Måske et par af Jer har kastet Jer ud I at lave nogle af de forskellige slags “one pot pastaer”, som har gået sin sejrsgang rundt i madverdenen de seneste par år? “One pot” henviser til, at man kommer alle ingredienserne til en pastaret i en gryde, lægger låg på og sætter hele herligheden på komfuret og efter ca 15 minutter er maden klar og herhjemme er vi især blevet begejstrede for one pot cheeseburger pasta og så denne her forygende one pot pasta med kylling og bacon. Forleden dag legede jeg så endnu engang med “one pot” konceptet og det kom der denne her skønne – og temmelig klassiske – spaghetti bolognaise ud af, som jeg vil dele med Jer i dag.
Nu er det jo ikke fordi, at spaghetti og kødsauce er sådan specielt vanskeligt at lave, men jeg vil alligevel opfordre til, at man prøver denne her variant, hvor spaghettien koges i gryden sammen med kødsaucen. Ikke bare fordi, at man både sparer opvask og en arbejdsgang, når man ikke skal koge pasta i en gryde for sig selv – jeg ved ikke med Jer, men min pasta koger altid over og sætter ringe på komfuret – men også fordi, at pasta kogt i kødsauce smager ret så forrygende.
Nedenstående opskrift er på den kødsauce, som jeg lavede forleden dag, men det er sjældent, at jeg laver 2 opskrifter på kødsauce, som er helt ens – det har gerne lidt at gøre med, hvad jeg finder i grønsagsskuffen. Af samme grund vil jeg skynde mig at påpege, at nedenstående blot skal opfattes som en vejledning og man skal selvfølgelig bruge lige præcis de krydderier og grønsager, som man allerbedst kan lide i sin bolognaise. Det eneste, som man skal huske, er væden – der skal være væde nok i saucen, for ellers suger pastaen det hele til sig, imens den bliver kogt og så kan det godt gå hen og blive en temmelig tør omgang.
Hvis man beregner ca 10 minutter til at skrælle og hakke løg og hvidløg og få dem sauteret i den varme olie og efterfølgende få brunet oksekødet, så er man ligesom godt igang. Og med yderligere 5 minutter til at få revet en gulerod og hældt krydderier, tomater og pasta i gryden, så er der gået ca 15 minutter. Så kan man jo passende rydde op i køkkenet, vaske knive og skærebræt og dække et fint bord i løbet af de 15 minutter, hvor pastaen og kødsaucen koger.
Afslutningsvis er man klar til at spise efter godt og vel 30 min, hvilket gør denne her one pot spaghetti bolognaise til oplagt hverdagsmad. Den ryger i hvert fald ind som en perfekt kandidat til denne her liste med 20 x lækker aftensmad på max 30 minutter, som jeg lavede i sidste uge og da pastaen sagtens kan tåle at blive genopvarmet, er den også perfekt til travle dage, hvor familien af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at spise sammen.
One pot spaghetti bolognaise
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 450 gr hakket oksekød
- 1 gulerod (revet)
- 2 tsk paprika
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 spsk sød chilisauce (kan erstattes af 1 tsk sukker)
- 2 ds hakkede tomater
- 4 dl vand
- 350 gr tørret pasta
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt kødet og brun det godt.
- Vend revet gulerod, paprika, oregano, basilikum og chilisauce eller sukker i gryden. Tilsæt hakkede tomater og vand og bring saucen i kog ved jævn varme.
- Tilsæt pasta og rør rundt så det hele blandes godt og pastaen dækkes af væde. Læg låg på gryden og lad den koge i ca 15 minutter eller til pastaen er kogt. Rør rundt et par gange undervejs.
- Smag til med salt og peber og server med friskrevet parmesanost.
Lyder spændende at koge pastaen med ind i saucen.
Måske jeg skal prøve det på et tidspunkt.
Rigtig god og smuk solskinsdag:-)
Tina – Jeg lover, at det smager skønt og så er jeg vild med, at man slipper for at koge pastaen ved siden af 🙂
Dejlig solskinsdag til dig også 🙂
Jeg vil ønske dig og din familie en dejlig og solrig ferie. Håber ikke du skal lave mad alle dage.
Bodil – Mange tak og bare rolig, jeg skal slet ikke lave mad. Jeg laver sjældent mad, når vi er på ferie, for vi bor næsten altid på hotel uden køkken 😀
Hej. Der står ikke tomatpure i ingredienslisten, men under tilberedning står der pludselig, at der skal tilsættes tomatpure. Det var ret forvirrende, og træls at stå lidt i madlavningen og egentlig mangle en ingrediens 😕
Eva – Hej Eva. Ja, der har desværre lige sneget sig en fejl ind i opskriften, som jeg selvfølgelig har skyndt mig at rette – mange tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Der skal ikke tomatpure i kødsaucen, selvom man selvfølgelig sagtens kan tilsætte lidt tomatpure, hvis man synes 🙂
Jeg er jo hverken prof. kogebogsforfatter eller kok, men bare en glad amatør, så det kan nok ikke undgås, at der indimellem sniger sig en enkelt fejl ind, selvom jeg læserne opskrifterne grundigt igennem, inden jeg lægger dem på bloggen.
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hvor mange personer er opskriften til?
Leif – Hov, det er min fejl – det har jeg glemt at få skrevet på. Opskriften er til 3-4 personer. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 😀