Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Majssuppe med kartofler og chili…

12 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Efterår er suppevejr og selvom vi kun lige har taget hul på september og reelt stadig befinder os midt i sensommeren – i hvert fald efter min opfattelse – så er der rigtig mange skønne sensommergrønsager, som er i sæson netop nu, hvilket giver muligheder for lækre sensommersupper. En aften for nylig, hvor det stort set havde regnet hele dagen og skyerne hang tungt ned over skoven og søen og duften af efterår fyldte luften, lavede jeg eksempelvis denne her skønne majssuppe med kartofler og chili til aftensmad.

Majssuppe – eller chowder, som den også kaldes i USA, hvor jeg ofte er stødt på den smukke, gule og cremede suppe – er en fantastisk lækker suppe med en skøn smag af mælk eller fløde og søde majs. Det gør den til en meget populær børnesuppe og hvordan man så ellers vælger at smage sin suppe til, vil jeg lade være op til den enkelte og ungernes smagsløg. Man kan lave en helt plain suppe på løg, hvidløg, forårsløg, kartofler, majs og bouillon, som blendes og smages til med lidt mælk/fløde, salt og peber, eller man kan gøre som mig og tilføje lidt frisk chili og hvidvin og smage til med masser af citronsaft.

Jeg synes, at chilien tilføjer lidt kant og giver suppen et lækkert “bid”, selvom den bestemt ikke bliver stærk, men blot bidrager med en let varme, men bryder man sig ikke om chili, så udelader man det selvfølgelig bare. Hvidvin giver et skud syre til den let søde suppe og jeg kan berolige med, at alkoholen fordamper, når suppen koger. Man kan derfor sagtens servere suppen for børn og andre som ikke drikker alkohol, men vinen kan også udelades og i stedet erstattes af lidt ekstra bouillon. Det kan så til gengæld være en god ide at bruge lidt ekstra citron, når suppen til sidst smages til.

Jeg bruger friske majskolber på denne her tid af året, hvor de er i sæson, men suppen kan også sagtens laves om vinteren og om foråret, hvor man i stedet kan bruge majskerner fra frost. Vi spiste suppen med tynde ringe af forårsløg og lidt friske majskerner på toppen, hvilket bidrager med både knas og friskhed til suppen, men lidt saltede og sprødstegte bacontern vil bestemt også være godt til den majs-søde suppe. Et ganske lille drys chili på toppen fuldender smagen – jeg bruger Chili Explosion fra Santa Maria, som har bid, uden at det bliver alt for stærkt.

4,75 fra 4 stemmer

Majssuppe med kartofler og chili

Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 3 friske majskolber (eller 400 gr frosne majskerner)
 • 1 stor kartoffel (skrællet og skåret i tern)
 • 1 frisk rød chili (renset for kerner og finthakket)
 • 7 dl grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • 1 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
 • 1 dl madlavningsfløde eller mælk
 • citronsaft
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og sauter løg, hvidløg og forårsløg heri. Gem evt. lidt af den grønne top fra forårsløgene til pynt. 
 • Skær majskornene af kolberne med en skarp kniv. Det er nemmest, hvis majskolberne stilles på højkant, så man bare kan føre kniven nedad og skære række efter række af. 
 • Tilsæt majs, kartoffeltern, frisk chili til gryden og sauter et par minutter. 
 • Hæld bouillon og hvidvin i gryden og bring gryden i kog under låg. 
 • Lad suppen simre i ca 15 minutter og blend den glat med en stavblender eller i en almindelig blender. 
 • Tilsæt fløde eller mælk og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. 
 • Server evt suppen med forårsløg, majskerner og måske et drys chili.
Det smager supergodt at bruge majs fra friske majskolber til suppen, men udenfor sæsonen kan man sagtens bruge frosne majs. 
Subscribe
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
claus johansen
6 år siden

lyder lækkert, men hvordan får du majskernerne af kolben?

Maden i mit liv.
6 år siden

Claus – Jeg piller dækblade af majskolben og stiller den på højkant. Og så skærer jeg kernerne af med en kniv lodret 🙂

Anne
5 år siden

Hejsa, du skriver ikke hvor meget majs du bruger ? 😊

Tanja
5 år siden

Hvor meget majs skal der i?😊

Monica Borré
5 år siden

Må sige at chilien overtog hele smagen desværre. Brugte 1 rød chili uden kerner. Vi snakker om at prøve en dag igen uden så meget chili smag, for tror jeg den smager perfekt. Tak for mange gode opskrifter med gid smag.

Kenny
5 år siden

Kunne du ikke lige skrive mængden af majs i gram på listen, så man ved hvor meget der skal i.

Anja Sørensen
5 år siden

Der står ikke, hvor mange majs, der skal i suppen – kan du hjælpe med den information?

Tak for dit arbejde med at lave ugentlige madplaner – det er god inspiration.