One pot meals er virkelig i høj kurs herhjemme. Ikke fordi jeg ikke bryder mig om at lave mad eller tilbringe tid i køkkenet. Men fordi jeg synes, det er lidt sjovt, at lege med at komme forskellige ingredienser i en gryde, lægge låg på og lade det hele koge i ca 15 minutter. Og så er der lækker aftensmad klar til servering. Nemt og bekvemt og med et minimum af arbejde og opvask. Hvilket denne her one pot pasta med kylling og bacon er et glimrende eksempel på.
Se også – One pot spaghetti bolognaise I One pot cheeseburger pasta I One pot kylling i karry I One pot pasta med tomat og bacon
One pot pasta med kylling og bacon.
Jeg lavede one pot pasta med kylling og bacon til aftensmad forleden. Det tog i omegnen af 12 minutter fra gryden var bragt i kog, til jeg satte den på spisebordet. Og så kunne vi ellers nyde den lækre, cremede pastaret med et strejf af hvidløg, mør kylling og knasende sprøde baconstykker på toppen. Baconstykkerne stegte jeg for øvrigt på en pande ved siden af, Jeg kan godt lide, at de er knasende sprøde, Men er man ligeglad med det, så kan de bare kommes i gryden sammen med de øvrige ingredienser.
Man er nødt til at røre et par gange i pastaretten, imens den tilberedes. Ellers kan man risikere, at pastaen brænder fast i bunden af gryden, når fløde og bouillon reduceres ind til en cremet sauce. Men ellers er der ikke noget, som kan gå galt. Og står man alligevel ved komfuret og steger bacon, så er det jo ikke svært lige at tage låget af gryden og røre lidt rundt.
Jeg brugte ca. 3 dl grønsagsbouillon – man kan bruge grønsags- eller hønsebouillon – og jeg synes, det gav en tilpas mængde sauce og en lækker cremet pastaret. Ønsker man mere sauce, så tilføjer man blot lidt ekstra bouillon eller måske bare vand eller mælk. Den ekstra væde kan sagtens tilsættes undervejs. Så behøver man ikke hælde det i gryden fra start, man kan i stedet vurdere undervejs.
One pot pasta med kylling og bacon
Ingredienser
- 400 gr pasta (fx spaghetti)
- 250 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)
- 2 fed hvidløg (pressede)
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
- 150 gr revet ost
- salt og peber
Desuden
- 100 gr bacon i tern
- 1 bdt persille (hakket)
Fremgangsmåde
- Kom pasta, kyllingebryst i tern, presset hvidløg, bouillon, fløde og revet ost i en gryde. Læg låg på og bring gryden i kog.
- Lad gryden simre i 10-12 minutter, eller indtil pastaen er tilberedt og saucen tyk og cremet. Rør evt. rundt i gryden et par gange undervejs, så det ikke brænder fast.
- Ønskes ekstra sauce, så tilsæt mere væde i form af bouillon eller bare lidt vand/mælk.
- Imens steges bacon sprødt på en pande og afdryppes på køkkenrulle.
- Smag pastaen til med salt og peber
- Pynt med bacontern og friskhakket persille på toppen og server.
- Evt. rester kan gemmes i 2-3 dage på køl. Retten kan desuden fryses.
Skønne variationer.
Kogetiden afhænger af den type pasta som bruges. Og man bruger selvfølgelig bare den slags, som man bedst kan lide, eller som man har liggende i forvejen. Frisk pasta kan også sagtens anvendes. Så er maden færdig lige så snart væden i gryden er reduceret og har samlet sig om pastaen til en tyk og cremet ostesauce.
Der er ikke just tale om en slankeret. Og jeg serverede da også en ordentlig omgang grøn salat ved siden af, for lige at tage toppen og bidrage med lidt grønt knas. Ønsker man at lette fedtprocenten, så kan man bruge madlavningsfløde. Derudover kan man udelade bacon eller erstatte med røget filet i tern, som steges på en pande. Den røgede filet bliver ikke sprød, men tilfører til gengæld både salt og røget smag, ligesom vi kender det fra bacon. Og fedtprocenten i røget filet er nærmest ikke-eksisterende.
Jeg kunne også forestille mig, at det ville være lækkert at erstatte en smule af bouillonen med hvidvin. Bare ½ dl eller deromkring. Der altså noget med kombinationen af pasta, fløde, kylling og hvidvin. Det skal helt klart afprøves næste gang menuen står på denne her fantastiske og simple one pot pasta.
Ej men for hulen da, Anne-Kathrine 😉
Det ser SÅ lækkert ud og hylende nemt også. Jeg må lege med at lave denne ret mere slankevenlig, så jeg også kan nyde den mens jeg er i gang med at tabe mig. Hvis det lykkes, så kommer den på min blog og videre ud på internettet. Selvfølgelig med link og henvisning til dig 🙂
Mvh. Anne-Mette
Anne-Mette – Hehe, ja den er ikke fedtfattig, men som jeg har skrevet i teksten, så når man langt med madlavningsfløde og røget filet i stedet for bacon 😀 Hvorvidt man udskifter pastaen med en fuldkornsvariant er jo op til den enkelte – mætheds- og sundhedsmæssigt er der jo vundet en del, men kaloriemæssigt er det jo stort set det samme, så der må man selv vælge sine kampe 😉 Og endelig så anbefaler jeg en stor portion salat ved siden af – både for at få lidt knas, men det lægger jo også en god bund og udligner fedtprocenten væsentligt 😀
Hej hej
Er vægten af paste tør vægt ?
Lene – Ja, det er det 😀
Hej Anne-Kathrine
Hvad for en revet ost har du brugt? Alm. mozzarella, parmasan eller?
Mvh Maria
Maria – Denne her gang var det revet mozzarella, men jeg gang også anbefale revet cheddar og en revet parmesan, hvis man vil have lidt mere smæk på ostesmagen 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Jeg lavede den idag med fedtfattig fløde og risling hvidvin, fantastisk vin.
Hej. Det lyder nemt? Men er kyllingen kogt/stegt inden ?
Debbie – Ja, som jeg har skrevet i opskriften, så skal kyllingen være tilberedt først – om den så er kogt eller stegt, det er lige meget 😀
Ender den så ikke med at blive for tør? 😁
Hvordan hvis man vil “nøjes” med 180 eller max 200 g pasta i? Da man siger at 40 g tør pasta er = 75 g kogt og det er efter min ( og kun efter min) mening nok person. Tror du så at det også bliver godt ?
Carina – Du kan sagtens bruge mindre pasta – du får jo så bare lidt mere sauce, men alternativt kan du jo evt. halvere portionen, hvis der er for meget. Jeg må indrømme, at vi nok nærmere spiser 150-200 gr kogt pasta herhjemme, når der ikke er andet tilbehør 🙂
Skal pastaen koges i vand først eller?
Christinna – Nej, det hele tilberedes i gryden på samme tid. Det er det, som jeg synes, er så smart 🙂
Jeg prøvede og lave det i dag men havde virkelig problemer med at få min passer “kogt” 😬
Trine – Ehmmm, jeg skal lige være helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål korrekt? Altså med passer mener du pasta, ikke? 🙂 Der er jo stor forskel på kogetiden afhængig af den pastatype som bruges, ligesom fuldkornspasta også kræver længere tid, så nogle gange kan det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra væde eller forlænge kogetiden, indtil pastaen er mør 🙂
Super lækkert❤️. Lavede denne ret til kæresten og mig i går og det er ikke sidste gang den bliver lavet???
Tina – Tak for din søde hilsen, det glæder mig, at pastaen fald i Jeres smag og blev en succes 🙂
Kan man tilføje 100 gram champignon og 100 gram spinat??
Monica – Det kan du helt sikkert – det gælder bare om at bruge sin fantasi, og da både champignons og spinat afgiver lidt væde, behøver du ikke tænke på at tilsætte ekstra 😀
Hejsa,
hvordan fungerer det med at lave en dobbelt portion? Kan man godt lave det i en stor gryde? Eller skal man tilberede i to gryder?
Tak for inspiration!
Laura – Jeg vil umiddelbart mene, at du godt kan lave en dobbelt portion i en stor gryde. I virkeligheden drejer det sig jo om at pastaen skal være mør og væden kogt ind til en cremet sauce, så måske tager det en lille smule længere tid, men mængden burde ikke være et problem. Husk at røre rundt et par gange under kogningen, så det ikke begynder at brænde fast i bunden, når væden reduceres – det er jo en stor portion 😀
Lige et pinligt spørgsmål fra en, som bestemt ikke er en haj i et køkken. ??
Når der står x antal dl bouillon, hvordan skal det så forstås? Jeg er kun vant til fx at smide en bouillon-terning i fx suppe.
Lotte – Haha, det er bestemt ikke et pinligt spørgsmål 😀
Hvis du kigger bagpå dine bouillonterninger, så står der formentlig 1 terning til ½ liter vand – det gør der i hvert fald på mine 🙂 Så når jeg skal bruge ½ liter bouillon, opløser jeg 1 terning i varmt vand fra elkedlen og rører det sammen til terningen er opløst og så er det klar til brug. Skal jeg lave mindre bouillon, fx 2 dl så bruger jeg ½ bouillonterning, som opløses i vand. Medmindre jeg laver suppe eller en gryderet selvfølgelig, for så ryger vand og terning bare direkte i gryden og koger med, til det er opløst 🙂
Til denne her ret skal du bruge 6-7 dl oksebouillon eller 6-7 dl vand + 1 bouillonterning. Og bouillonterningen opløses så i det varme vand, som beskrevet ovenfor, og det hele kommes i gryden. Jeg bruger kun 1 terning, selvom der er lidt mere end ½ liter vand, idet det brunede oksekød også bidrager med masser af god smag til retten 🙂
Håber det var svar på dit spørgsmål 🙂
Det var det helt bestemt! Der stod nemlig ikke noget på mine bouillon-terninger eller på pakken, så jeg var noget forvirret. ?
Så tusind tak for dit svar! Det bliver helt sikkert godt næste gang jeg skal lave det. ?
Lotte – Nej okay, når de ikke engang gider skrive det på pakken, så er det heller ikke nemt – godt vi fik det løst, så du kan komme til at lave one pot pasta 🙂
Hej,
Nu bliver jeg forvirret. Du skriver der skal bruges 6-7 dl. bouillon til denne ret, men i opskriften står der 4 dl. bouillon?
Patrick – Ehmmmm, jeg har lige skimmet opskriften igennem, men kan ingen steder se, at jeg har skrevet 6-7 dl bouillon. Jeg har skrevet i teksten, at jeg endte med at bruge ca 3 dl bouillon, men at det varierer lidt, hvilket er grunden til, at jeg har skrevet 4 dl bouillon i selve opskriften. Hvor ser du de 6-7 dl bouillon henne, for så er der vist tale om en tastefejl og det skal jeg selvfølgelig have rettet 😀
Den 23-2-18 skrev du 6-7 dk bouillon men det er da til dobbelt portion.
Pia – Ja, det sker jo indimellem, at jeg opdager en skrivefejl i en af mine opskrifter og så bliver de rettet til, men I læsere er heldigvis også lynhurtige til at spotte, hvis jeg har lavet en tastefejl, så vi kan få det rettet hurtigst muligt 😀
Yes i oplægget skriver du 3 dcl Bouillon og opskrift 7 dc
Dorthe – Ja, det skyldes, at den oprindelige opskrift kun var beregnet til 2 personer, da vi er 2 herhjemme. Men størstedelen af mine opskrifter er efterhånden blevet omregnet til 4 personer, da det er det, de fleste efterspørger. Derfor er opskriften nu rettet til 7 dl. Jeg retter det lige i selve teksten også, så der forhåbentligt ikke opstår flere forvirringer 🙂
Uhm skal hvis prøves. Ærter vil garanteret værre godt der i☺️
Anna-Sofie – Jeg er sikker på, at ærter vil være et hit. Her i huset er pastaretter med ærter og bacon altid populære 😀
Hej
Hvis jeg kunne tænke mig at komme frossen hel spinat i denne ret, hvornår tror du så jeg skal komme det i gryden? Bare fra starten?
Mvh Lykke
Lykke – Ja, jeg vil mene, at det skal i gryden fra start, men du skal være opmærksom på, at frossen spinat indeholder en hel del væde. Derfor ville jeg måske nok lige lade spinaten tø lidt først, så det værste væde kan presses fra 🙂
Kan man helt undlade at komme fløde i retten og så nøjes med at bruge bouillon?
Lene – Det kan man muligvis godt, men resultatet/saucen bliver måske ikke heeelt så cremet 😀
Hvilken salat kan du anbefale til retten? 🙂
Kathrine – Det kommer jo lidt an på smag og behag, men vi kan godt lide en helt enkel tomatsalat med gode tomater, rå løg i tern, frisk basilikum, smuldret feta eller frisk mozzarella, oliven og så lige et dryp god olivenolie på toppen 😀
Super god opskrift 🙂
Jeg synes dog at min mozzarella brænder lidt fast i bunden og klumper sig sammen. Den bliver ikke rigtig godt ud i sovsen, hvis man kan sige det sådan… har du måske et bud på hvad fejlen kan være?
Birgitte – Hmmm…. umiddelbart har jeg ikke noget rigtig godt bud på, hvad der kan være gået galt, men du kunne måske vente med at tilsætte mozzarella til lige inden servering, så den blot skal røres i den varme spaghetti. På den måde burde osten smelte lige med det samme stedet for at klumpe og den kan heller ikke brænde fast i bunden 😀
Hvor mange personer er der til i opskriften?
Sofie – Som jeg har skrevet i opskriften, så er der til 2 pers, men det kommer jo helt an på appetit og hvor meget eller lidt hver enkelt spiser 😀
Hej Anne-Kathrine
Jeg har lige lavet One pot pasta i dag. Super nemt og meget lækkert, det er ikke sidste gang den står på menuen.
Retten smager meget godt men synes detsværre at den er meget vammelt og fed
Laura – Ja, smag og behag kan jo som bekendt ikke diskuteres, men dejligt at det i det mindste smagte meget godt 😀
Hej Anne-Kathrine
Opskriften blev afprøvet i går aftes og serveret for mine 3 børn – de 2 er meget kræsne – men vi var alle meget glade for retten – super lækker og velsmagende. Brugte madlavningsfløde 9% og det fungerede rigtig godt 🙂
Mette – Hvor lyder det bare dejligt –
der er ikke noget som følelsen af at sætte aftensmad på bordet, som virkelig bliver værdsat og spist med fornøjelse 😀
Mums, en dejlig ret. Jeg kom fint snittet porre i.
Kirsten – Mums, det lyder også rigtig lækkert 😀
Vores første one pot 😋 Vi tilføjede hvidvin og skiftede revet ost ud med mascarpone. Og så lige lidt friskrevet parmesan på toppen. Velsmagende og nem ret. Vi lavede dobbeltportion og havde rester til næste dag – den blev mindst lige så god ved opvarmning med lidt ekstra væske (hvidvin og mælk)
Gitte – Uhhh, det lyder superlækkert. Jeg er glad for at høre, at jeres første one-pot blev en succes 😀
Hej
Kan denne tilberedes med hjemmelavet pasta? Tænker at pastaen ikke skal koge helt så længe, så hvordan ville du gribe det an? 🙂 Det lyder maks lækkert 🙂
Karin – Det kan den helt sikkert godt, men det er et spørgsmål om, hvorvidt mængden af væden i gryden skal være den samme, og hvornår pastaen skal i? Som du selv er inde på, så er kogetiden for frisk pasta væsentligt kortere end for tørret pasta. Og når pastaen ikke er med under hele tilberedningen, så skal du formentlig heller ikke bruges helt så meget væde. Det er dog svært for mig at angive præcise mængder for hjemmelavet pasta og væde i en gryderet, for vægten af den hjemmelavede pasta matcher jo heller ikke den tørrede pasta. Jeg er bange for, at du må prøve dig frem og så være opmærksom på ovenstående. Evt prøve at lave retten med tørret pasta den første gang, så du har en idé om, hvordan den arter sig 🙂
Super dejligt og let at lave 🥰
Gitte – Hvor er det dejligt at høre 😀
Vi har netop prøvet opskriften med en rest stegt kylling, det var simpelhen SUPER, nu skal de andre One in a pot afprøves.
Dejlig madside du har fået banket op
Jørn – Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak 😀
Er retten fryseegnet ….?
J Ibsen – Ja, du kan sagtens fryse retten. Dog kan du risikere, at den bliver lidt “tør” når den genopvarmes, fordi pastaen suger saucen til sig, så du kan med fordel spæde med lidt ekstra mælk/fløde ved genopvarmning 🙂
Jeg lavede det idag. Hold nu op, hvor var det lækkert!!! Alle i familien var elle vilde med retten. Det var super nemt og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne ret!
Shazia – Tusind tak for din tilbagemelding – hvor er det bare dejligt at høre, at det blev en succes 😀 😀