeg en ordentlig portion blandede nødder – de koster nærmest ingenting derinde. Det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre at nøjes med en enkelt slags nødder eller mandler, men det smager godt at blande lidt forskelligt. Jeg brugte cashew, smuttede mandler og pecannødder.

De lune nødder blev anrettet på et lille fad, inden jeg tog dem med ud på terrassen, hvor vi sad og nippede til dem mens vi ventede på at grillen skulle blive varm. Nødderne er rigtig lækre, og så er de super nemme at lave.

 

 

Jeg er som sagt stor nøddefan, og har tidligere blogget om nødder og mandler i forskellige variationer, fx spicy pistacienødder, brændte mandler, saltede mandler og sweet chilinuts, men disse her må nok tage prisen som de absolut nemmeste og hurtigste. Hvis man ellers har nødder på lager, og ikke medregner den tid det tager at smutte mandler, så kan denne her portion være klar på ca. 10 minutter. Og så passer de perfekt til en kølig drink og som grill-hygge snack før maden, hvilket jo er værd at udnytte, da vi tilsyneladende har fået en weekend med grillvejr forærende – det er vi jo ikke vant til.

Krydrede nødder.

100 gr mandler, smuttede

100 gr cashewnødder

100 gr pecannødder

3 spsk BBQ grill oil garlic (jeg brugte Santa Maria)

1 spsk BBQ spices chili (jeg brugte Santa Maria)

lidt flagesalt

Bland nødder og mandler og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter, til de er gyldne. Rør rundt i mandlerne et par gange undervejs. Kom de varme nødder i en skål og vend dem rundt med grill olie og chili krydderi. Kom nødderne tilbage på bagepladen og rist dem i yderligere 2 minutter, til nødderne har absorberet lidt af olien. Drys nødderne med lidt flagesalt og server dem lune.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Xenia
11 år siden

Uhm, de ser godt nok gode ud! Jeg tror dog hellere, at jeg må vente med at prøve dem til en dag, hvor jeg får gæster eller andet, får sådan noget bliver hurtigt farligt, tror jeg 😉