En portion one pot pasta med tomat er både supernem og lækker aftensmad. Og selvom det snart er et par år siden, at one pot bølgen første gang skyllede hen over landet, så har den bestemt ikke lagt sig endnu. Faktisk hører denne her one pot pasta med kylling og bacon til blandt bloggens allermest populære opskrifter og det forstår jeg egentlig godt. Den er superlækker og lynhurtig at lave og når maden er spist, er der kun en enkelt gryde, som skal vaskes op.
Se også min opskrift på en lækker one pot cheeseburger pasta lige her.
Jeg har primært blogget om de lidt mere “avancerede” one pot pastaer. Hvis man altså på nogen måde kan kalde en opskrift på one pot pasta avanceret. Men det betyder såmænd bare, at jeg endnu har haft til gode at få en opskrift på den allermest klassiske one pot pasta på bloggen, nemlig “moderpastaen” med pasta, tomater, løg, hvidløg, frisk basilikum, lidt krydderier og så måske en eller anden form for kød. Men det har jeg fået gjort noget ved nu, for faktisk er den klassiske one pot pasta med tomater med jævne mellemrum på menuen og forleden fik jeg endelig taget et billede af herlighederne.
Jeg er ret sikker på, at en af grundene til, at one pot pastaer er blevet så populære i madverdenen og på de sociale medier er, at de er noget så fine at se på, når ingredienserne anrettes i gryden. Præcis som med avocadomadderne og morgenmadsskålene med grød og smoothies pyntet med masser af fine toppings. Men one pot pasta kan heldigvis andet og mere end at se pænt ud og har man endnu ikke smagt en grydefuld one pot pasta, så skal man virkelig gøre sig selv den tjeneste at komme i gang.
Der sker noget helt forrygende med smagen, når man tilbereder pasta i saucen i stedet for i en gryde med vand og derudover så er der altså bare tale om supernem aftensmad, som vil vække glæde i hverdagen hos enhver travl småbørnsfamilie. Og så er det da lidt “sjovt”, at man kan hælde en håndfuld skønne ingredienser i en gryde (man behøver jo ikke anrette det pænt), lægge låg på og sætte gryden på komfuret og 10-15 minutter senere er maden klar.
Når jeg laver one pot pasta, bruger jeg som regel en tørret pasta, som ikke skal tilberedes i alt for lang. Til denne her opskrift blev det “fuglereder”, som skal koge i ca 6 minutter for at være “al dente”. Desuden tilsatte jeg sprødstegt bacon i tern til gryden, men man kan sagtens bruge andre former for kød, fx en god kogt eller tørret skinke skåret i strimler eller stegt/kogt kylling. Chorizopølse i små tern, pølser eller brunet oksekød er også en mulighed. Det er kun fantasien, der sætter grænser og selvfølgelig kan man også lave pastaen i en vegetarisk udgave uden kød. Desuden kan man snildt tilsætte flere grønsager til gryden; der er således intet i vejen for at bruge revet gulerod og/eller squash, auberginer, peberfrugt, svampe, spinat, majs eller hvad man nu bryder sig om og kan finde på.
One pot pasta med bacon og tomat
Ingredienser
- 400 gr pasta
- 1 stk løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 100 gr bacon i tern (stegt)
- 1 ds hakkede tomater
- 200 gr cherrytomater (halverede)
- 100 gr revet ost
- 1 bdt frisk basilikum (evt. hakket)
- 0,5 tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
- 2 tsk tørret oregano
- 5 dl grøntsagsbouillon (kan erstattes af vand)
- 1 dl madlavnings- eller piskefløde (kan udelades)
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Find en stor gryde frem og kom pasta, løg, hvidløg, bacon, hakkede tomater, cherrytomater og revet ost i gryden.
- Kom basilikumblade i gryden sammen med chiliflager og oregano.
- Hæld bouillon i gryden og bring den i kog. Lad herefter gryden simrer under låg i 10-12 minutter, indtil pastaen er færdigkogt og væden er kogt ind. Rør evt i gryden 2-3 gange undervejs, så pastaen ikke brænder fast i grydens bund.
- Rør fløde i saucen, hvis den skal være ekstra cremet og smag til med sukker, salt og peber.
- Server evt. med hvidløgsbrød og salat.