Hel ørred med krydderurter (grill/ovn).

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Sund mad
Gå direkte til opskriften

Jeg er ret vild med fisk tilberedt på grillen. Og eftersom sommervejret har vist sig fra sin absolut smukkeste side på det seneste, så har vi spist masser af lækre fiskeretter. Senest er det ørreder, som jeg har fået øjnene op for igen. Jeg har det med at gå i laksefælden, og jeg er formentlig ikke den eneste, så lige for tiden er laks en smule “forbudt” herhjemme. Ellers får vi jo aldrig prøvet noget andet. Forleden blev det derfor til en fantastisk, hel ørred med krydderurter, som blev tilberedt på grillen.

Andre opskrifter med fisk >> Honningmarineret ørredside I Stjerneskud I Ovnbagt laks med sennep og honning

Hel ørred med krydderurter.

Jeg havde en supersmuk, hel, regnbueørred, som jeg fyldte med friske krydderurter fra haven og en citron skåret i tynde skiver. Mere enkelt kan det næppe gøres. Mine krydderurter er ikke fuldt udvoksede endnu, så jeg gik ikke på rovdrift på en enkelt slags. Derimod nippede jeg både lidt persille, dild, purløg og timian. En skøn blanding, som gav en fantastisk smag til fisken, men selvfølgelig kan man sagtens nøjes med en enkelt krydderurt.

Udover krydderurter og citron fik fisken også lige et par smørklatter i maven. Og så blev den selvfølgelig krydret godt med salt og peber, inden den blev pakket ind i et stykke stanniol og stegt på grillen. Bryder man sig nu ikke om at tilberede mad i stanniol, så kan man sagtens lægge fisken i et ildfast fad og så i stedet dække fadet til med stanniol. Man kan også lægge et stykke bagepapir ovenpå stanniolet, så bagepapiret ligger imellem fisk og stanniol. Og endelig kan fisken tilberedes i ovnen, hvis ikke man har lyst til eller mulighed for at grille den.

Hel ørred med krydderurter

Ørred eller laks.

Danske ørreder kan man finde i supermarkedet og hos fiskehandleren det meste af året. Der er ingen tvivl om, at en helstegt ørred er en rigtig sommerspise. Uanset om den så er tilberedt på grill eller i ovnen. Og frisk ørred med en nem, hjemmelavet hollandaisesauce, små nye kartofler og dampede asparges er virkelig en lækkerbisken. Oplagt gæstemad selvom det faktisk er utrolig nemt at tilberede.

Kan man nu ikke skaffe en ørred, så kan man i stedet bruge en laks. Ørred og laks minder utroligt meget om hinanden og jeg har mere end én gang, stået i en butik med en røget ørredside under armen i den tro, at der var tale om en lakseside, og omvendt. Man kan derfor sagtens fylde en laks med krydderurter og citron og tilberede den på præcis samme måde som beskrevet herunder.

Dog kan tilberedningstiden variere, da laksen ofte er noget større end ørreden. Af samme grund kan såvel mængden af fisk som pris også spille ind. Og bliver det for meget, så kan man sagtens nøjes med en lakseside i stedet for en hel laks. Laksesiden dækkes med citron og krydderurter og får et drys salt og peber, inden den pakkes ind i stanniol og grilles eller steges i ovnen.

4.55 fra 11 stemmer

Ørred med krydderurter (grill/ovn)

Stegetid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1-2 stk hele regnbueørreder (rensede)
 • friske krydderurter (fx persille, purløg, dild og timian)
 • 1 usprøjtet citron (skåret i tynde skiver)
 • 25 gr smør
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skyl fisken i koldt vand og rens den for evt. rester af blod.
 • Dup fisken tør og læg den på et stykke stanniol.
 • Krydr fisken indvendigt med salt og peber og fyld den med friske krydderurter og skiver af citron. Slut med at fordele et par smørklatter og luk fisken sammen.
 • Pak stanniolet op omkring fisken og luk det til.
 • Læg fisken på grillen (indirekte varme) i 10-15 minutter eller sæt den i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter. Fisken er færdigtilberedt, når man nemt kan fjerne skindet fra kødet.
 • Fjern skindet fra fisken med en madpincet eller ved at skrabe skindet af med en ske.
 • Løft kødet af benene med en ske og server med citronsaft, små nye kartofler, dampet grønt og hollandaise eller en kold dressing med creme fraiche og krydderurter.
Vil man ikke bruge stanniol, så kan man i stedet lægge fisken i et ildfast fad eller en foliebakke og dække den til med stanniol. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)