Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mazarinkage med marcipan…

24 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Sammen med roulader og citronmåner hører mazarinkager til blandt de kager, som mange af os kender fra tankstationen og supermarkedet. Kagerne har ikke ligefrem det allerbedste ry og det er faktisk synd. En hjemmelavet mazarinkage med marcipan, kan nemlig været noget af en himmerrigs mundfuld og så er den noget så nem at lave. Faktisk tager det kun ca 10 minutter at lave dej til en mazarinkage og lad mig skynde mig at tilføje, at smagen på ingen måde kan sammenlignes med den færdigkøbte udgave. Der er altså bare en verden til forskel imellem at bruge mandelessens og rigtig marcipan.

Mazarinkage er dog ikke “bare” en kage, som kun kan serveres, som den er, selvom jeg skal være den første til at indrømme, at et stykke hjemmebagt mazarinkage er superlækkert til en god kop kaffe eller te. Mazarinkagen har nemlig et væld af muligheder og kan fx pyntes med vaniljeflødecreme og friske jordbær som en nem og lækker, hjemmelavet jordbærkage. Er det ikke sæson for jordbær, så smager det også skønt at pynte kagen med flødecreme og alle mulige andre former for lækker, friskudskåret frugt, fx kiwi, ananas, appelsinskiver, blommer, ferskner/nektariner og meget andet.

Kagen kan selvfølgelig også serveres “au naturel” sammen med is og frugt på en desserttallerken og endelig kan man bruge den rå mazarinmasse som “base” for hjemmelavede frugttærter. Man kan eksempelvis lægge æble- eller pærebåde, rabarberstykker, blommer, ferskner/nektariner og kirsebær, eller hvad man nu kan finde på, ned i dejen, inden hele herligheden sættes i ovnen og bages. Pynt evt. toppen af kagen med hakkede nødder/mandler og et drys perlesukker inden bagningen og server kagen lun med vaniljeis eller creme fraiche. Jeg lover, at det nok skal blive et hit.

Jeg pyntede min mazarinkage med et tyndt lag mørk chokolade, ligesom en helt klassisk mazarinkage, men har man tid og lyst, så ser det vældig fint ud at bruge flere forskellige slags chokolade. Man kan evt. lade den mørke chokolade stivne og så lave fine striber eller mønstre med lys eller hvid chokolade. Desuden kan man pynte kagen med hakkede nødder/mandler, kandiserede violer og frysetørrede hindbær og jeg er sikker på, at små påskeæg vil være noget så fint, hvis man har planer om at lave mazarinkage i løbet af påsken.

4,59 fra 24 stemmer

Mazarinkage med marcipan

Bagetid40 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

 • 100 gr smør
 • 100 gr sukker
 • 50 gr hvedemel
 • 300 gr marcipan (groftrevet)
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 3 æg (str L)
 • smør og sukker til formen
 • 75 gr mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom smør, sukker, hvedemel, marcipan, bagepulver og vaniljesukker i en skål og ælt dejen godt sammen. Jeg synes, det er nemmest at bruge hænderne. 
 • Tilsæt æggene og rør det hele sammen til en cremet mazarinmasse. 
 • Smør et rundt fad eller en springform (ca 20 cm i diameter) med smør og drys med sukker. Fordel dejen i formen i et jævnt lag. 
 • Bag mazarinkagen ved 175 °C (varmluft) i 30-35 minutter, indtil kagen er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker eller lign. ned i midten af kagen. 
 • Afkøl kagen på bageristen. 
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og fordel chokoladen i et tyndt lag på toppen af kagen. Lad chokoladen stivne og server kagen. 
Kagen kan sagtens holde sig svampet og lækker i flere dage, hvis den pakkes i en plastpose eller i en lufttæt beholder. Den kan også fryses. 
I stedet for at nøjes med mørk chokolade, kan man pynte kagen med forskellige slags chokolade og evt. drysse med hakkede nødder, kandiserede violer eller lign. 

 

Subscribe
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Grethe
5 år siden

Hej kan man bruge mandelmel i stedet for hvedemel, har et barnebarn der ikke kan tåle hvedemel.

Mette Johnsen
5 år siden

Hej Anne-Kathrine
Kan man mon lave mazarinkagen til muffins? 🙂
Tak for nogle super opskrifter 😊
Mvh Mette

Marianne Holm Winther
3 år siden

Hej. Man kan de sidste par minutter i ovnen, ligge chokolade knapper på kagen, når så det begynder at smelte tag kagen ud af ovnen og smør chokolade knapperne ud på kagen.

Så slipper man får vandbad og chokolade giver et skønt knæk.

Tove Paaske
3 år siden

Jeg bruger mørk pålægschokolade. Lægges på mens kagen er varm.

May
4 år siden

Kan man bruge frossen marcipan. Har nemlig frosset en hel rulle som lige var over sidste salgsdag.
Vh May

Elena-Cristina
2 år siden
Svar  May

5 stars
Waw! Den bedste kage! Tak for opskriften!

Stine
4 år siden

Hej
Vores kage ser ikke helt ud som din.
Vores er 1 cm på midten og max 3 cm i kanten.
Så den er ikke hævet og meget meget klisteret.
Desværre kan jeg ikke vedhæfte billede
Men kan det passe kun 50 g mel og 300 g marcipan ?

Maja
4 år siden

5 stars
Bagte den til gæster igår, kæmpe hit! Toppede med creme og bær 😋
Har du erfaring i at bruge olie i stedet for smør?

Hanne
2 år siden

Jeg skal bruge opskriften til en børnefødselsdag så jeg vil bage kagen i en store bradepande hvor mange gange tror du jeg skal fordoble din opskrift bradepandenmåler 36×42 cm. Er der ellers nogle forholdsregler jeg skal tá 😊

Hanne
2 år siden

Jeg tænkte også selv på 3 gang men nu har jeg lige målt og hvis du diger din form er ca 20 så tror jeg at jeg fire dobler men jeg har 900 g marcipan hvad gør jeg det er jo kun til tre. Tak for dine hurtige svar det er dejligt 🤗

Gitte Persson
2 år siden

Rigtig god kage – især som bund til jordbærtærte
Kan kagen fryses?

Anne Koba
6 måneder siden

Dejlig kage.
Min mor lavede kagen med bl.a mosede kartofler. Er det noget du kender?