Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Salat med spinat, feta, jordbær og druer…

4 kommentarer
Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Jeg har altid været vild med både frugter og bær i mine salater – faktisk minder mine salater nogle gange mere om frugtsalater end deciderede måltidssalater og jeg har således ofte præsteret at få hældt både jordbær, blåbær, ananas, vandmelon, cantaloupe, pærestykker og vindruer i én og samme salat, hvis vi er stødt på en salatbar, hvor jeg har været så heldig, at der har været et bredt udvalg af frugt og grønt.

De sidste par dage, har jeg spist denne her fantastiske spinatsalat til frokost og med de sprøde og friske spinatblade, salt fra oliven og lækker fetaost og så endelig lidt sødme fra jordbær og vindruer er det simpelthen en rigtig vindersalat – i hvert fald efter min mening. Jeg dryssede den færdige salat med en spsk saltede mandler – lavet efter denne her opskrift, men der kunne også sagtens have været brugt valnødder, pecannødder eller måske saltede peanuts, jeg synes bare, at der skal en eller anden form for nødder på toppen, som giver lidt knas og struktur til salaten, men selvfølgelig kan man sagtens udelade dem.

DSC_0011

Jeg spiste salaten med en skøn, færdigkøbt honning-dijon dressing, som vi havde stående i køleskabet. Den let søde og skarpe, cremede dressing passede perfekt til salaten, men en creme fraiche dressing eller måske en hjemmelavet olie-eddike dressing vil bestemt heller ikke være dårlig.

 

 

Nu har jeg været så heldig at være hjemme til frokosttid i de seneste par dage, men skal salaten bruges til en madpakke, så kan det være en god idé at pakke spinatblade, jordbær og vindruer ned i en stor boks og efterfølgende komme feta, oliven, mandler og dressing i små individuelle bokse. På den måde holder det hele sig lækkert og sprødt og man risikerer ikke, at spinaten er faldet sammen, at fetaen er farvet rød og blå af vindruer og jordbær og at hele bunden af boksen i øvrigt er fyldt med væde.

DSC_0008

Jeg kan ikke rigtigt komme med eksakte mål på ingredienserne til salaten, for det er forskelligt, hvor sulten jeg er, eller hvor meget jeg lige får taget af de forskellige sager, men jeg kan i hvert fald komme med en liste over de skønne ting, som indgik i salaten og de følger herunder.

Salat med spinat, feta, jordbær og druer.

1 pers.

2 håndfulde friske spinatblade

blå vindruer

fetaost i tern

jordbær i kvarte

sorte oliven

saltede mandler – evt. hjemmelavede

Skyld spinaten og slyng den fri for vand. Læg spinaten på en tallerken og anret vindruer, feta, jordbær, oliven og saltede mandler ovenpå. Server straks, evt med lidt god dressing til.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Annika
8 år siden

SAVLE…
Desværre er jeg elendig til at lave ting til mig selv som andre i omgangskreds og familie ikke kan lide… Selv når det er så let :$
Man skulle være i Florida lige nu (De har jordbærsæson, omend nok lidt sent på den efterhånden – fra Jan til April så vidt jeg husker.

Rikke
7 år siden

Kunne man ikke skifte jordbærene ud med vandmelon? Er mere melonpige end jordbærpige 😉