Tortellini i tomatsauce er virkelig en af de allernemmeste former for aftensmad, som jeg kan forestille mig – har man basisvarer som løg, hvidløg, en dåse hakkede tomater, rasp og lidt krydderier på lager, er man allerede langt og så smager de gratinerede tortellinier bare så fuldstændig forrygende godt. Nogle gange er de helt enkle retter altså de bedste.
Opskriften minder en smule om denne her på gnocchi med tomat og mozzarella og med gratinerede tortellinier menes i bund og grund bare en pakke færdigkøbte, friske tortelliner, som blandes i en god tomatsauce og drysses med en blanding af rasp og lidt ost, inden hele herligheden gratineres i ovnen, til toppen er gylden og sprød – that’s it. Jeg bruger panko rasp, som giver en supersprød overflade og et virkelig lækkert resultat (panko rasp findes i større supermarkeder ved siden af thaimaden), men almindelig rasp kan også sagtens bruges. Fyldet i tortellinierne bestemmer man jo selv og det er ved samme lejlighed, at man lige kan afgøre, hvorvidt middagen skal være vegetarisk eller indeholde kød. Vælger man at tage en kødfri dag, kan jeg anbefale tortellinier med ostefyld eller ricotta og spinat.
Har man meget travlt, så kan man springe over, hvor gærdet er lavest og bruge et glas god tomatsauce, i stedet for først at skulle koge sin egen – selvom det ikke tager meget mere end et par minutter. På den måde vil jeg faktisk påstå, at man kan have aftensmaden på bordet hurtigere, end man kan bestille take away og med et, efter min mening, noget mere tilfredsstillende resultat. Vælger man at koge sin egen tomatsauce, så er nedenstående selvfølgelig bare en guideline til, hvordan jeg laver tomatsauce, fx tilsætter jeg altid lidt sukker, da jeg synes, det tilfører en lækker sødme/syre til saucen, men har man sin egen helt geniale opskrift på tomatsauce – og sådan er det jo tit – så bruger man selvfølgelig bare den.
Ved siden af de gratinerede tortellinier spiste vi en blandet salat og så havde jeg ½ franskbrød liggende, som jeg lavede nogle lynhurtige og lækre hvidløgsbrød ud af – skal nok vende tilbage med et indlæg om hvidløgsbrødene alene, selvom det nok er så som så, hvorvidt det i det hele taget kan kaldes en opskrift.
Tortellini i tomatsauce
Ingredienser
- 400 gr friske tortellini (med valgfrit fyld)
- 1 spsk olie
- 2 løg (hakkede)
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 2 ds hakkede tomater
- 1 nip sukker
- 2 tsk tørret oregano eller basilikum
- 100 gr revet ost, fx mozzarella
- 1 dl rasp
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog tortellinierne efter anvisning på pakken og lad dem afdryppe i en sigte. Imens laves tomatsaucen.
- Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg og løg klare heri.
- Tilsæt hakkede tomater. Skyl tomatdåsen ren med ca. 1 dl vand og tilsæt tomatvandet til saucen sammen med sukker og tørret oregano/basilikum. Bring saucen i kog og lad den koge ca 5 minutter. Smag til med salt og peber.
- Kom tortellinierne i tomatsaucen og fordel det hele i et ildfast fad.
- Bland ost og rasp og drys det over tortellinierne.
- Gratiner fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 15 minutter, til toppen er gylden og sprød.
- Server med brød og gerne med et grønt drys af persille, frisk basilikum, oregano eller lignende.
I ingredienslisten står der oregano, meni opskriften står der basilikum, hvad er det rigtige?
Lotte – Hovsa, min fejl. Der kan bruges begge dele, men det havde jeg ikke lige fået noteret i opskriften 🙂
Det er hermed rettet – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙂