Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Overraskende middag på Restaurant Frederikshøj…

0 kommentarer
Annonce

*Annonce* Indlægget er lavet i samarbejde med Lidl. 

For nogle uger siden modtog jeg en skøn invitation, i hvilken jeg og en ledsager blev inviteret til middag på Restaurant Frederikshøj i Aarhus. Der stod i invitationen, at Restaurant Frederikshøj løbende arrangerer nogle eksklusive og helt unikke middagsarrangementer for at afprøve nye madretter og smagskombinationer og i den forbindelse havde de reserveret et bord til mig og en ledsager.

For at være helt ærlig, så er både Morten og jeg alt for dårlige til at prioritere de virkelig gode restaurantoplevelser og jeg tror næppe, at vi er de eneste. Vi er som regel fuld af gode intentioner og planer, men i en travl hverdag kan sådanne planer nemt udsættes og alt for ofte ender vi på de mere velkendte restauranter, fx i forbindelse med en biograf- eller teatertur. Det tog derfor ikke mange sekunder for os at få ryddet kalenderen og takke ja til den skønne invitation.

Jeg kender Restaurant Frederikshøj, fra jeg boede i Aarhus, omend jeg aldrig har besøgt stedet, og jeg ved, at den blandt andet har vundet prisen for “Landets bedste restaurant”. Derfor var det selvfølgelig med tårnhøje forventninger, at vi spændte ankom til restauranten og vi blev med det samme blev taget godt imod af en tjener, som tog vores overtøj og efterfølgende fulgte os hen til et bord med en pragtfuld udsigt ud over Aarhusbugten. Mørket var så småt ved at falde på, men vi nåede lige at nyde den sidste lille bid af solnedgangen, inden det blev helt mørkt og så var vi klar til at gå i gang.

Den første forret var “Sprødstegte jordskokker med karamelliserede østers og consommé på bagte jordskokker” En forrygende lækker anretning bestående af jordskokker med fyld af lidt mere jordskok og østers, serveret med en fantastisk consommé, som blev hældt over anretningen ved bordet. Jeg var især solgt til det sprøde skind på jordskokken, men hele kombinationen var altså ret genial. Wauu…

Derpå fulgte en “Mosaik af torsk og laks med sauce på brunet smør og cashewnødder”. Endnu en forrygende lækker og ikke mindst smuk servering. Den rå fisk – som selvfølgelig på ingen måde smagte af fisk – gik perfekt i spænd med cashewnødderne og det brunede smør. En skøn forret, som både Morten og jeg hurtigt blev enige om, at vi godt kunne have spist meget mere af.

Kødretten var “Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer”. Lige først blev jeg en smule skeptisk, da tallerkenen blev sat foran mig. Jeg er ikke sååå meget til rødt kød og oksemørbraden så ud til at være temmelig rød, men min frygt blev virkelig gjort til skamme. Der var blevet inkorporeret en gelé på syltede løg i kødet og mørbraden var så mør, at vi nærmest ikke havde brug for kniven – det hele gik bare op i en højere enhed med de skønne “rødbeder i forskellige teksturer” heriblandt bagte rødbeder og spæde rødbedeblade. Ved første øjekast virkede portionen ikke specielt stor, men den viste sig at være lige tilpas og ovenpå de 2 forretter var den helt perfekt. Vi kunne ikke have spist meget mere.

Det skulle da lige være en dessert, hvilket der åbenbart altid er plads til og denne her “Mandarin- og krydderkage som 1000 prikker med sorbet og lun sirup” var der da i særdeleshed plads til. Lækker dessertvin kom i glassene og den lune sirup blev hældt over den smukke chokoladekuppel som smeltede let, så en kugle mandarinsorbet kom til syne. Med andre ord – en af de der blærede gourmetdesserter, hvor elementer smelter og antager nye, smukke former og jeg falder for det hver gang.

Mætte, glade og lettere berusede af de mange skønne vine og den helt fantastiske stemning som var i restauranten den aften, bad vi om regningen og her var det, at det begyndte at skride for Restaurant Frederikshøj… troede vi da. Vi fik godt nok udleveret regningen i en lille lædermappe, men da vi åbnede den, gloede vi begge to ned på den lille papirlap med noget, der bedst kan betegnes som “åben mund og polypper”. Foran os lå en nydelig kassebon… fra Lidl!

Nu ved jeg ikke, hvor mange der har oplevet at sidde på en gourmet restaurant og få stukket en kassebon ud i stedet for regningen, men det er formentlig de færreste og jeg kan i hvert fald skrive under på, at det er en meget mærkelig oplevelse. I første omgang sad vi bare lidt og kiggede på hinanden, så begyndte vi at grine, men til sidst meldte spørgsmålene sig: “Hvorfor ligger den bon der og hvad pokker skal vi gøre ved den”? Der var jo slet ingen tvivl om, at det var en fejl og at vi var nødt til at få fat i tjeneren, men at der skulle komme en superglad tjener henimod os med et bredt smil og en fantastisk forklaring, havde vi slet ikke set komme.

Det viste sig, at alt hvad vi havde spist og drukket på Restaurant Frederikshøj den aften var indkøbt i Lidl og efterfølgende tilberedt af de dygtige kokke i restaurantens køkken – jordskokker, østers, laks, torsk, oksemørbrad osv osv. Til sidst var prisen blevet divideret ud på 2 personer og skrevet på en bon og vi havde således spist for 127,06 kr pr. person, imens vinen beløb sig til 269,64 kr pr. person! Lidl og Restaurant Frederikshøj var simpelthen gået sammen om at give os en oplevelse og en kæmpe overraskelse og ikke mindst bevise, at Lidl sælger lækre kvalitetsråvarer til billige penge og jeg må sige, at det lykkedes dem til fulde. Ikke mindst da det gik op for os, at de fantastiske vine og ikke mindst champagnerne også var fra Lidl.

Rundt omkring ved de andre borde begyndte latteren at bryde ud – Morten og jeg var bestemt ikke de eneste, som var blevet udsat for den sjoveste overraskelse. Som sådan kommer det ikke bag på mig, at Lidl forhandler gode produkter – jeg ved, at de har vundet flere priser, heriblandt Søndagsavisens Økopristjek i 2016 og da jeg prioriterer økologi ret højt, bliver det ofte Lidl, vi vælger. Jeg er desuden vild med deres Deluxe serie bestående af lækre og lidt mere luksusprægede madvarer, som ikke nødvendigvis koster en bondegård og der var naturligvis også anvendt forskellige varer fra Deluxe serien til den skønne middag, men aftenens allerstørste overraskelse for både Morten og mig, var faktisk vinen.

Vi er ikke på nogen måde erfarne vinentusiaster, men vi er temmelig enige om, hvad der smager godt og hvilke lande/områder de kommer fra. Alle de skønne vine, som blev serveret for os denne aften, var som sagt fra vinafdelingen i Lidl, som jeg må indrømme, at jeg kun yderst sjældent har besøgt. Så imens jeg nød de skønne dråber og i løbet af aftenen sad og udbredte mig om, at nu burde vi altså også finde en god vinbutik og begynde at udvide vores horisont en smule – måske oven i købet tage et kursus eller deltage i et par vinsmagninger – så har jeg haft alle flaskerne til rådighed i min lokale Lidl kun få kilometer fra vores hjem.

Hvor må de have smilet af os ude bagved, imens vi bogstavlig talt “spiste os igennem Lidl”, hvilket ingen af os bemærkede under middagen og holdet blev da også mødt af rungende bifald og smil på alles læber, da de trådte frem og afslørede det hele for alle os gæster i restauranten.

Vi var ikke bare blevet taget godt og grundigt ved næsen af Lidl og restaurant Frederikshøj. De havde sørme også forsynet restauranten med skjulte kameraer, så hele den dejlige aften og ikke mindst afslutningen er yderst veldokumenteret og ret så underholdende, hvis jeg selv skal sige det. Videoen ligger herunder, hvis I skulle have lyst til at se den og nyde Mortens og mine “5 minutes of fame”.

 

Lidl havde en klar mission for aftenen – vi skulle alle overraskes og måske også lige mindes om, at god kvalitet og høje priser ikke nødvendigvis hænger sammen og jeg må sige, at missionen lykkedes. Det var en helt fantastisk aften i smukke omgivelser med dejlige og nærværende tjenere, som ikke var alt for selvhøjtidelige men derimod havde en skøn humor og så var både mad og drikke jo bare i verdensklasse og levede til fulde op til vores forventninger. Jeg kan kun tilslutte mig 100 % og erklære, at Lidl overrasker!

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer