Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Nem opskrift på kødsauce.

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

De fleste familier har sikkert deres helt egen opskrift på kødsauce, som er verdens bedste. Sådan en opskrift har vi i hvert fald herhjemme. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan finde på at variere saucen, for hvis jeg skal være helt ærlig, så er det faktisk sjældent, at jeg følger den helt samme fremgangsmåde. Tværtimod bliver kødsaucen ofte til på baggrund af de forskellige grønsager, som jeg finder i køleskabet, og skal saucen bruges til noget særligt, kan jeg også godt finde på at variere krydderierne lidt. Nedenstående opskrift skal således ses som en god “grundopskrift” på kødsauce, som kan bruges til eksempelvis spaghetti og lasagne og så kan man jo følge opskriften eller freestyle lidt undervejs alt efter smag og behag.

Jeg bruger som regel oksekød til min kødsauce, men faktisk kan man også lave en ret smagfuld sauce med hakket kyllingekød. Jeg laver eksempelvis denne her kyllingelasagne med grønsager, hvor jeg bruger kylling i stedet for oksekød og der er faktisk ikke rigtigt nogen, der opdager det, før jeg fortæller det.

Faktisk kan man også lave en “kødsauce” helt uden kød og erstatte kødet med røde eller brune linser. Udseendet på saucen er stort set det samme, hvis man udskifter kødet med linser, men selvfølgelig er der lidt med konsistensen. Linser og oksekød har ikke helt den samme “mundfylde”, når man spiser det. Men kan man lide linser, bønner og lignende, så kan jeg kun opfordre til, at man prøver en vegetarisk pastasauce. Nogle vil formentlig slet ikke opdage det, hvis man eksempelvis bruger saucen i en lasagne eller madpandekager. Og bliver det for meget at udskifte alt kødet på én gang, så prøv en kødsauce på 50 % oksekød og 50 % linser.

4 fra 9 stemmer

Kødsauce til spaghetti

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Kogetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (pressede)
 • 2 løg (finthakkede)
 • 450 gr hakket oksekød
 • 2 ds hakkede tomater
 • 2 gulerødder (kan udelades)
 • 2 tsk tørret oregano eller basilikum
 • 2 tsk paprika
 • 1 tsk sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri.
 • Når løgene er klare tilsættes oksekødet og det brunes godt, inden der hældes hakkede tomater i gryden. Skyl gerne tomatdåserne af med en smule vand og hæld det i gryden, så det hele kommer med.
 • Skræl og riv gulerødderne groft og kom dem i gryden sammen med krydderier. Læg låg på gryden og lad kødsaucen snurre ved svag varme i 15-45 minutter. Kogetiden kommer lidt an på, hvor god tid man har. Jo længere tid bolognaisen snurrer, jo mere intens smag.
 • Smag til med sukker, salt og peber.
 • Server kødsaucen til nykogt pasta med friskrevet parmesan ovenpå og måske lidt godt brød ved siden af.
Kødsaucen kan bruges som tilbehør til pasta eller kartoffelmos. Den kan også bruges til hjemmelavet lasagne. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie
9 år siden

Jeg kan varmt anbefale denne, til at få mere grønt i morgenmaden, selvom den bliver orange;-)
http://www.opskriftsamleren.dk/opskriftsamleren/482/Havregrod-ala-gulerodskage

Kh.
Anne-Marie