Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Stegte nudler med kødboller og grønt.

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

I de sidste par dage har der stået teriyaki på menuen herhjemme. Nærmere bestemt en omgang kødboller a la Lady og Vagabonden, men i stedet for at køre den traditionelle, italienske stil med oksekød, tomatsauce og spaghetti, ville jeg give retten et asiatisk twist. Jeg lavede derfor stegte nudler med grønsager, som blev serveret med de skønneste teriyaki glaserede kødboller og jeg må indrømme, at jeg blev ret hooked på den der søde og let salte smag, som kødbollerne får, når de vendes i en marinade af honning og teriyakisauce.

Retten indeholder et par delelementer, idet kødbollerne og de stegte nudler med grønsager faktisk udgør 2 selvstændige retter. Men hvis bare man sørger for at have snittet grønsagerne og kogt nudlerne, kan man sagtens svinge både nudler og glasering af kødbollerne på komfuret på samme tid.

I øvrigt synes jeg, at det er lidt sjovt, at få serveret en ret, som på én gang ser så velkendt ud, men som alligevel smager helt anderledes og jeg skal så ganske afgjort i gang med at eksperimentere lidt mere med det asiatiske køkken. Det er for dårligt, at mine erfaringer begrænser sig til take away bokse og “En lykkelig familie” og forårsruller fra den lokale kineser grill, selvom omtalte grill, når det skal være, faktisk er ganske udmærket.

5 fra 3 stemmer

Stegte nudler med kødboller og grønt

Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 400 gr hakket svinekød (eller hakket kylling)
  • 1 stk løg (revet)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 stk æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,5 dl honning
  • 0,5 dl teriyakisauce
  • 2 spsk olie (til stegning)

Stegte nudler med grønt

  • 1 spsk olie (til stegning)
  • 100 gr gulerod (skåret i strimler)
  • 1 stk peberfrugt (skåret i strimler)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 250 gr ægnudler (kogte og afkølede)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rør det hakkede kød sammen med løg, hvidløg, æg, hvedemel, salt og peber. 
  • Form farsen til små kødboller på størrelse med valnødder og steg dem i lidt olie på en pande. Ryst panden jævnligt, så kødbollerne forbliver nogenlunde runde. 
  • Tag kødbollerne af panden og rengør den. Hæld herefter honning og teriyakisauce på panden og bring det i kog under jævn varme. 
  • Læg kødbollerne tilbage på panden og vend dem jævnligt rundt, indtil marinaden tykner og samler sig om kødbollerne. Tag herefter panden af varmen.
  • Opvarm 1 spsk olie i en wok eller sauterpande og sauter gulerødderne i et par minutter.
  • Tilsæt herefter peberfrugt og til sidst forårsløg til panden. Hold evt. lidt af den grønne top fra forårsløgene tilbage til pynt. 
  • Kom de kogte nudler i grøntsagerne og lad det hele stege et par minutter under omrøring.  
  • Server de stegte nudler med teriyaki glaserede kødboller, et grønt drys forårsløg og soyasauce.
I stedet for kødboller kan man bruge kyllingebryst skåret i mundrette bidder, som steges på panden og herefter vendes i honning-teriayki marinaden. Server med stegte nudler og grønsager præcis som med kødbollerne. 
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
8 år siden

Super lækker ret – ikke sidste gang den står på menuen.

Anja
8 år siden

Hele familien elsker den her ret. Jeg har lidt bøvl med at nudlerne hænger i panden. Gode råd?

Kathrine
7 år siden

En super lækker ret. Men nu har jeg også et barn under 1 år, som jo ikke må få honning. Kan det erstattes med sirup?

Carina
4 år siden
Svar  Kathrine

Hvorfor skal peberfrugten skrælles?

Det er første gang jeg støder på det i en opskrift.

Tak for en fantastisk madblog, kører pt på anden uge med madplan.

Hanne Larsen
5 år siden

Mums, det er en super lækker ret.
Maden i mit liv er en fantastisk blog,
som jeg følger og bruger flittigt🙂