Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

One pot gryderet med kylling og ris

18 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg har vist været inde på det før, men jeg er altså ret stor fan af retter, som bare skal hældes i en gryde eller i et fad og efterfølgende passer sig selv på komfuret eller i ovnen, indtil det er spisetid. Og det er lige præcis hvad den her one pot gryderet med kylling og ris er. Forstå mig ret, jeg synes, at det kan være vældig hyggeligt at nusse rundt i køkkenet og have gang i masser af gryder på én gang. Men der er altså også dage, hvor jeg intet har imod retter, som er færdige på et øjeblik og ikke indbefatter massevis af snitten og hakken.

Opskrift på one pot gryderet med kylling.

Ret beset minder denne her skønne kylling med ris og hvidvin vel mest om en risotto. Der bliver oven i købet rørt en lille klat smør og revet ost i gryden ved servering. Konsistensen er dog en smule anderledes. Og hvor risotto ofte indbefatter en masse bouillon, som skal absorberes af risene under omrøring, så behøver man ikke foretage sig andet end at hælde bouillon i gryden og lægge låget på i den her opskrift. Nemmere bliver det vist ikke.

Vi spiste den skønne one pot gryderet med en blandet salat. Desuden lavede jeg et par hvidløgsbrød, som jeg serverede ved siden af. Men nøjes man med gryderetten, så tager det helt ærligt ikke meget mere end 10 minutter at forberede aftensmaden. Og så kan man passende dække bord og blande en hurtig salat, imens herlighederne snurrer på komfuret og de dejligste dufte af kylling og hvidvin breder sig. Alkoholen i hvidvinen fordamper i øvrigt under tilberedningen, så her kan alle spise med.

5 fra 1 stemme

One pot gryderet med kylling og ris

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 2 gulerødder (revne)
  • 2 stk kyllingebryst i tern (ca. 300-400 gr)
  • dl hvidvin
  • 400 gr ris
  • 1 liter hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 10 gr smør
  • 50 gr revet ost
  • evt. friskhakket persille til servering
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og revne gulerødder heri.
  • Tilsæt kylling og brun kødet. Hæld derefter hvidvin i gryden og lad det koge næsten ind.
  • Kom ris, bouillon, salt og peber i gryden, læg låg på og bring gryden i kog.
  • Lad gryden simre i ca 15 minutter, ind til risene er møre og væden kogt væk.
  • Rør smør og revet ost i retten og smag til med salt og peber.
  • Server evt. med et drys persille og salat og brød til.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 1-2 dage. Retten er ikke fryseegnet.
Subscribe
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Inge
8 år siden

Det lyder godt nok lækkert…. jeg har en god veninde i Milano, der laver risotto efter den her opskrift og det er uden en masse røren rundt i gryden 🙂 http://italiamo.dk/risotto-med-spinat-og-scamorza-ost/

Birgitte
8 år siden

Lyder rigtig lækkert – men kan man erstatte hvidvinen med noget andet❓ Jeg bryder mig simpelthen ikke om vinsmagen i mad??

Tina
8 år siden

Kom lige lidt flere grønsager i, så jeg slap udenom salat….. Men hoooold nu op, det smagte godt…. Er begyndt at abonnere på din side for st lave noget lidt andet mad end de 5-7 retter vi altid laver, min søn og jeg….. Og som han konstaterede….. Nu er den her snart også en, vi har lavet meget! Vi var begge vilde med den….. Og nemt! Feeeedt!

Sabina
7 år siden

Nu spørger jeg måske dumt, men er det en hønse boullion jeg skal bruge til denne ret? 🙂

Christina
7 år siden

Hej
Hvilke ris bruger du til denne ret?
Kan brune ris gå an?

Christina
7 år siden

1000 tak for hurtigt svar. Jeg lurer lige i skuffen hvad der er af ris rester 🙂
I øvrigt tak for de dejligt nemme hurtige opskrifter. Har prøvet en del efterhånden. Hittet er nok koteletterne i paprikaflødesovs 😉

Amalie
7 år siden

Super lækker ret. Mine ris brænder dig dog på i bunden, er det fordi jeg har for meget varme på, måske?

Isa
7 år siden

Hej… Det ser rigtig lækkert ud. Kan jeg evt udskifte kylling ? med noget svinekød feks skinkesnitzel eller koteletter ? uden at det bliver for tørt. Jeg kan ikke tåle fjerkræ ?. Jeg er vild med dine opskrifter ?☺️.

Jonas the stud
2 år siden

Hej!
For det første super fin og god opskrift!

For os ikke så mad-erfarne, er den kort og dejlig nem. Dog ville det være ekstra dejligt hvis den var skrevet op i punkter, da det gør processen noget mere overskueligt 🙂 Fx
– Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og de revne gulerødder heri.
– Tilsæt kylling og steg i yderligere 5 minutter,
– Hæld derefter hvidvin i gryden og lad det koge næsten ind
Osv.