Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Påskeæg med kokos og chokolade…

2 kommentarer
Konfekt og slik, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Der hygges på livet løs herhjemme i de her dage. Vi nyder at have et par fridage sammen og komme helt ned i gear. Udover at gå et par lange ture, hvor der blev plukket en stor buket ramsløg, og handle masser af lækre sager ind til påskedagene, så har vi faktisk ikke lavet det store siden Skærtorsdag, hvor vi havde en virkelig hyggelig dag i Flensborg. Der er således blevet sovet længe, snakket, set film og læst bøger og spist masser af lækker mad. Vi har blandt andet hygget os med forårsdelikatesser som friske asparges, lammemørbrad, stenbiderrogn på blinis med creme fraiche og rødløg og et toplækkert hjemmelavet luksus stjerneskud. Og så har vi selvfølgelig spist masser af påskeæg, blandt andet de her hjemmelavede påskeæg med kokos og sprød chokoladeovertræk.

Opskriften, hvis man da kan kalde den det, er super simpel og det er den samme jeg bruger, når jeg laver hjemmelavede bountybarer. Den består af kokos og kondenseret mælk, som blandes sammen og formes til æg, inden de overtrækkes med en god lys eller mørk chokolade. Og det er faktisk det hele, så her kan alle være med. De færdige æg bliver måske knap så søde som de velkendte bountybarer, men der er ingen tvivl om, at både smag og konsistens er ret meget derhen ad og de lækre æg hører da også til blandt årets påskeægsfavoritter.

Udover et par skønne fridage har jeg virkelig nydt, at der er masser af tid til langsom morgenmad her i påsken. Derfor har vi lavet nogle lidt mere avancerede morgenborde end til hverdag. Sådan et bugnende morgenbord med kaffe, te og juice, friskbagte, koldthævede morgenmadsboller og koldthævede kanelsnegle direkte fra ovnen, kogte æg og frugt eller et par amerikanske pandekager med sirup er da bare den bedste start på (fri)dagen. Jeg håber, at I derude også har haft et par rigtig skønne påskedage og nydt det dejlige vejr.

 

5 fra 1 stemme

Påskeæg med kokos

Hviletid1 time
Samlet tid1 time 20 minutter
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 150 gr kokosmel
  • ½ ds kondenseret mælk
  • lys eller mørk chokolade til overtræk
  • evt. ekstra kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

  • Kom kokosmel og kondenseret mælk i en skål og bland det godt. 
  • Tril kokosmassen til 16-18 kugler på størrelse med en valnød – spids dem let i enderne, så de ligner små æg. Fugt hænderne med jævne mellemrum, hvis kokosmassen har tendens til at klistre og er svær at forme. 
  • Lad æggene hvile på køl i minimum 1 time, så de bliver faste. 
  • Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad og overtræk æggene. Drys evt med lidt kokos på toppen, inden chokoladen stivner. 
  • Opbevar kokosæggene i en lufttæt beholder, enten på køl eller ved stuetemp. 
Da æggene kun indeholder kokos og kondenseret mælk, har de en rimelig lang holdbarhed. Uanset om de opbevares på køl eller ved stuetemperatur kan æggene som minimum holde sig i et par uger uden at blive tørre, hvis de er helt overtrukne med chokolade. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jane Vestrup
2 år siden

Hej

De der påskeæg med kokos, kan man ikke erstatte kokos med noget andet?
Vi er ikke så vilde med kokos, ikke nok til at jeg ville lave dem med kokos.

Men ellers kan man vel lave dem med marcipan istedet.

Venlig hilsen
Jane Vestrup