Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Stuvet hvidkål – opskrift på klassisk vintermad.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Efter citronfromagen i går, tager vi lige endnu en dag med en klassiker på menuen. I dag har den nemlig stået på vaskeægte mormormad og en rigtig vinterret. Stuvet hvidkål med frikadeller og kartofler.

Nem opskrift på stuvet hvidkål.

Det er virkelig nemt at lave stuvet hvidkål. Og kan man lave en klassisk, hvid sauce, så kan man også lave stuvet hvidkål. Et halvt stort hvidkålshoved (eller et helt lille) skæres i tynde strimler med en skarp kniv, og dampes kort i letsaltet vand til kålen lige netop er mør, men stadig har bid. Hæld herefter vandet fra kålen og lad den dryppe af i et dørslag, indtil kålen skal blandes i saucen.

Selve saucen til stuvningen er egentlig bare en klassisk hvid sauce, smagt til med lidt friskrevet muskatnød, salt og peber. Nogle drysser kanelsukker ovenpå den stuvede hvidkål, men herhjemme foretrækker vi at krydre med salt og peber. Den stuvede hvidkål serveres traditionelt til frikadeller og medisterpølse med kogte kartofler til.

Ingen bedømmelser

Stuvet hvidkål

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • ½ stort hvidkål (eller 1 lille hvidkål)
  • 30 gr smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 2 dl kogevand fra hvidkålen
  • revet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fjern stokken og skær hvidkålen i mellem-fine eller fine strimler.
  • Bring en gryde letsaltet vand i kog. Når vandet koger, kommes hvidkålen i gryden og koges i 3-4 minutter, indtil den er lige netop mør.
  • Tag 2 dl kogevand fra til sauce. Hæld herefter hvidkålen i et dørslag og lad den afdryppe.
  • Stil gryden tilbage på komfuret og smelt smørret heri. Rør herefter mel i smørret.
  • Hæld mælk og kogevand i gryden og pisk grundigt, så der ikke dannes klumper.
  • Bring gryden i kog og lad saucen koge et par minutter, til den tykner.
  • Hæld hvidkålen i saucen og vend det hele godt rundt.
  • Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
  • Server stuvet hvidkål til frikadeller eller medisterpølse med kogte kartofler til.
  • Evt. rester kan holde sig i 2-3 dage på køl. Stuvet hvidkål kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
13 år siden

Det-lille-koekken – du må igang mens der stadig er store, billige hvidkål til ingen penge… det smagte skønt:-)

LaTascha
13 år siden

Haha Birthe….kan han ikke lave det selv…det er næsten lige så nemt som millionbøf;-)

Kærlig hilsen

Anne.

Det-lille-koekken
13 år siden

I love it.. altså stuvet hvidkål. Desværre er det ikke noget vi så til spiser, her nord for fjorden. Fantastisk spise !
🙂

Newyorkerbyheart
13 år siden

Ej, det er bare SÅ længe siden vi har fået det!! Jeg må hellere lade være med at vise biledet til kæresten, så ville jeg bare blive jaget i køkkenet med det samme 😉

Kh
B