Så nåede vi igennem den første uge af vores sommerferie, og hold nu op, jeg synes, vi har nået en masse. Vi har været i Nordjylland og Skagen og vi har været i København. Og selvfølgelig har vi også spist en masse rigtig lækker mad. Deriblandt en hjemmelavet islagkage med toblerone is, som jeg virkelig har glædet mig til at dele med jer herinde på bloggen.

Se også >> Islagkage med daim is.

Islagkage med toblerone is.

Selve grundopskriften på islagkagen stammer i grove træk fra denne her islagkage med hjemmelavet daim is, som altid er en succes. Og det er da også præcis samme slags bund, som jeg har brugt. Men i stedet for at toppe mandelbunden med hjemmelavet daim is, så ville jeg gerne prøve at lave en hjemmelavet chokoladeis med toblerone chokolade.

Ideen til toblerone isen er efterhånden er par år gammel og stammer fra en ferie i Spanien. Der fik vi øje på en toblerone is i supermarkedets frysedisk, og den skulle selvfølgelig prøves. Men desværre kunne isen ikke rigtigt indfri vores forventninger. Den smagte ganske vist af chokolade, men ikke sådan for alvor af toblerone chokolade, hvilket vi selvfølgelig havde forventet. Derfor besluttede jeg allerede dengang, at jeg på et tidspunkt ville prøve at lave min egen toblerone is. Og det blev så i sidste uge.

Hjemmelavet chokoladeis med toblerone.

Jeg har en ismaskine, men jeg må indrømme, at jeg stort set aldrig benytter den, når jeg skal lave støbte islagkager og lignende. Jeg synes, at resultatet bliver mindst lige så fint uden ismaskinen. Og konsistensen på den færdige islagkage bliver både blød, lækker og cremet.

Denne her chokoladeis blev lavet på rimelig traditionel vis med en æggesnaps, der vendes sammen med flødeskum, en smule kakaopulver og selvfølgelig smeltet toblerone. For lige at få lidt ekstra tobleronesmag vendte jeg desuden finthakket toblerone i iscremen til sidst, men det bestemmer man jo selv.

Selvfølgelig kan man også sagtens bruge andre former for mælkechokolade. Men jeg synes næsten, at man bør unde sig selv at prøve at lave isen med toblerone. Det smager virkelig skønt og det er vist de færreste, der kan være i tvivl om, at isen er lavet med toblerone.

 

Islagkage med toblerone is
Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Islagkage med tobleroneis

Bage- og hviletid5 t
Samlet tid5 t 30 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Mandelbund

  • 3 æggehvider
  • 150 gr sukker
  • 150 gr mandler/nødder

Toblerone is

  • 3 æggeblommer (evt past. æggeblommer)
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gr toblerone chokolade
  • 1 spsk kakaopulver
  • 3 dl piskefløde
  • 75 gr toblerone chokolade (finthakket)

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehviderne stive. Vend herefter sukkeret i de stiftpiskede æggehvider og pisk til en glat og blank marengs.
  • Blend eller hak mandlerne fint. Det er nemmest at bruge en foodprocessor eller blender, men det kan godt lade sig gøre med en god kniv. Vend de finthakkede mandler i marengsmassen.
  • Læg et stykke bagepapir i spænd i bunden af en springform (ca 20-22 cm i diameter) og pensl kanterne med smør eller olie. Fordel mandelmarengsdejen i springformen.
  • Bag bunden ved 175 °C (varmluft) i 30-40 minutter, indtil den er lysebrun og gennembagt.
  • Tag mandelbunden ud af ovnen og lad den hvile på bageristen. Den vil falde lidt sammen og det er meningen. Befri bunden fra formen og lad den afkøle.

Toblerone is

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk æggesnaps.
  • Smelt 125 gr hakket toblerone forsigtigt over vandbad. Det skal ikke blive rygende varmt, men bare lige smeltes og blive flydende.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Hæld smeltet chokolade og kakaopulver i æggesnapsen og pisk kraftigt.
  • Kom ca. 1/3 af flødeskummet i æggesnapsen og pisk igen kraftigt. Kom herefter det sidste flødeskum i æggesnapsen og vend forsigtigt det hele sammen til en luftig iscreme.
  • Tilsæt hakket toblerone til iscremen men hold ca 1/3 tilbage til pynt.
  • Sæt den rengjorte ring fra springformen fast omkring mandelbunden igen. Læg evt. en strimmel kageplast eller bagepapir i kanten af springformen hele vejen rundt i kanten.
  • Hæld iscremen over mandelbunden i springformen. Bank let formen ned imod bordet et par gange, så evt. lufthuller fjernes.
  • Pynt toppen af iscremen med resten af den hakkede toblerone. Sæt kagen i fryseren i minimum 5 timer, men gerne længere.
  • Ved servering fjernes springform og bagepapir/kageplast fra islagkagens kant og kagen placeres på et fad.

Skønne variationer.

Selvfølgelig kan man lave toblerone is uden at lave det som en islagkage. Så fylder man bare iscremen i en bøtte og stiller den i fryseren. Efterfølgende kan den så kugles op og bruges i eksempelvis hjemmelavede nøddekurve eller isvafler. Man kan også skære isen i skiver og anrette på tallerkener. En nem og lækker dessert, som er oplagt til gæster, da den kan laves færdig og stilles i fryseren flere uger i forvejen. Og det kan islagkagen selvfølgelig også.

En lille bonus er, at isen ikke bliver stenhård efter en tur i fryseren. Hvilket jeg synes, at mange hjemmelavede isvarianter har tendens til. Men både daim isen og den hjemmelavede toblerone is kan groft sagt tages direkte fra fryseren og serveres. Så behøver man ikke huske på, at desserten skal tages ud af fryseren 15-30 minutter før servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)