Som jeg vist har været inde på et par gange tidligere, så jeg er vild med de amerikanske casseroles eller one pot opskrifter, hvor alle ingredienser blot skal samles i én gryde eller et fad og snurre på komfuret eller sættes i ovnen, indtil det er færdigt. Det er ikke bare nemt og en virkelig fiks måde at spare en masse opvask på – det er også mad, som er fuld af smag, fordi det hele tilberedes på en gang. Denne her one pot cheeseburger pasta, som vi fik til aftensmad forleden aften, er et helt fantastisk bud på en ret, hvor alle ingredienserne bare skal samles i en gryde og have lov til at snurre under låg og efter sådan ca. 20 minutter er aftensmaden klar. Nemmere kan det næsten ikke blive og selvom der i virkeligheden bare tale om en form for pasta med kødsauce, så bliver det altså lidt sjovere, når det hele tilberedes på en gang – ikke mindst når det færdige resultat smager sådan lidt a la en god cheeseburger og det er lige, hvad denne her gør.
Jeg brugte min store stegegryde af støbejern, for den holder super godt på varmen, men en hvilken som helst gryde med låg vil kunne bruges. Man skal dog lige sikre sig, at den gryde man vælger er stor nok, for kødsauce og 400 gr pasta fylder ret godt og derudover skal der så også lige tilsættes 6-7 dl væde. Man skal dog ikke være bange for, at den færdige cheeseburger pasta bliver en tynd og våd omgang, for pastaen suger ret godt under tilberedningen og faktisk kan det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra vand, hvis gryden ser ud til at koge tør, så det hele ikke brænder fast i bunden.
Jeg valgte at holde krydringen af retten på et minimum og brugte kun en smule tørret oregano og så salt og peber selvfølgelig. I en rigtig cheeseburger er det jo primært kødet og så sennep og ketchup, som smager igennem og det syntes jeg også, det skulle være her, men man kan jo tilsætte krydderier efter smag og behag. Afslutningsvis pyntede jeg den færdige cheeseburgerpasta med forårsløg i tynde skiver og finthakket tomat, men friskhakkede krydderurter ville bestemt også være lækkert. Det kan være, jeg skal prøve det, når vi igen får krukkerne i haven fulde af friske krydderurter og kan plukke i rå mængder og drysse over maden.
One pot cheeseburger pasta
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 450 gr hakket oksekød
- 1 lille ds tomatkoncentrat
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk sennep (jeg bruger helt alm. sennep)
- 1 tsk tørret oregano
- 2 ds hakkede tomater
- 400 gr pastaskruer eller penne
- 7 dl oksebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
- 75 gr revet ost (fx gul cheddar)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri.
- Tilsæt kødet og brun det godt af.
- Tilsæt tomatkoncentrat, ketchup, sennep, oregano, hakkede tomater, pasta og bouillon eller vand + bouillonterning og læg låg på gryden.
- Lad det hele småsimre i 12-15 minutter indtil pastaen er mør. Rør evt. rundt i gryden et par gange undervejs - er gryden ved at koge helt tør så tilsæt lidt ekstra vand.
- Når pastaen er mør, tages gryden af varmen og der smages til med salt og peber. Drys revet ost på toppen, læg grydelåget på igen og lad pastaen trække i et par minutter til osten er smeltet.
Lækkert, smager dog ikke af cheeseburger, men er super nemt at lave og ungerne elskede det.
Marie – Haha, jeg syntes det smagte lidt a la cheeseburger, men jeg tror måske mere, at navnet er opstået pga de ingredienser, som skal i pastaen – lidt de samme ting, som bruges til en klassisk cheeseburger 🙂
Det glæder mig, at det blev en succes 🙂
Hejsa ?
Den sennep du bruger – er det ligesom sød sennep ????
Tak for super mange lækre og inspirerende opskrifter ?
Tanja – Nej, det er en helt almindelig, gul sennep, men den er amerikansk og de amerikanske er ofte lidt mere milde i smagen. Du kan i virkeligheden bruge en hvilken som helst sennep, også en sød sennep, men sagen er den, at min kæreste ikke er sååå vild med sennep, så vi har gerne den lidt milde udgave herhjemme, for den kan han godt spise 😀
Må indrømme at jeg ikke helt kunne smage koblingen til en cheeseburger i denne one pot pasta kødsauce. Og velsmag var der desværre heller ikke meget af ☹️
Mai – Æv, det var da ærgerligt. Jeg er selv ret glad for cheeseburgerpastaen, men smag og behag er jo forskellig. Jeg håber, at du har mere held med dig, hvis du på et senere tidspunkt prøver en anden af mine opskrifter 😀
prøv at tilsætte bacon. et universal krydderi i mit køkken.
Jesper – Uhhh ja, bacon er altid godt 😀 😀
Det smagte bare fantastisk lige hvad vi trængte til efter julemaden 😋❤️
Tusind tak for endnu en super god opskrift 👍
Gitte – Velbekomme. Vi fik hjemmelavet pizza med salat og grønsagsstave til aftensmad i går – det skulle bare være noget, som overhovedet ikke mindede om julemad 😀
Hej .
Kan man undlade sennep i retten 🙂
Marianne – Det kan man i hvert fald 😀
Hej jeg fortsår ikke rigtigt det der med at der står (7dl oksebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning) betyder det at der enten skal 7dl okebouillon i eller 1 deciliter vand og en terning i ??
Sabrina – Det betyder, at der skal 7 dl oksebouillon i retten og det kan du evt. lave på vand og en bouillonterning – altså 7 dl vand og 1 oksebouillonterning 🙂 Det er mest ment som info/inspiration, for der er jo mange måder at lave bouillon på. Måske har man en rest hjemmekogt bouillon stående, måske bruger man flydende bouillon og måske bruger man pulver. Så i parantesen fortæller jeg egentlig bare, at jeg har brugt vand og 1 bouillonterning 😀
Det smager altså ikke af cheeseburger, mere af en lidt fesen lasagne. Ihverfald hvis du spørg mine 3 smagsdommer inklusiv mig selv 🙂
Det er blevet en af weekend-favoritterne herhjemme 😊. Har lavet den utallige gange nu, og er en af kærestens livretter. Tusinde tak for en mega lækker opskrift!
Charlotte – Tusind tak for din hilsen – dejligt at høre, at opskriften kan bruges 🙂
Kan den evt fryses ned i portioner?
Laura – Ja, det vil jeg mene. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvorvidt kogt pasta kan få en lidt underlig konsistens af at blive frosset, men jeg mener ikke, at det er et problem. Prøv evt. at google, om pasta kan fryses, men ellers kan du sagtens fryse retten 😀 😀
Tak for en dejlig opskrift!
Smagte fantastisk godt, meget mere spændende en når man serverer pastaen ved siden af kødsovsen.😊
Laver det garanteret flere gange!
Eva – Hvor er det bare dejligt at høre, at opskriften faldt i jeres smag 😀
Dette skal Ikke betragtes som et surt opstød, men som lidt hjælp på vejen
TIL dem der skriver at det ikke smager rigtig af noget el det er lidt fesen. Der Vil jeg bare understrege, at det da er tilladt, at smage sin mad til, ligesom man gør med alt andet man spiser.
Tilføjelse
Vores smagsløg er jo vidt forskellig, nogle spiser meget stærkt mad og andre ikke. Så kan mange retter godt virke sagesløse, så krydre man bare lidt ekstra, til det er som man kan lide
Hjemme hos os spiser vi Ikke stærkt krydret mad pga sygdomme, så det bliver smagt til og ikke stærkt. Så kan hver især, selv krydre deres mad, mange gange er det nok med lidt salt og peber