Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

One pot pasta med kylling og bacon.

61 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Svinekød
Gå direkte til opskriften

One pot meals er virkelig i høj kurs herhjemme. Ikke fordi jeg ikke bryder mig om at lave mad eller tilbringe tid i køkkenet. Men fordi jeg synes, det er lidt sjovt, at lege med at komme forskellige ingredienser i en gryde, lægge låg på og lade det hele koge i ca 15 minutter. Og så er der lækker aftensmad klar til servering. Nemt og bekvemt og med et minimum af arbejde og opvask. Hvilket denne her one pot pasta med kylling og bacon er et glimrende eksempel på.

Se også – One pot spaghetti bolognaise I One pot cheeseburger pasta I One pot kylling i karry I One pot pasta med tomat og bacon

One pot pasta med kylling og bacon.

Jeg lavede one pot pasta med kylling og bacon til aftensmad forleden. Det tog i omegnen af 12 minutter fra gryden var bragt i kog, til jeg satte den på spisebordet. Og så kunne vi ellers nyde den lækre, cremede pastaret med et strejf af hvidløg, mør kylling og knasende sprøde baconstykker på toppen. Baconstykkerne stegte jeg for øvrigt på en pande ved siden af, Jeg kan godt lide, at de er knasende sprøde, Men er man ligeglad med det, så kan de bare kommes i gryden sammen med de øvrige ingredienser.

Man er nødt til at røre et par gange i pastaretten, imens den tilberedes. Ellers kan man risikere, at pastaen brænder fast i bunden af gryden, når fløde og bouillon reduceres ind til en cremet sauce. Men ellers er der ikke noget, som kan gå galt. Og står man alligevel ved komfuret og steger bacon, så er det jo ikke svært lige at tage låget af gryden og røre lidt rundt.

Jeg brugte ca. 3 dl grønsagsbouillon – man kan bruge grønsags- eller hønsebouillon – og jeg synes, det gav en tilpas mængde sauce og en lækker cremet pastaret. Ønsker man mere sauce, så tilføjer man blot lidt ekstra bouillon eller måske bare vand eller mælk. Den ekstra væde kan sagtens tilsættes undervejs. Så behøver man ikke hælde det i gryden fra start, man kan i stedet vurdere undervejs.

4,41 fra 74 stemmer

One pot pasta med kylling og bacon

Samlet tid15 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 225 gr spaghetti, skruer eller penne
 • 150 gr kylling (stegt eller kogt)
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 4 dl grønsags- eller hønsebouillon
 • dl madlavnings- eller piskefløde
 • 100 gr revet ost
 • 1 pk bacon i tern
 • salt og peber
 • hakket persille til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom pasta, kylling i tern, presset hvidløg, bouillon, fløde og revet ost i en gryde, læg låg på og bring gryden i kog.
 • Lad gryden snurre i 10-12 minutter, eller indtil pastaen er tilberedt og saucen tyk og cremet.
 • Rør i gryden et par gange undervejs, så det ikke brænder fast i bunden. Ønskes ekstra sauce, så tilsæt mere væde i form af bouillon eller bare lidt vand/mælk.
 • Imens steges bacon brunt og sprødt på en stegepande og afdryppes på et stykke køkkenrulle.
 • Smag pastaen til med salt og peber og vend bacontern i retten. Hold evt. lidt bacon tilbage og drys det på toppen ved serveringen sammen med friskhakket persille.

Skønne variationer.

Kogetiden afhænger af den type pasta som bruges. Og man bruger selvfølgelig bare den slags, som man bedst kan lide, eller som man har liggende i forvejen. Frisk pasta kan også sagtens anvendes. Så er maden færdig lige så snart væden i gryden er reduceret og har samlet sig om pastaen til en tyk og cremet ostesauce.

Der er ikke just tale om en slankeret. Og jeg serverede da også en ordentlig omgang grøn salat ved siden af, for lige at tage toppen og bidrage med lidt grønt knas. Ønsker man at lette fedtprocenten, så kan man bruge madlavningsfløde. Derudover kan man udelade bacon eller erstatte med røget filet i tern, som steges på en pande. Den røgede filet bliver ikke sprød, men tilfører til gengæld både salt og røget smag, ligesom vi kender det fra bacon. Og fedtprocenten i røget filet er nærmest ikke-eksisterende.

Jeg kunne også forestille mig, at det ville være lækkert at erstatte en smule af bouillonen med hvidvin. Bare ½ dl eller deromkring. Der altså noget med kombinationen af pasta, fløde, kylling og hvidvin. Det skal helt klart afprøves næste gang menuen står på denne her fantastiske og simple one pot pasta.

Subscribe
Notify of
61 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Mette
7 år siden

Ej men for hulen da, Anne-Kathrine 😉

Det ser SÅ lækkert ud og hylende nemt også. Jeg må lege med at lave denne ret mere slankevenlig, så jeg også kan nyde den mens jeg er i gang med at tabe mig. Hvis det lykkes, så kommer den på min blog og videre ud på internettet. Selvfølgelig med link og henvisning til dig 🙂

Mvh. Anne-Mette

Maden i mit liv.
7 år siden

Anne-Mette – Hehe, ja den er ikke fedtfattig, men som jeg har skrevet i teksten, så når man langt med madlavningsfløde og røget filet i stedet for bacon 😀 Hvorvidt man udskifter pastaen med en fuldkornsvariant er jo op til den enkelte – mætheds- og sundhedsmæssigt er der jo vundet en del, men kaloriemæssigt er det jo stort set det samme, så der må man selv vælge sine kampe 😉 Og endelig så anbefaler jeg en stor portion salat ved siden af – både for at få lidt knas, men det lægger jo også en god bund og udligner fedtprocenten væsentligt 😀

Lene Flink
5 år siden

Hej hej
Er vægten af paste tør vægt ?

Maria
7 år siden

Hej Anne-Kathrine
Hvad for en revet ost har du brugt? Alm. mozzarella, parmasan eller?
Mvh Maria

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Maria

Maria – Denne her gang var det revet mozzarella, men jeg gang også anbefale revet cheddar og en revet parmesan, hvis man vil have lidt mere smæk på ostesmagen 😀

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Frank Niebuhr
2 år siden
Svar  Maria

Jeg lavede den idag med fedtfattig fløde og risling hvidvin, fantastisk vin.

Debbie Schmidt
7 år siden

Hej. Det lyder nemt? Men er kyllingen kogt/stegt inden ?

Maden i mit liv.
7 år siden

Debbie – Ja, som jeg har skrevet i opskriften, så skal kyllingen være tilberedt først – om den så er kogt eller stegt, det er lige meget 😀

Louise
5 år siden

Ender den så ikke med at blive for tør? 😁

Carina
7 år siden

Hvordan hvis man vil “nøjes” med 180 eller max 200 g pasta i? Da man siger at 40 g tør pasta er = 75 g kogt og det er efter min ( og kun efter min) mening nok person. Tror du så at det også bliver godt ?

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Carina

Carina – Du kan sagtens bruge mindre pasta – du får jo så bare lidt mere sauce, men alternativt kan du jo evt. halvere portionen, hvis der er for meget. Jeg må indrømme, at vi nok nærmere spiser 150-200 gr kogt pasta herhjemme, når der ikke er andet tilbehør 🙂

Christinna
7 år siden

Skal pastaen koges i vand først eller?

Maden i mit liv.
7 år siden

Christinna – Nej, det hele tilberedes i gryden på samme tid. Det er det, som jeg synes, er så smart 🙂

Trine
5 år siden

Jeg prøvede og lave det i dag men havde virkelig problemer med at få min passer “kogt” 😬

Tine
6 år siden

Super lækkert❤️. Lavede denne ret til kæresten og mig i går og det er ikke sidste gang den bliver lavet???

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Tine

Tina – Tak for din søde hilsen, det glæder mig, at pastaen fald i Jeres smag og blev en succes 🙂

Monica Andersen
6 år siden

Kan man tilføje 100 gram champignon og 100 gram spinat??

Maden i mit liv.
6 år siden

Monica – Det kan du helt sikkert – det gælder bare om at bruge sin fantasi, og da både champignons og spinat afgiver lidt væde, behøver du ikke tænke på at tilsætte ekstra 😀

Laura
6 år siden

Hejsa,
hvordan fungerer det med at lave en dobbelt portion? Kan man godt lave det i en stor gryde? Eller skal man tilberede i to gryder?
Tak for inspiration!

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Laura

Laura – Jeg vil umiddelbart mene, at du godt kan lave en dobbelt portion i en stor gryde. I virkeligheden drejer det sig jo om at pastaen skal være mør og væden kogt ind til en cremet sauce, så måske tager det en lille smule længere tid, men mængden burde ikke være et problem. Husk at røre rundt et par gange under kogningen, så det ikke begynder at brænde fast i bunden, når væden reduceres – det er jo en stor portion 😀

Lotte
6 år siden

Lige et pinligt spørgsmål fra en, som bestemt ikke er en haj i et køkken. ??
Når der står x antal dl bouillon, hvordan skal det så forstås? Jeg er kun vant til fx at smide en bouillon-terning i fx suppe.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Lotte

Lotte – Haha, det er bestemt ikke et pinligt spørgsmål 😀

Hvis du kigger bagpå dine bouillonterninger, så står der formentlig 1 terning til ½ liter vand – det gør der i hvert fald på mine 🙂 Så når jeg skal bruge ½ liter bouillon, opløser jeg 1 terning i varmt vand fra elkedlen og rører det sammen til terningen er opløst og så er det klar til brug. Skal jeg lave mindre bouillon, fx 2 dl så bruger jeg ½ bouillonterning, som opløses i vand. Medmindre jeg laver suppe eller en gryderet selvfølgelig, for så ryger vand og terning bare direkte i gryden og koger med, til det er opløst 🙂

Til denne her ret skal du bruge 6-7 dl oksebouillon eller 6-7 dl vand + 1 bouillonterning. Og bouillonterningen opløses så i det varme vand, som beskrevet ovenfor, og det hele kommes i gryden. Jeg bruger kun 1 terning, selvom der er lidt mere end ½ liter vand, idet det brunede oksekød også bidrager med masser af god smag til retten 🙂

Håber det var svar på dit spørgsmål 🙂

Lotte
6 år siden

Det var det helt bestemt! Der stod nemlig ikke noget på mine bouillon-terninger eller på pakken, så jeg var noget forvirret. ?

Så tusind tak for dit svar! Det bliver helt sikkert godt næste gang jeg skal lave det. ?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Lotte

Lotte – Nej okay, når de ikke engang gider skrive det på pakken, så er det heller ikke nemt – godt vi fik det løst, så du kan komme til at lave one pot pasta 🙂

Patrick
5 år siden

Hej,

Nu bliver jeg forvirret. Du skriver der skal bruges 6-7 dl. bouillon til denne ret, men i opskriften står der 4 dl. bouillon?

Pia Hansen
5 år siden

Den 23-2-18 skrev du 6-7 dk bouillon men det er da til dobbelt portion.

Anna-sofie
6 år siden

Uhm skal hvis prøves. Ærter vil garanteret værre godt der i☺️

Maden i mit liv.
6 år siden

Anna-Sofie – Jeg er sikker på, at ærter vil være et hit. Her i huset er pastaretter med ærter og bacon altid populære 😀

Lykke
6 år siden

Hej
Hvis jeg kunne tænke mig at komme frossen hel spinat i denne ret, hvornår tror du så jeg skal komme det i gryden? Bare fra starten?

Mvh Lykke

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Lykke

Lykke – Ja, jeg vil mene, at det skal i gryden fra start, men du skal være opmærksom på, at frossen spinat indeholder en hel del væde. Derfor ville jeg måske nok lige lade spinaten tø lidt først, så det værste væde kan presses fra 🙂

Lene
5 år siden

Kan man helt undlade at komme fløde i retten og så nøjes med at bruge bouillon?

Kathrine
5 år siden

Hvilken salat kan du anbefale til retten? 🙂

Birgitte
5 år siden

Super god opskrift 🙂

Jeg synes dog at min mozzarella brænder lidt fast i bunden og klumper sig sammen. Den bliver ikke rigtig godt ud i sovsen, hvis man kan sige det sådan… har du måske et bud på hvad fejlen kan være?

Sofie
5 år siden

Hvor mange personer er der til i opskriften?

Gunni Petersen
5 år siden

Hej Anne-Kathrine
Jeg har lige lavet One pot pasta i dag. Super nemt og meget lækkert, det er ikke sidste gang den står på menuen.

Laura
5 år siden

Retten smager meget godt men synes detsværre at den er meget vammelt og fed

Mette
5 år siden

Hej Anne-Kathrine
Opskriften blev afprøvet i går aftes og serveret for mine 3 børn – de 2 er meget kræsne – men vi var alle meget glade for retten – super lækker og velsmagende. Brugte madlavningsfløde 9% og det fungerede rigtig godt 🙂

Kirsten H
4 år siden

Mums, en dejlig ret. Jeg kom fint snittet porre i.

Lind
3 år siden

4 stars
Vores første one pot 😋 Vi tilføjede hvidvin og skiftede revet ost ud med mascarpone. Og så lige lidt friskrevet parmesan på toppen. Velsmagende og nem ret. Vi lavede dobbeltportion og havde rester til næste dag – den blev mindst lige så god ved opvarmning med lidt ekstra væske (hvidvin og mælk)

Karin
3 år siden

Hej
Kan denne tilberedes med hjemmelavet pasta? Tænker at pastaen ikke skal koge helt så længe, så hvordan ville du gribe det an? 🙂 Det lyder maks lækkert 🙂

Gitte Skaaning
2 år siden

5 stars
Super dejligt og let at lave 🥰

Jørn Østergaard
2 år siden

5 stars
Vi har netop prøvet opskriften med en rest stegt kylling, det var simpelhen SUPER, nu skal de andre One in a pot afprøves.
Dejlig madside du har fået banket op

J Ibsen
1 år siden

Er retten fryseegnet ….?

Shazia
1 år siden

5 stars
Jeg lavede det idag. Hold nu op, hvor var det lækkert!!! Alle i familien var elle vilde med retten. Det var super nemt og det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne ret!