Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Ruller med skinke eller laks – nem snack.

2 kommentarer
Forretter, Ideer til studentermad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

De her ruller med skinke eller laks serverer jeg med jævne mellemrum. Enten som en del af en større buffet og som tapas, eller også som en lille snack til en velkomstdrink, hvis vi har gæster. Faktisk laver jeg også engang imellem et fad af de små lækkerbiskner, som Morten og jeg kan nippe af. De er nemlig super nemme at lave, og så er de altså også ret så vanedannende.

Nem opskrift på ruller med skinke eller laks.

De små ruller består i al sin enkelthed af tortillapandekager, som smøres med flødeost. Herefter fordeles lufttørret skinke eller røget laks i skiver, samt purløg, dild eller lignende friskhakkede krydderurter. Til sidst rulles pandekagerne sammen, og hviler på køl indtil servering. Ved servering skæres hver pandekage i 6-8 skiver, som anrettes på et fad, og så er de ellers klar til servering.

Man kan selvfølgelig drysse lidt ekstra krydderurter på toppen, ligesom man kan lægge dem på en bund af plukkede salater. Det smager især godt, hvis rullerne skal bruges som en forret. Men i realiteten behøver man ikke gøre meget mere ved rullerne end at skære dem i mundrette stykker. Og jeg lover, at de nok skal forsvinde som dug for solen.

Tip! Se også tips til variationer af de små ruller under opskriften.

Ingen bedømmelser

Ruller med skinke eller laks

Hviletid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 8 personer (forret)

Ingredienser

  • 6 tortillapandekager
  • 200 gr flødeost naturel (eller med valgfri smag)
  • 12 skv lufttørret skinke eller røget laks
  • 1 bdt purløg eller dild (friskhakket)

Fremgangsmåde

  • Placer tortillapandekagerne på køkkenbordet og fordel flødeosten i et jævnt lag.
  • Læg 2 skiver skinke eller laks på hver tortilla og drys med purløg eller dild.
  • Rul tortillaerne stramt sammen og pak dem enkeltvis ind i film.
  • Lad rullerne hvile på køl i min. 30 minutter men gerne længere, fx natten over.
  • Ved servering skæres hver rulle ud i 6-8 skiver og anrettes på et fad, evt. på en bund af salat.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 1-2 dage. Rullerne er ikke fryseegnede.

Tips til variationer.

Røget laks og lufttørret skinke er selvfølgelig bare forslag, for man kan sagtens bruge andre former for fyld. Fx roastbeef i tynde skiver evt. med lidt fintrevet peberrod ovenpå, bresaola, røget ørred eller tynde skiver af kalkun eller kylling. Ligeså kan man bruge en flødeost med smag, fx pikant, hvidløg eller krydderurter.

De små ruller mætter ikke alt for meget. Det er jo begrænset, hvor meget der er i sådan en enkelt bid. De er derfor helt oplagte at servere som velkomstsnacks til både julefrokoster og julefester, eller hvad der ellers venter af festivitas. Og mon ikke også de vil udgøre en perfekt hapser til dronningens nytårstale?

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jeanette
1 år siden

Kan de laves dagen før servering?