Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Spansk kylling med chorizo…

11 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Lækre og møre kyllingestykker i en tyk og aromatisk tomatsauce med et letrøget strejf fra sprødstegt chorizo. Det er i al sin enkelthed kombinationerne i en spansk kylling med chorizo, som vi fik til aftensmad forleden dag. En let og lækker gryderet, som straks bragte minder frem om sommerferier i det spanske, lune aftener og sangria. Ikke de dårligste minder på en regnfuld og blæsende efterårsaftenen i lille Danmark.

Kyllingen har den store fordel, at når alle ingredienserne er kommet i gryden, skal den bare stå på komfuret og passe sig selv i ca. 25 minutter og så er maden klar. Det betød, at jeg havde hænderne fri til at røre en anden nem og lækker klassiker sammen, nemlig endnu en omgang af denne her skønne æblekage med kanel, som vi efterfølgende fik til vores aftenste – ren win win. Jeg har for resten tidligere skrevet et indlæg med masser af ideer, opskrifter og inspiration til netop den slags aftensmad, som kan fremtrylles på max 30 minutter –  indlægget ligger lige her.

Jeg elsker oliven og var så heldig, at jeg havde et glas med store, lækre mørke oliven, som kom i gryden sammen med kyllingen. Jeg synes, at det ser super fint ud med de grønne eller sorte farvepletter i alt det røde og jeg brugte nok omkring en deciliter oliven, men jeg fik nu også hapset en hel del, imens gryden snurrede på komfuret. Morten spiser ikke oliven, så jeg fik dem alle, men man kan selvfølgelig sagtens udelade dem, hvis der alligevel ikke er nogen, der bryder sig om dem.

Ketchup kan man ligeledes udelade. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne bruger ketchup i diverse tomat- og pastasaucer, fordi ketchup bidrager med en fin og afbalanceret sødme og syre – tomater har altid godt at lidt sødme, fordi det fremhæver smagen – men man kan sagtens smage saucen til med et nip sukker i stedet for ketchup.

Vi spiste kyllingen med et ordenligt drys friskhakket persille og ris ved siden af – en anden mulighed kunne være en frisk salat og godt, sprødt brød, hvilket nok i virkeligheden er mere originalt end ris, hvis vi skal blive i det spanske. Til gengæld er jeg virkelig glad for ris og synes ligesom, at de hører sig til i gryderetter som denne her, så 9 ud af 10 gange, bliver kyllingen altså serveret med ris her i huset.

5 fra 5 stemmer

Spansk kylling med chorizo

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 75 gr chorizo (skåret i små stykker)
 • 2 fed hvidløg (presset)
 • 1 løg (hakket)
 • 2 stk kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
 • 1 peberfrugt (hakket)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 spsk ketchup
 • 2 tsk paprika
 • 1 tsk chilipulver (eller efter smag)
 • 1 dl oliven (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm en gryde op og svits chorizo heri.
 • Tilsæt herefter hvidløg og løg og sauter dem klare i fedtet fra chorizoen. Har chorizoen ikke afgiftet fedtstof nok, så brug lidt olie.
 • Tilsæt kyllingen og brun den godt.
 • Kom peberfrugt, hakkede tomater, ketchup, paprika og chili i gryden og bring den i kog. Lad retten simre i ca. 25 minutter, til saucen er kogt ind og tyknet let.
 • Tilsæt oliven, smag til med salt og peber.
 • Server med ris eller brød og salat.
Der kan både bruges et helt stykke chorizo og chorizo i skiver, som skæres i mindre stykker til denne ret. Det kan indimellem være vanskeligt at skaffe et helt stykke chorizo, hvorimod chorizo i skiver kan købes i de fleste supermarkeder. 

 

Subscribe
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mor
7 år siden

Ser rigtig lækkert ud, men er nok lidt for tungt til varmen her på Mallorca, 26 grader her kl. 18.30?

Christina
7 år siden

Den ret ser lækker ud, så den må snarest afprøves, jeg satser på at mine unger på knap 2 år kan lide det☺️

Christina
7 år siden

De elsker alle slags pølser, men det kan jo være pepperoni er mildere, tak for tippet?

Jeanne
3 år siden

Retten kan også krydres med røget paprika ( smoked paprika )

Annelise Ebbe
2 år siden

Er der virkelig er nok til fire personer.
Hilsen
Annelise

Siv
1 år siden

Hvornår skal olien på 1 dl i retten ?