Denne her fantastiske pasta i flødesauce med bacon og ærter er en af de retter, hvor man bare ved, at det går galt, lige så snart man har taget den første mundfuld. Den cremede flødeoste-sauce, der går helt perfekt i spænd med det salte bacon og de søde ærter er et match made in heaven og her er der virkelig fare for overspisning. Måske er det ikke så korrekt, at sige det om sin egen mad, men for pokker hvor smager det altså bare helt genialt godt.
Inspirationen til retten kommer fra bloggen Saras Madunivers, som er en lækker og inspirerende madblog. Jeg justerede så lige lidt til hist og her, så retten kom til at passe til vores smagsløg og fra jeg gik i gang, til vi sad ved spisebordet, gik der omkring 20 minutter. Og så havde jeg oven i købet nået at røre en portion hjemmelavet koldskål sammen til dessert. Der er med andre ord bestemt ikke tale om en særlig tidskrævende ret, hvilket er dejligt på travle hverdage.
Nedenstående opskrift giver en ret stor portion, som rækker til 4-5 personer. Da vi kun er 2 personer herhjemme, var der selvfølgelig alt for meget, men det gør nu ikke spor, for så er der også til frokost til mig i nogle dage. Pasta i flødesauce med bacon og ærter er som sagt både nem og lækker hverdagsmad, men anrettet i en stor, flot skål og serveret med kold hvidvin, en eller anden form for lækkert, hjemmebagt madbrød og måske en tomatsalat eller ligenden ved siden af, så ville jeg ikke tøve med at servere den for gæster.
Pasta i flødesauce med bacon
Ingredienser
- 100 gr bacon i tern
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 2 løg (hakkede)
- 2 tsk tørret basilikum
- 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
- 500 gr spaghetti
- 250 gr ærter
- 75 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom bacon på en pande og steg det brunt og sprødt.
- Tilsæt hvidløg og løg og sauter et par minutter.
- Tilsæt basilikum og madlavningsfløde og lad det hele simre 1-2 minutter.
- Imens koges spaghetti i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra spaghettien men gem 1½-2 dl vand til saucen.
- Tilsæt ærter, revet ost og 1,5-2 dl af kogevandet fra spaghettien til flødesaucen på panden og rør rundt til saucen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
- Hæld flødesaucen i gryden med spaghetti og vend godt rundt, så spaghetti og flødesauce blandes. Anret i en stor skål og pynt evt. med frisk basilikum.
- Server med brød og/eller en god salat ved siden af.
Det både ser og lyder helt vidunderligt. Det tror jeg, at både de store og små i familien vil kunne lide.
Tak for inspiration til madplanen:-)
Mari – Velbekomme. Jeg garanterer, at den er goooooooooooooo 😀
Uhm lyder så lækkert, rigtig comfort food…
Lena
Lena – Det er virkelig comfort food, når det er allerbedst – jeg kan kun give den, mine varmeste anbefalinger 😀
Lækkert og nemt
Leni – Dejligt at høre 🙂
Ville retten være fryseegnet, hvis det kun var saucen (uden pasta) man frøs ned?
Stine – Ja, det burde ikke være noget problem 😀
Herhjemme vurderede vi at den manglede smag 😔 den kunne dog godt spises.
Annemette – Æv, det var ærgerligt. Nu ved jeg jo ikke, om du brugte flødeost naturel, men som jeg har skrevet i indlægget til opskriften, så kan man med fordele bruge flødeost med smag, fx pikant eller hvidløg, hvis man vil have lidt ekstra smag 🙂
Særdeles velsmagende. Den forhåndenværende ost var en fløde-havarti og der blev også tilsat lidt små stykker broccoli. Men nu kan jeg altså ikke styre min nysgerrighed længere, hvad er de afbillede metal redskaber?
Niels – Det lyder også lækkert 😀
Metalredskaberne er pasta-bestik til at øse pastaen fra fadet (eller gryden) over på tallerkenen – på samme måde som der findes salatbestik 😀
Kan jeg bruge frosne ærter?
Carsten – Ja, det kan du sagtens. Det gør jeg som regel 😀