Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rugbrødschips med havsalt og hvidløg…

14 kommentarer
Snacks
Gå direkte til opskriften

Rugbrødschips er blevet det nye hit – også herhjemme hos os – og i rigtig mange bagerbutikker kan man købe de lækre, saltede chips i søde små cellofanposer. Jeg synes bestemt, at det er rigtig fint, at bagerne på den måde undgår at skulle smide de rugbrød ud, som ikke bliver solgt, men omvendt så må jeg altså også indrømme, at jeg foretrækker at lave min rugbrødschips selv. Ikke mindst fordi, at prisen på bagerens rugbrødschips er ret pebret i betragtning af, at der er tale om gammelt rugbrød, olie og salt.

Desuden har de hjemmelavede chips den fordel, at man selv kan bestemme smagskombinationen – fx har disse her fået et twist af hvidløg, men selvfølgelig kan man også nøjes med at lave den helt plain udgave med olie og salt.

Jeg laver gerne en stor portion, når jeg alligevel er i gang og så gemmer jeg chipsene i et glas med låg, hvor de holder sig helt sprøde og lækre. Chipsene spiser vi fx om eftermiddagen, når den lille sult melder sig, ligesom jeg også ind imellem har nogle stykker med i skole i en lille bøtte.

Modsat de fleste andre former for chips, så mætter de her ret godt og er derfor vældig fine som et lille mellemmåltid. Chipsene kan sagtens spise som de er – det gør vi det meste af tiden – men de smager også vældig godt med en lækker dip – fx guacamole, en aioli eller chilimayonnaise eller måske en gang hummus. De er også ret fine, at servere på et ostebord i stedet for, eller som supplement til, en portion kiks.

Se evt. alle mine opskrifter på snacks lige her.

4,43 fra 7 stemmer

Rugbrødschips

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid30 minutter
Samlet tid40 minutter

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • ½ rugbrød
  • havsalt

Fremgangsmåde

  • Rør hvidløg ud i olien og lad hvidløgsolien trække smag.
  • Skær imens rugbrødet i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv. Det gør ikke noget, at nogle af skiverne bliver lidt skæve eller går i stykker.
  • Pensl hver brødskive med hvidløgsolie og læg derefter skiverne ovenpå hinanden i en stak. Med en kniv skæres stakken igennem på skrå to gange, så hver enkelt stykke rugbrød deles i 4 små trekanter.
  • Placer trekanterne på 1-2 bageplader med bagepapir og drys med salt.
  • Bag chipsene ved 140 °C (varmluft) i 20-30 minutter, til de er let brune og sprøde. Nogle af stykkerne skal måske have lidt længere tid end andre.
  • Drys evt med lidt ekstra salt og lad chipsene afkøle, inden de pakkes i en lufttæt beholder.
Man kan selvfølgelig tilsætte andre smage til olien end hvidløg, fx krydderurter eller chili. Man kan også helt undlade smag og nøjes med olie og havsalt.
Bruger man rugbrød i skiver, så kan man også lave chips ved at skære skiverne i tynde stave og riste dem i ovnen. Bagetiden kan dog variere afhængig af tykkelsen på stavene. 
Subscribe
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
8 år siden

Jeg har netop opdaget din fine og hyggelige blog, og jeg kan bruge adskillige timer på at savle over de lækre opskrifter og planlægge alle de lækre retter, der skal afprøves herhjemme. Jeg glæder mig til at følge dig!

Heidi
3 år siden

Skal de pensles på begge sider?😀

Karina
7 år siden

Hold nu op de er gode(som alt andet fra dig)
15 min siden jeg lavet af et halv rugbrød,de er væk(0:
Så er igang med det sidste halve(0:
Så dejligt det er så nemt(0:

Christina
7 år siden

Jeg får tit mit rugbrød skåret i skiver når jeg køber det og vil meget gerne prøve at lave det her fordi det lyder rigtig lækkert. Hvorfor må det ikke være skiveskåret rugbrød ???

Hanne Block
9 måneder siden

I mange bagerbutikker kan må få rugbrødet skåret ( tykkelse 3 mm er gode til chips)
Jeg køber altid et daggammelt rugbrød og for det skåret på 3 mm👍

Jørgen Remod
7 år siden

Hvis man ikke vil have dem så fede (fedtede) kan man pensle med vand i stedt for.
Lakridspulver smager også dejligt på chipsene?

Carsten Bech
3 år siden

5 stars
super dejlig måde at få brugt sit gamle rugbrød på ingen madspild